Skip to main content

Λευκές Νύχτες «Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα» 8 ήμερες από € 920 !!! ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 19 & 21 & 25/06 || 4 & 14 & 21 & 28/07 || 4 & 11 & 18 & 25/08 || 1 & 5 & 16/09

 

Λευκές Νύχτες  «Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα»

 

Περιλαμβάνονται δώρα αξίας €60 (Θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ στο Κρεμλίνο & ανάκτορα Πούσκιν στην Αγ. Πετρούπολη), με ελληνόφωνες ξεναγήσεις

 

8 ήμερες
από € 920

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 14, 21, 24, 28, 31/07 || 4, 7, 11, 14, 18, 21, 25/08 || 11, 17, 18, 25/09

 

 

"Στο μυχό του Φιννικού Κόλπου, εκεί όπου εκβάλλει ο ποταμός Νέβας, τυλιγμένη ανάμεσα σε υδάτινους δρόμους και νησίδες, βρίσκεται η Αγία Πετρούπολη. Το αστικό θαύμα που οραματίστηκε ο Μεγάλος Πέτρος…μια πόλη - μουσείο και ταυτόχρονα το παράθυρο της Ρωσίας στο δυτικό κόσμο.
Εάν η Αγία Πετρούπολη είναι το αυτοκρατορικό στέμμα της Ρωσίας, η Μόσχα είναι σίγουρα η καρδιά της. Περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στη χώρα, το σοβιετικό παρελθόν συγκρούεται με το καπιταλιστικό μέλλον καθώς η νέα Μόσχα αναδύεται.  Η υπερθετική πόλη, 30 χλμ σε διάμετρο φιλοξενεί 15 εκατομμύρια κόσμου και ξεχωρίζει για τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, το μελλοντικό πιο κολοσσιαίο κτίριο στον κόσμο, τις πάνω από 1600 εκκλησίες, τα καινοτόμα θέατρα με μοναδικές παραστάσεις και την ποικιλία των αρχιτεκτονικών της στοιχείων."


Πρόγραμμα εκδρομής:


1η ΗΜΕΡΑ: Πτήση για Mόσχα
Συνάντηση με τον συνεργάτη του γραφείου μας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, που θα σας βοηθήσει στην διαδικασία της τακτοποίησης των εισιτηρίων και αποσκευών σας. Ακολουθεί η πτήση για την Μόσχα. Το καλωσόρισμα θα γίνει μαζί με τις πρώτες πληροφορίες του προγράμματος από τον ελληνόφωνο υπάλληλο του γραφείου μας στην Μόσχα, που θα σας βοηθήσει στην μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας, δίνοντάς σας τις πρώτες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Δείπνο εντός ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ:  Ξενάγηση πόλης & προαιρετική εκδρομή στο Σεργκιέβ Ποσάντ (Ζαγκόρσκ)
Η πρωινή ξενάγηση πόλης περιλαμβάνει τις ακόλουθες στάσεις:
Στην γέφυρα του πατριάρχη (με την πιο πολυφωτογραφημένη πανοραμική θέα προς το Κρεμλίνο) για μία γρήγορη  επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος.
Στον «λόφο των σπουργιτιών», με την όμορφη θέα που χαρίζει στην πόλη και στο Ολυμπιακό Στάδιο (Λουζνικί), το προαύλιο του πανεπιστημίου Λομονόσοβ –  ένας από τους 7 πύργους «αδελφές» του Στάλιν
Στην διάσημη Κόκκινη (δηλαδή όμορφη) Πλατεία που δεσπόζει το σύμβολο της πόλης «ο ναός του Αγ. Βασιλείου ή αλλιώς ο ναός της Αγίας Σκέπης της Παναγίας» , το διάσημο εμπορικό κέντρο Γκουμ,  το μαυσωλείο του Λένιν με θέα το Κρεμλίνο και το μουσείο Ιστορίας.
Στάση στον κήπο του Αλέξανδρου για να δείτε το άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη και την αιώνια φλόγα.
Στην πανοραμική ξενάγηση με το πούλμαν θα έχετε την δυνατότητα να θαυμάσετε το Ολυμπιακό στάδιο, την Μοσφίλμ (το Χόλλυγουντ της Ρωσίας-γνωστό για τις τεχνικές κατασκευές παλαιών πόλεων και ανακτόρων που δεσπόζουν το καλοκαίρι για τις ανάγκες των γυρισμάτων ταινιών), την Πρεσβειούπολη (περιοχή γνωστή για τις πολλές πρεσβείες), το Πάρκο της Νίκης ή αλλιώς ο λόφος των προσκυνητών (γνωστό από το πολεμικό μουσείο αφιερωμένο στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο-το άγαλμα των πατριωτών και γνωστό ως πάρκο αναψυχής-για χειμερινές και καλοκαιρινές δραστηριότητες), το μοναστήρι Νοβοντέβιτσι γραφικό τοπίο που περικλείει και την διάσημη λίμνη των κύκνων, την αψίδα του θριάμβου & το μουσείο Μποροντινό (αφιερωμένα στην νίκη του 1812 ενάντια στον Ναπολέοντα & με παραστάσεις από την νίκη αυτή σε όλη την περίμετρο του κτηρίου), την Εθνική βιβλιοθήκη, την πλατεία θεάτρων, τα κτήρια της κρατικής ασφάλειας (πρώην KGB), τα θέατρα Μπολσόι & Μάλι, τις πλατείες Μανέζναγια Πουσκινσκαγια, το άγαλμα του ιδρυτή της πόλης,  μουσεία, οβελίσκοι, πλατείες, οδοί, πάρκα που είναι αφιερωμένα στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» 1941-1945.  Τέλος ξενάγησης, επιστροφή στο ξενοδοχείο & δείπνο!
Απογευματινή προαιρετική εκδρομή στο Σεργκιέβ Ποσάντ (Ζαγκόρσκ)
Για όσους επιθυμούν θα ακολουθήσει με το τέλος της ξενάγησης της πόλης η κάτωθι προαιρετική εκδρομή:
 70 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας, διασχίζοντας μια ευχάριστη εξοχή και περνώντας από χωριά που θυμίζουν «Παλιά Ρωσία» με τα πλούσια διακοσμημένα ξύλινα σπίτια τους, θα φτάσετε σε μία όμορφη  γραφική πόλη, αλλά και το υπέροχο μοναστήρι του 14ου αιώνα (ή αλλιώς το Βατικανό  της Ορθόδοξης Ρωσίας-Αγία Λαύρα). Η περιοχή λόγω της θρησκευτικής της αξίας, αντλεί προσκυνητές από όλη την χώρα αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Η πόλη ισχυρίζεται επίσης ότι είναι η γενέτειρα της διάσημης κούκλας Ματρυόσκα από το μεγάλο κατασκευαστικό εργοστάσιο παιχνιδιών της περιοχής. Μην ξεχάσετε λοιπόν εκεί να κάνετε τις όποιες αγορές σας σε αναμνηστικά.    

 

3η ΗΜΕΡΑ: Περιήγηση Κρεμλίνου–πεζόδρομος «Στάρι Αρμπάτ»-ξενάγηση Μετρό & επιστροφή με metro
Επίσκεψη της καρδιάς της Μόσχας και όλης της Ρωσίας, την έδρα των εκάστοτε κυβερνήσεων. Θα δείτε το Κανόνι και την Καμπάνα (τους επονομαζόμενους τσάρους λόγω και των Τσαρικών παραστάσεων που φέρουν πάνω τους), το πρώην «Μέγαρο Συνεδριάσεων του Κ.Κ.Σ.Ε.», τα κτήρια υπηρεσιών της προεδρίας, το Προεδρικό μέγαρο, θα επισκεφθείτε τη πλατεία των ναών του Κρεμλίνου, κάποιους από τους ναούς του, που τώρα λειτουργούν ως μουσεία και το «Παλάτι του Πατριάρχη» (ένα μουσείο, που δημιουργήθηκε στον χώρο κατοικίας των πρώτων πατριαρχών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας). Ακολουθεί η είσοδος σας στο Θησαυροφυλάκιο/Παλάτι Πανοπλιών(Άρμουρυ), με εκθέματα πανοπλιών ευγενών και Τσάρων, κοσμημάτων, πολύτιμων σταυρών, αμαξών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων, θρόνων.
Θα ακολουθήσει η περιήγηση στον πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ και ελευθερώνοντας το πούλμαν, θα σας δοθεί ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τον καφέ σας ή να περπατήσετε ανάμεσα από τους πλανόδιους μικροπωλητές & ζωγράφους του διάσημου αυτού πεζόδρομου. Το πούλμαν το αφήνουμε πριν τον πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ. Στην προσυμφωνημένη ώρα με τον συνοδό σας, θα ακολουθήσει η γνωριμία με το διάσημο metro & τους ιστορικούς σταθμούς του, διακοσμημένους με βιτρό, μπρούτζινα αγάλματα περίτεχνα φωτιστικά , μέχρι την επιστροφή στο ξενοδοχείο με αυτό το μέσο! – Δείπνο & Διαν/ση!
Προαιρετική παρακολούθηση-διασκέδαση με φολκλορικά συγκροτήματα για χορό-μουσική και διασκέδαση!

 

4η ΗΜΕΡΑ:  Ημέρα ελεύθερη – πτήση για Αγ. Πετρούπολη  
Ημέρα ελεύθερη έως την μεταφορά σας στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αγ. Πετρούπολη.  
Το καλωσόρισμα θα γίνει μαζί με τις πρώτες πληροφορίες του προγράμματος από τον ελληνόφωνο υπάλληλο του γραφείου μας στην Αγ. Πετρούπολη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας. Ελεύθερος χρόνος για να κάνετε μία σύντομη βόλτα γύρω από το ξενοδοχείο σας. Δείπνο εντός ξενοδοχείου- διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ:  Επίσκεψη των Χειμερινών ανακτόρων – Μουσείο Ερμιτάζ
Πρωινό ελεύθερο για μία βόλτα στην όμορφή πόλη και τα καταστήματά της, έως το μεσημέρι που θα ακολουθήσει  η ελληνόφωνη ξενάγηση εντός του Ερμιτάζ (από την γαλλική λέξη hermitage με ελληνική ρίζα ερημητήριο), που είναι το τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο (μετά το Λούβρο στο Παρίσι και την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο) και πρώτο σε εκθέματα.
Στις όχθες του ποταμού Νέβα, το μουσείο που αρχικά στεγάζονταν τα Χειμερινά Ανάκτορα, αποτελείται από το Παλιό, το Μικρό, το Νέο Ερμιτάζ και το ομώνυμο θέατρο. Στα σημαντικά εκθέματα (που ξεπερνούν τα 3.000.000), περιλαμβάνονται συλλογές μεγάλων δημιουργών όπως Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων, ενώ φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – Δείπνο & Διανυκτέρευση!

 

6η ΗΜΕΡΑ:  Ξενάγηση πόλης & επίσκεψη εντός του Φρουρίου Πέτρου & Παύλου
Η πρωινή ξενάγηση πόλης περιλαμβάνει τις ακόλουθες στάσεις:
Πεδίον του Άρεως με την αιώνια φλόγα.
Πλατεία Ισαάκ, (μία από τις μεγαλύτερες πλατείες μπροστά από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγ. Ισαάκ), που δεσπόζει το άγαλμα του Τσάρου Νικόλαου του 1ου στο κέντρο της αλλά και  το παλάτι Μαρρίνσκι.  
Τέλος θα ακολουθήσει στάση στο «Βέλος» ,(στο  στενότερο σημείο), του νησιού Βασίλιεβσκι, μπροστά από τον ποταμό Νέβα στο φαρδύτερό του σημείο μέσα στην πόλη, με θέα τον ποταμό Νέβα αλλά και το επιβλητικό σύμπλεγμα όλων των κτηρίων των Ανακτόρων-Μουσείου του  Ερμιτάζ.   Κατά την διάρκεια της ξενάγησης προτείνετε στάση σε πολυχώρο για αγορές αναμνηστικών
Η πανοραμική ξενάγηση με το πούλμαν περιλαμβάνει: το Ναυαρχείο, τον Καλοκαιρινό Κήπο, την Πλατεία των Ανακτόρων, το νησί Βασιλιέβσκι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το ναό  της Αναστάσεως, τον καθεδρικό ναό της Παναγίας «Καζάνσκαγια», το Θέατρο «Μαριίνσκι» (πρώην Κίροφ), το καταδρομικό Ωρόρα (που τη νύχτα της 25ης Οκτωβρίου του 1917, έριξε ένα κανονιοβολισμό, δίνοντας το σήμα για την επιδρομή στα Χειμερινά Ανάκτορα της Αγίας Πετρούπολης και σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία), την λεωφόρο Νέβσκι, τις πλατείες Σενάτσκαγια & Αγίου Ισαάκ, Μαρμάρινο Παλάτι, Παλάτι των Στρογκανώφ   
Θα ακολουθήσει η επίσκεψή σας στο Φρούριο των Πέτρου & Παύλου . Το πρώτο οικοδόμημα της πόλης, χτισμένο για προστασία της περιοχής από το σουηδικό στρατό το 1703, που στεγάζει τμήμα της φρουράς, φυλακή μεγάλων πολιτικών προσώπων καθώς και τον καθεδρικό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (τόπο ταφής των Τσάρων της ρωσικής αυτοκρατορίας).
Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας. Δείπνο εντός ξενοδοχείου και διαν/ση

 

7η ΗΜΕΡΑ: Ανάκτορα Πούσκιν-Κήποι ανακτόρων Πέτερχοφ
Στην σημερινή εκδρομή στο σύμπλεγμα παλατιών και πάρκων (βάση της πόλης Πούσκιν), θα μπορείτε να επισκεφθείτε τα πολυτελή δωμάτια των θερινών εξοχικών ανακτόρων της Αικατερίνης (Τσάρσκοε Σελό/το χωριό του Τσάρου ή αλλιώς Πούσκιν προς τιμή του μεγάλου ομώνυμου ποιητή), γνωστά για την μεγαλοπρέπεια και την  υπερβολή τους (που ξεπερνούν ακόμα και τις Βερσαλλίες), αλλά και γνωστά  για την κεχριμπαρένια αίθουσα.
Θα ακολουθήσει η μεταφορά σας στο ανάκτορο Πέτερχοφ, γνωστό για τους διάσημους κήπους και σιντριβάνια, επίτευγμα αρχιτεκτονικού τοπίου του διάσημου Γάλλου Λε Μπλον, που εμπιστεύθηκε ο Μεγάλος Πέτρος στα πλαίσια του εξευρωπαϊσμού της πόλης. Μερικά από τα θαυμάσια αξιοθέατα του πάρκου είναι η μεγαλοπρεπής κρήνη του Ποσειδώνα τριγυρισμένη με νύμφες, θαλάσσια άλογα & δράκοντες, όπως και η κρήνη του Σαμψών με το λιοντάρι, οι δίδυμες κρήνες της Εύας & του Αδάμ, αλλά και η κρήνη της πυραμίδας με περισσότερους από 500 πίδακες νερού.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για έναν καφέ στο βιβλιοπωλείο Σινγκερ με την όμορφη θέα στην πόλη και τα κανάλια της.
Με το τέλος της ξενάγησης, προαιρετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε μία όμορφη κρουαζιέρα στα κανάλια της «Βενετίας του Βορά» και να θαυμάσετε την μοναδική ομορφιά που χαρίζει αυτή η υδάτινη πόλη!
Δείπνο εντός ξενοδοχείου και διανυκτέρευση !

 

8η ΗΜΕΡΑ:  Ημέρα ελεύθερη στην Αγ. Πετρούπολη
Ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε στην Αγ. Πετρούπολη χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας το όμορφο και ιδιαίτερο τοπίο της.
Οι πελάτες που πετάνε με την Aeroflot, θα συναντηθούν το μεσημέρι στην υποδοχή του ξενοδοχείου για να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής!

 

Ημερομηνίες αναχωρήσεων από Αθήνα-Τιμές κατ' άτομο σε δίκλινο

JUL:  14-21/7    = € 920 (πτήσεις Aeroflot)

JUL:  21-28/7    = € 935 (πτήσεις Aeroflot)

JUL:  24-31/7    = € 970 (πτήσεις Siberia)

JUL:  28/7-4/8  = € 960 (πτήσεις Aeroflot)

JUL:  31/7-7/8  = € 970 (πτήσεις Siberia)

AUG: 4-11/8     = € 995 (πτήσεις Aeroflot)

AUG:  7-14/8     = € 970 (πτήσεις Siberia)

AUG:  11-18/8   = € 950 (πτήσεις Aeroflot)-Alpha hotel

AUG:  14-21/8   = € 970 (πτήσεις Siberia)

AUG:  18-25/8   = € 955 (πτήσεις Aeroflot)

AUG:  21-28/8   = € 970 (πτήσεις Siberia)

AUG:  25/8-1/9  = € 995 (πτήσεις Aeroflot)

SEP:  11-18/9    = € 950 (πτήσεις Siberia)

SEP:  17-23/9   = € 860 (πτήσεις Aeroflot)-7ήμερο

SEP:  18-25/9   = € 950 (πτήσεις Siberia)

SEP:  25/9-2/10= € 950 (πτήσεις Siberia)

 

Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με τον νέο στόλο και το εκπληκτικό μενού της Aeroflot
•     Αεροπορικά εισιτήρια Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα   
•     Μεταφορές από και προς τa αεροδρόμια της Ρωσίας
•     Ελληνόφωνη πανοραμική ξενάγηση πόλης με επίσκεψη του Κρεμλίνου και του metro (στην Μόσχα)
•    Ελληνόφωνη ξενάγηση Αγ. Πετρούπολης και επίσκεψη του φρουρίου Πέτρου & Παύλου & Ανάκτορα Πούσκιν
•    3 διαν/σεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Holiday Inn Lesnaya 4* (Μόσχα)
•    3 ή 4 διαν/σεις (ανάλογα με την πτήση επιλογής σας), στο ξενοδοχείο της Aγ. Πετρούπολης: Radisson Park Inn Pulkovskaya  ή Pribaltiskaya 4* ημικεντρικό
•    Ημιδιατροφή εντός  ξενοδοχείων (πρωινό και δείπνα)
•    Ασφάλεια αστικής  ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Φόροι αεροδρομίων-επίναυλα καυσίμων (€145 με Aeroflot)
•    Κόστος Βίζας(5 εργάσιμες), είσοδοι, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια (€ 185 )

 

Σημειώσεις:
•    Κράτηση μόνο μετά από προκαταβολή € 350 κατ’ άτομο
•    Δυνατότητα πληρωμής με 6 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες (για τους ιδιώτες)
•    Το πρόγραμμα με αναχώρηση 19/6, πετάει με την S7 & διαμένει στο Alpha Izmailovo 4* στην Μόσχα & New Peterhof  4*στην Αγ. Πετρούπολη και ξεκινάει από Μόσχα
•    Το πρόγραμμα με αναχώρηση 4/7, πετάει με την Aeroflot  & διαμένει στο Alpha Izmailovo 4* στην Μόσχα & Holiday Inn Vorota 4* στην Αγ. Πετρούπολη. Το πρόγραμμα θα ξεκινάει από την Αγ. Πετρούπολη
•    Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του!
•    Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής κεντρικού ξενοδοχείου στην Αγ. Πετρούπολη (εκτός των αναχ/σεων 19/6 & 4/7) Park Inn Nevksy 4* (πάνω στην κεντρική λεωφόρο Νιέφσκυ)-με ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων & με επιβάρυνση € 35 κατ’ άτομο την νύχτα
•    Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων  

 

 

Πληροφορίες πτήσεων

 

Σχετικά με τις πτήσεις της Aeroflot

Σχετικά με τις πτήσεις της S7

Αθήνα 13:25 – Μόσχα 17:50

(διάρκεια πτήσης 03.25’ με airbus 321)

Αθήνα 12:35 – Μόσχα 17:10

(διάρκεια πτήσης 03.35’ με airbus 319)</st