Skip to main content

Πανόραμα Κεντρικής ΕυρώπηςΑναχωρήσεις : 28/7, 15/8 12 Hμέρες

Πανόραμα Κεντρικής Ευρώπης
Πολωνία – Oυγγαρία - Σλοβακία – Αυστρία-Νις-Βουδαπέστη-Κρακοβία-Βαρσοβία-Τσεστοχόβα
«Μαύρη Παναγία»-(Αλατωρυχεία Βιελίτσκα)-Μπρνο-Μπρατισλάβα-Βιέννη-Γκρατς - Κλάγκενφουρτ-Πάντοβα
Αναχωρήσεις : 28/7, 15/8
12 Hμέρες

1η μέρα: Αθήνα-Νις
Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα για Νις με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

2η μέρα: Νις-Βουδαπέστη
Φεύγουμε για Ουγγαρία. Το βράδυ θα διανυκτερεύσουμε στην πανέμορφη Βουδαπέστη, το «διαμάντι του Δούναβη».

3η μέρα: Βουδαπέστη (ξενάγηση)
Η ξενάγηση αρχίζει από την Πέστη. Πλατεία Ηρώων, Καθεδρικός Αγίου Στεφάνου, γέφυρα των Αλυσίδων. Μετά την Πέστη πάμε στην Βούδα και στον Πύργο των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματία, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες, και το λόφο του Γκέλερτ για να θαυμάσου με την εξαιρετική θέα της πόλης, με τις επιβλητικές γέφυρες και το νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Το απόγευμα βόλτα και αγορές στον εμπορικό δρόμο Vachi και το βράδυ τσιγγάνικα βιολιά και καλό κρασί σε παραδοσιακή ταβέρνα (προαιρετικά).

4η μέρα: Βουδαπέστη-Κρακοβία (ξενάγηση, 390 χλμ.)
Πρωινό και ξεκινάμε για το «στολίδι» της Πολωνίας. Άφιξη, τακτοποίηση και ξεκινάμε την περιήγησή μας στη Μεσαιωνική πλατεία Ρίνεκ Γλόβνι, πιθανότατα τη μεγαλύτερη όλης της Ευρώπης, για να δούμε την παλιά αγορά των υφασμάτων (Σουκιενίτσε), καθώς και την Εκκλησία της Παναγίας με το ιερό του Βιτ Στβος. Περνώντας από τη Βασιλική οδό θα καταλήξουμε στην έδρα των Πολωνών βασιλιάδων, το κάστρο Βάβελ. Συνεχίζουμε με το Μπαρμπάκαν, την οδό Φλοριάνσκα, αλλά και το παλαιότερο κτίριο του Πανεπιστημίου της Κρακοβίας (Collegium Maius). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η μέρα: Κρακοβία (Προαιρετική επίσκεψη στα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα)
Πρωινό ελεύθερο. Προτείνουμε προαιρετική εκδρομή σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στη λίστα της UNESCO, το Αλατωρυχείο της Βιελίτσκα: ένας μαγευτικός «κρυστάλλινος κόσμος» θα ξεχυθεί μπροστά σας περπατώντας τα 2,5 χλμ. του αλατωρυχείου με την καθοδήγηση έμπειρου ξεναγού. Επιστροφή στην Κρακοβία.

6η μέρα: Κρακοβία-Βαρσοβία (ξενάγηση, 290 χλμ.)
Ταξιδεύουμε για την Πολωνική πρωτεύουσα, τη Βαρσοβία. Άφιξη μεσημέρι, τακτοποίηση και ξενάγηση στην παλιά πόλη, στις όχθες του ποταμού Βιστούλα. Πρώτη στάση στη στήλη του Ζιγκμούνδου (το παλαιότερο άγαλμα και σήμερα σύμβολο της πόλης). Θα επισκεφθούμε το Κάστρο των Βασιλιάδων, θα περάσουμε από την κεντρική εμπορική οδό Μαρσαλκόβσκα με το Παλάτι του Πολιτισμού και της Επιστήμης (δωρεά της Σοβιετικής Ένωσης). Θα δούμε επίσης το παλάτι Κρασίνσκι, το σπίτι της Μαρίας Κιουρί (σήμερα μουσείο) και το Εβραϊκό Γκέτο, ενώ,
ακολουθώντας το «βασιλικό δρόμο» θα επισκεφθούμε το συγκρότημα παλατιών Λαζιένσκι, το Stara Pomaranczirnia, το Λευκό Σπιτάκι, το Παλάτι στο Νερό, το Θέατρο στο Νερό και το διάσημο άγαλμα του Σοπέν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

7η μέρα: Βαρσοβία-Τσεστοχόβα-Μπρνο (550 χλμ.)
H σημερινή ημέρα θα μας βρει στην Τσεστοχόβα. Επισκεπτόμαστε τη Μονή Γιάσνα Γκούρα, κέντρο προσκυνήματος των Καθολικών όπου βρίσκεται η εικόνα της «Μαύρης Παναγιάς». Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την πόλη Μπρνο όπου και διανυκτερεύουμε.

8η μέρα: Mπρνο-Μπρατισλάβα-Βιέννη (200 χλμ.)
Αναχωρούμε για την πρωτεύουσα τη Σλοβακίας, Μπρατισλάβα. Περιήγηση στην πόλη, που είναι χτισμένη στη συμβολή του Δούναβη με τον Μοράβα, στους πρόποδες του επιβλητικού κάστρου Χραντ. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα μπαρόκ σπίτια, θα δούμε το σιντριβάνι του Ρόλαντ, το παλάτι του Εστερχάζι κ.ά., που θυμίζουν τη δόξα της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. Νωρίς ο μεσημέρι θα μας βρει στη Βιέννη. Τακτοποίηση και ξενάγηση. Θα περάσουμε από το Χόφμπουργκ, την Όπερα, το Μπελβεντέρε, το Ριγκ, τα δίδυμα Μουσεία, το Κοινοβούλιο κ.λπ.

9η μέρα: Bιέννη-Γκρατς (195 χλμ.)
Ταξιδεύουμε για το Γκρατς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, πρωτεύουσα της Στυρίας. Περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος.

10η μέρα: Γκρατς-Κλάγκενφουρτ-Πάντοβα (450 χλμ.)
Αναχωρούμε για Αυστριακή πόλη Κλάγκενφουρτ, στις όχθες τις λίμνης Βέρτερζε, με πολλά ιστορικά αξιοθέατα. Περιήγηση και χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το βράδυ θα φθάσουμε στην Πάντοβα, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

11η μέρα: Πάντοβα-Ανκόνα-πλοίο
Πρωινή αναχώρηση για Ανκόνα. Τακτοποίηση στο πλοίο, απόπλους.

12η μέρα: Πάτρα-Αθήνα
Άφιξη στην Πάτρα και επιστροφή στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

Κόστος κατ’ άτομο    2/κλινο    1/κλινο    Παιδί*

*ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ*
            

Περιλαμβάνονται:
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν
• Εισιτήρια πλοίων Πάτρα-Ανκόνα και Ανκόνα-Πάτρα σε 4/κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) με ντους/WC
• 10 νύχτες σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και 4*Sup. (1 Νις, 2 Βουδαπέστη, 2 Κρακοβία, 1 Βαρσοβία, 1 Μπρνο, 1 Βιέννη, 1 Γκρατς & 1 Πάντοβα)
• 10 προγεύματα στο εξωτερικό και 7 γεύματα ή δείπνα (Νις, Βουδαπέστη, Κρακοβία, Βαρσοβία και Μπρνο) συνολικά όπως στο πρόγραμμα • Εκδρομές/ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Έμπειρος αρχηγός
• Τοπικοί ξεναγοί σε Κρακοβία, Βαρσοβία
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική
Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, Αλατωρυχείο, κάστρα και χώρους επίσκεψης
• Αχθοφορικά- φιλοδωρήματα
• Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα


 Σημείωση: Κόστος επίσκεψης στα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα (Περιλαμβάνεται η μεταφορά, ο ξεναγός & το εισιτήριο) σε € πληρωτέο στο γραφείο μας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
1) Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις
2) Σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
3) Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή του παιδιού (έως 11,99) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη
4) Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη
5) Επιβάρυνση κατ΄άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2+75€, Α2+90€, Α4+30€, ΑΒ3+35€, Α3+40€
6) EARLY BOOKING για κρατήσεις 21 μέρες πριν την αναχώρηση και πληρωμή μετρητοίς