Skip to main content

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΟΥΣΑ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ! ΑΠΟ 540,00

 

BEST OF TURKEY! ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΟΥΣΑ-ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΟΣ-ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ-ΙΚΟΝΙΟ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Το ταξίδι αυτό εχει κάτι παραπάνω σε: Πολιτισμό, Ιστορία, φυσικό τοπίο, συγκίνηση και εμπειρίες!

8 ήμερη αεροπορική εκδρομή...Aναχωρήσεις: 12/03 , 25/03

1η μέρα : Αθηνα - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη και μεταφορά στο ξενοδοχείο .Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό. Ελεύθερη μέρα για να εξερευνήσετε την πόλη με  δυνατότητα για προαιρετική εκδρομή. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΠΡΟΥΣΑ

Πρωινό. Προαιρετική εκδρομή στο Βόσπορο. Το απόγευμα αναχώρησητην Προύσα, την 4η μεγαλύτερη πόλη της βορειοδυτικής Τουρκίας και πρωτεύουσα της επαρχίας του Μαρμαρά. Η πόλη αναφέρεται συχνά και ως "Yesil Bursa", δηλαδή "Πράσινη Προύσα", λόγω των πολυάριθμων πάρκων της και του πράσινου τοπίου που την περιβάλλει, ενώ έχει συνδέσει το όνομά της με τα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται στο όρος Όλυμπος της Μυσίας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα : ΠΡΟΥΣΑ - ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό γνωριμία με την Προύσα, την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή  από το Πράσινο Μαυσωλείο, πραγματικά τούρκικο στιλ, που παίρνει το όνομά του από το μπλε-πράσινο επένδυση πλακάκι στο εσωτερικό. θα δούμε τους τάφους – μνημεία  των Χατζηδιαβάτη και Καραγκιόζη (Hatziavatis - Karagiozis.) Επόμενη στάση μας θα είναι η Koza Han , ένα ενδιαφέρον κτίριο στην καρδιά της παλιάς αγοράς μεταξιού ( Kapalı Carsi ). Στη συνέχεια θα δούμε το τζαμί  Ulu Camii . Είναι το μεγαλύτερο τζαμί στην Προύσα και αποτελεί ορόσημο της πρώιμης οθωμανικής αρχιτεκτονικής, με αρκετά στοιχεία από την αρχιτεκτονική των Σελτζούκων.Αναχώρηση για Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ -ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ

Πρωινό καιαναχώρηση προς Έφεσο, οπου χτίστηκε γύρω στο 1000 π.Χ. (τα ερείπια που βλέπουμε σήμερα είναι η τέταρτη αι. Π.Χ.) η Βιβλιοθήκη του Κέλσου, Ναός του Αδριανού και το μεγάλο του θέατρο. Θα συνεχίσουμε την επίσκεψη σε μια έκθεση με δερματινα. Αναχώρηση για Pamukkale, ή "κάστρο από βαμβάκι", μια μικρή πόλη που φημίζεται για πισίνες τραβερτίνη του λευκού απολιθωμένα και σχηματίζεται από τον ασβέστη που περιέχεται στο νερό από τις ιαματικές πηγές που αναβλύζουν στην περιοχή. Άφιξη και επίσκεψη της Ιεράπολης, αρχαία λουτρόπολη ιδρύθηκε γύρω στο 190 π.Χ.. Γ από το βασιλιά της Περγάμου ευημερήσει σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής περιόδου, θα δειτε επισης ένα όμορφο θέατρο και την μεγάλη νεκρόπολη του. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα : ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ -  «Κόνια» - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Ικόνιο στην καρδιά της Ανατολίας. Άφιξη στο Ικόνιο και επισκεψη στο μουσείο-μαυσωλείο του Τζελαλεντίν Ρουμί Μεβλανά (1207-1273), ιδρυτής της σέκτας των μυστικιστικων περιστρεφόμενων Δερβίσηδων. Αργότερα, μεταφορα προς την περιοχή της Καππαδοκίας, όπου ανείπωτη η αρμονία του σε ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων. Δείπνο και διανυκτέρευση. Το βράδυ προαιρετικά διασκεδαση στους Δερβίσηδες.

7η μέρα : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε μια θεαματική βόλτα με αερόστατο την αυγή.

Θα δειτε αυτη τη φανταστικη περιοχή, όπου γεννηθηκε ο ’Αγιος Γεώργιος, συναρπαστικό και πρωτότυπο τοπίο, που διαμορφώθηκε 3 εκατομμύρια χρόνια πριν από τη λάβα εκτινάσσεται από τα ηφαίστεια Erciyes και Χασάν. Επισκεφθείτε την υπόγεια πόλη του Ozkonak οπου χτίστηκε από τις χριστιανικές κοινότητες για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τις επιθέσεις των Αράβων. Σταματάμε σε ένα εργαστήριο χαλιών. Το απόγευμα, θα επισκεφθείτε τα πολυάριθμα μοναστήρια και ξωκλήσια του Goreme, διακοσμημένα με τοιχογραφίες. Επίσης, περνάμε μέσα από την κοιλάδα του Güvercinlik (το περιστέρι), και θα θαυμάσετε την πανοραμική θέα στο κάστρο Uchisar, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου από ηφαιστειακά πετρώματα διαπερνάται από σήραγγες και τα παράθυρα. Στο τέλος θα σταματήσουμε σε ένα καταστημα κοσμηματων. Η Καππαδοκία φημιζεται για τις πέτρες και τα κοσμήματα της. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε μια παράσταση τουρκικου χορού.

8η μέρα : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό, ελευθερος χρονος και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω Κωνσταντινούπολης.

ΚΟΣΤΟΣ KAT’ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΚΟΣΤΟΣΠΑΙΔΙΟΥ
(2-12 ΕΤΩΝ)

12/03 

540 €

720 €

                510 €

25/03  

565 €

760 €

                535 €

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κωνσταντινούπολη , Καισάρεια – Κωνσταντινούπολη-Αθήνα
  • Περιηγήσεις και εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* με πρωινό καθημερινά
  • 5 δείπνα  στο σύνολο της εκδρομής
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό
  • Φ.Π.Α. & Ασφάλεια αστική ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 135€
  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων
  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Σημειώσεις :

-Η σειρά των εκδρομών μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς παραλήψεις.
 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: HOTELTRYPBYWYDHAMwww.istanbultryp.com          ή παρόμοιο

BURSA : KERVANSARAY BURSA CITY4«www.kervansarayhotels.com.tr          ή παρόμοιο

IZMIR : Blanca 4* www.blancahotel.com            ή παρόμοιο

Pamukkale: Tripolis4«www.tripolishotel.com    ή παρόμοιο

Cappadocia:PERISSIAHOTEL 5* www.perissiahotel.com     ή παρόμοιο