Skip to main content

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΚΡΙΜΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΚΡΙΜΑΙΑ

ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ιστορικό - Πολιτιστικό Πανόραμα

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:   05.07, 19.07, 09.08, 23.08, 13.09, 04.10, 25.10                                                     13 Ημέρες

 

Η μεγάλη αυτή Ευρωπαϊκή χώρα που προέκυψε από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, υπήρξε για πολλούς αιώνες σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών με αποτέλεσμα να έχει πολλά μνημεία ανεκτίμητης ιστορικής αξίας.
Οι ακτές της Μαύρης θάλασσας και της Κριμαίας που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι το επίκεντρο του ταξιδιού που σας προτείνουμε.

Μια περιήγηση στις αρχαίες Ελληνικές αποικίες, στις μεσαιωνικές εκκλησίες, τα οθωμανικά κάστρα και τα μέγαρα των φεουδαρχών και των Τσάρων, αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη και τον παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία…

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΟΔΗΣΣΟΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Οδησσό, το μεγάλο ιστορικό λιμάνι της Μαύρης θάλασσας. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, με πλούσια και ενδιαφέρουσα ιστορία. Αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή μαρτυρούν ότι κάποτε υπήρξε εκεί αρχαία ελληνική αποικία. Στο πέρασμα του χρόνου, ωστόσο, μόνο κατακτητές (νομάδες τουρκικής καταγωγής, Λιθουανοί, Οθωμανοί και Ρώσοι) πέρασαν από την περιοχή, χωρίς ωστόσο να συναντάται εκεί κάποια μορφή οργάνωσης. Μόνο μετά το τέλος του Ρωσοτουρκικού Πολέμου του 1787 - 1792, η νικήτρια Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας αναγνώρισε τη στρατηγική σημασία της περιοχής και δη του λιμανιού και ίδρυσε την Οδησσό (1794). Η πόλη οφείλει το όνομά της σε ένα μικρό... λάθος! Αρχικά, πιστευόταν ότι εκεί κοντά υπήρχε η αρχαία ελληνική πόλη Οδησσός, πεποίθηση όμως που γρήγορα διαψεύστηκε, μια και η εν λόγω πόλη αποδεδειγμένα βρισκόταν κοντά στη σημερινή Βάρνα της Βουλγαρίας. Τούτη η αλήθεια δεν αποθάρρυνε καθόλου τη Μεγάλη Αικατερίνη, η οποία φαίνεται πως εξ αρχής αρεσκόταν στο όνομα "Adessa", όπως προφέρεται η πόλη στη ρωσική γλώσσα. Στην ιστορία της Οδησσού, ο Δούκας του Ρισελιέ εμφανίζεται ως μεγάλος ευεργέτης της πόλης, καθώς σ' αυτόν οφείλεται η μεγάλη ανάπτυξή της κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΟΔΗΣΣΟΣ

Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το κτίριο της Όπερας, το μνημείο Πούσκιν, τα Σκαλιά Ποτέμκιν, το σπίτι της Φιλικής Εταιρίας (η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1814 στην Οδησσό από τους Νικόλαο Σκουφά, Εμμανουήλ Ξάνθο και Αθανάσιο Τσακάλωφ) και την Παλιά Πόλη. Τα εντυπωσιακά κτίρια σχεδιάστηκαν από μεγάλους αρχιτέκτονες, που εργάστηκαν πριν σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Βιέννη, η Βουδαπέστη και η Δρέσδη. Η ακμάζουσα αστική τάξη του 18ου και 19ου αιώνα φρόντισε να δώσει την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια στο μεγάλο λιμάνι της Μαύρης θάλασσας. Στην εικόνα της πόλης συνέβαλε ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας και η πολυεθνικότητα του πληθυσμού που διατηρείται μέχρι σήμερα: Ουκρανοί και Έλληνες, Ρώσοι και Εβραίοι, Μολδαβοί και Γερμανοί, Βούλγαροι και Πολωνοί ήταν αυτοί που αποτέλεσαν και αποτελούν το πολιτιστικό μωσαϊκό της Οδησσού. Επίσκεψη του αρχαιολογικού μουσείου της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΟΔΗΣΣΟΣ - ΜΠΕΛΓΚΟΡΟΝΤ ΝΤΝΙΣΤΡΟΦΣΚΥ - ΟΔΗΣΣΟΣ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την ιστορική τοποθεσία Μπέλγκοροντ Ντνιστρόφσκυ, δυτικά της Οδησσού, στις όχθες του ποταμού Δνείστερου. Εκεί θα θαυμάσουμε το μεσαιωνικό κάστρο που είχε κτιστεί πάνω στα θεμέλια της αρχαίας πόλης του 5ου αιώνα π.Χ. Το κάστρο ανακατασκευάστηκε από τους Τούρκους το 15ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε μέχρι και το 19ο αιώνα από το Ρωσικό στρατό. Επιστροφή στην Οδησσό, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην περίφημη FrenchBoulevard. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΔΗΣΣΟΣ - ΟΛΒΙΑ - ΧΕΡΣΩΝ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ολβίας. Η Ολβία ήταν αρχαία ελληνική αποικία στις βορειοδυτικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Η πόλη ήταν αποικία των Μιλήσιων και χτίστηκε κατά τον δεύτερο ελληνικό αποικισμό πιθανόν τον 7ο αιώνα π.Χ. Μετά την επίσκεψή μας συνεχίζουμε για τη Χερσώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΧΕΡΣΩΝ - ΜΠΑΧΤΣΙΣΑΡΑΪ – ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ

Πρωινή αναχώρηση μέσω μιας θαυμάσιας διαδρομής με προορισμό τη Χερσόνησο της Κριμαίας. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο Μπαχτσίσαράι που υπήρξε πρωτεύουσα του χανάτου της Κριμαίας. Εκεί βρίσκεται το παλάτι του Χαν, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σεβαστούπολη, μία από τις σημαντικότερες εμπορικές πόλεις της Ουκρανίας, σημαντική ναυτική βάση και ναυπηγικό κέντρο. Στο λιμάνι είναι αγκυροβολημένος ο Ρωσικός στόλος (η συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για τη βάση λήγει το 2017). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ

Η Σεβαστούπολη κτίστηκε στα ερείπια της παλιάς Ελληνικής αποικίας της Χερσονήσου και αποτελεί πνευματικό, εμπορικό και επιστημονικό κέντρο ως και τις ημέρες μας. Αποκαλείται λίκνο του Ρωσικού Ορθόδοξου Χριστιανισμού - στην πόλη αυτή ασπάστηκε τον Χριστιανισμό ο Μεγάλος Πρίγκιπας Βλαδίμηρος. Η πόλη ισοπεδώθηκε κατά τον Κριμαϊκό πόλεμο από τις αγγλογαλλικές δυνάμεις (1855). Επίσης υπήρξε το θέατρο της ήττας του Λευκού στρατού του Βράγκελ, το 1920 από τους Μπολσεβίκους. Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ιστορικά μνημεία της πόλης, να επισκεφθούμε τη Χερσόνησο που βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, καθώς και το ιστορικό μουσείο "Πανόραμα", το οποίο είναι αφιερωμένο στην άμυνα της Σεβαστούπολης κατά τη διάρκεια του Κριμαїκού πολέμου. Το μουσείο αυτό είναι στην πραγματικότητα ένας υπέροχος πίνακας, μήκους 115 μέτρων και ύψους 14 μέτρων του ζωγράφου Ρουμπώ. Οι επισκέπτες ανεβαίνουν σε μια πλατφόρμα παρατήρησης στη μέση της αίθουσας και είναι σαν να βρίσκονται στην κορυφή του λόφου Μάλακχοφ, εκεί που διεξήχθη η αγριότερη και πιο αποφασιστική μάχη του πολέμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ - ΓΙΑΛΤΑ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη Γιάλτα που έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ιστορική διάσκεψη του 1945, η οποία καθόρισε το μέλλον του μεταπολεμικού κόσμου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε το καταπληκτικό κάστρο Βοροντσόφ στην Αλούπκα. Άφιξη και περιήγηση στη Γιάλτα κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό Αλεξάντερ Νέβσκυ, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.  

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΛΤΑ - ΦΕΟΝΤΟΣΙΑ

Πρωινή επίσκεψη στο ανάκτορο Λιβάδια, όπου υπογράφτηκε η περίφημη Συνθήκη της Γιάλτας. Είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη στη νότια ακτή της Κριμαίας. Το Λευκό Παλάτι, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Νικόλαο Κρασνόφ σε αναγεννησιακό ρυθμό κατασκευάστηκε για την αυτοκρατορική οικογένεια το 1911. Ήταν η θερινή κατοικία του τελευταίου Τσάρου Νικολάου Β΄. Το Φεβρουάριο του 1945 στο Παλάτι αυτό έγινε η Συνδιάσκεψη της Κριμαίας του Αντιναζιστικού Συνασπισμού των συμμαχικών χωρών (από την ΕΣΣΔ πήρε μέρος ο Στάλιν, από τις ΗΠΑ ο Ρούσβελτ και από τη Μεγάλη Βρετανία ο Τσόρτσιλ). Για την περίοδο Συνδιάσκεψης μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φράγκλινος Ρούσβελτ φιλοξενήθηκε στο παλάτι αυτό. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για τη Θεοδοσία (Φεοντοσίγια), μια από τις παλιότερες πόλεις της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΟΝΤΟΣΙΑ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε την πινακοθήκη του ζωγράφου Αιβαζόφσκυ, όπου εκθέτονται εντυπωσιακοί πίνακες του μεγάλου αυτού θαλασσογράφου αλλά και έργα του Έλληνα ταλαντούχου ζωγράφου Μιχαήλ Λάτρη, εγγονού του Αїβαζόφσκι. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΟΝΤΟΣΙΑ - ΚΕΡΤΣ - ΣΥΜΦΕΡΟΠΟΛΗ

Θα ξεκινήσουμε για την πόλη Κερτς, που βρίσκεται κτισμένη στο στρατηγικό σημείο ένωσης της Μαύρης θάλασσας με την Αζοφική. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Κερτς με τα απομεινάρια της αρχαίας Ελληνικής αποικίας καθώς και των Σλαβικών και των Τουρκικών οχυρώσεων. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Κριμαίας, τη Συμφερόπολη. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.  

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΣΥΜΦΕΡΟΠΟΛΗ- ΚΙΕΒΟ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης και πτήση για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείομας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για έναν περίπατο στα πάρκα και τις μεγάλες λεωφόρους της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΕΒΟ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΛΑΒΡΑ)

Ολοήμερη ξενάγηση στην Ουκρανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης, όπως τη Χρυσή Πύλη, το Κοινοβούλιο, την Εθνική Όπερα, τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας του 11ου αιώνα καθώς επίσης και την πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Ραστρέλι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι-σπηλαίο που ιδρύθηκε το 1051 και είναι σημείο προσκυνήματος για όλους τους Ορθοδόξους. Από το 1990 το μοναστήρι έχει περιληφθεί στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Θα επισκεφθούμε επίσης το μουσείο των ιστορικών θησαυρών με κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα από όλες τις ιστορικές περιόδους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΕΒΟ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

 

                                                                                                                    

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάντε την κράτηση σας έως 10/06/13 και ταξιδέψτε την περίοδο του Καλοκαιριού απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 €  - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία. *** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

Τιμή κατ’ άτομο σε Δίκλινο

1999 €

Επιβάρυνση Μονόκλινου

+ 630 €

Σημαντική Παρατήρηση

Η τιμή παραπάνω τιμή ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων.

Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται.

Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 140 € κατ’ άτομο

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Ξενοδοχεία 3* ή 4*
  • Πρωινό καθημερινά και 9 γεύματα κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος τοπικός ξεναγός
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων (280€).

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.