Skip to main content

Βενετία - Φλωρεντία - Cinque Terre - Μιλάνο Καλοκαίρι 2018 από 545,00

EARLY BOOKING!
Πίζα, Λούκα, Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο
ΑΝΑΧ.: 17 Αυγούστου
7 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Βενετία, Περιήγηση
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με την VOLOTEA για την ανεπανάληπτη Βενετία. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη. Μεταφορά στο Τρονκέτο, απ΄ όπου αναχωρούμε με βαπορέτο για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το "ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης" κατά τον Ναπολέοντα. Εκεί, θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία, το παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού, τις παλιές φυλακές, την περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RUSSOTT 4* (www.russotthotels.com) ή παρόμοιο.

2η μέρα: Βενετία - Φλωρεντία, Ξενάγηση
Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης και μια από τις πιο θρυλικές πόλεις της Ιταλίας, την υπέροχη Φλωρεντία. Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως τον επιβλητικό Ντουόμο με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Ελεύθερος χρόνος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND MEDITERRANEO 4* (www.hotelmediterraneofirenze.com).

3η μέρα: Φλωρεντία - Πίζα - Λούκα - Φλωρεντία
Πρωινή αναχώρηση για την Πίζα. Άφιξη, περιήγηση της πόλης και αναχώρηση για την κουκλίστικη Λούκα, μια πόλη με πανέμορφη ρυμοτομία, που περιβάλλεται από ισχυρά αμυντικά τείχη. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα γραφικά της σοκάκια με τα παλαιά αρχοντικά και την οβάλ πλατεία. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Φλωρεντία.

4η μέρα: Φλωρεντία - Σιένα - Σαν Τζιμινιάνο - Φλωρεντία
Σήμερα αναχωρούμε για την πανέμορφη μεσαιωνική Σιένα, με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και τις εκκλησίες, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στέρεους πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης με το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό του δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την μεσαιωνική πόλη των κάστρων/πύργων, το Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν της Τοσκάνης". Επιστροφή στη Φλωρεντία.

5η μέρα:...στα εντυπωσιακά άγρια τοπία και παραλίες των Τσίνκουε Τέρρε (Πέντε Τόποι) - Φλωρεντία
Σήμερα θα επισκεφθούμε την ακτογραμμή των Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre), των πέντε γραφικών μικρών χωριών με τα πολύχρωμα σπίτια τους κτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Φθάνουμε στην Λα Σπέτσια, απ΄ όπου με τοπικό πλοιάριο και ακολουθώντας την δαντελωτή ακτογραμμή, θα προσεγγίζουμε το πρώτο χωριό, το Riomaggiore, με τα μικρά δαιδαλώδη δρομάκια. Στη συνέχεια, μετά από μια μικρή πεζοπορία στο ειδυλλιακό "Μονοπάτι της Αγάπης", φθάνουμε στο ρομαντικό Manarola. Με το πλοιάριο θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας, θα περάσουμε κάτω από το χωριό Corniglia (που βρίσκεται ψηλά πάνω από τη θάλασσα) και θα καταλήξουμε στο γοητευτικό χωριό Vernazza με τους πύργους και τα μεσαιωνικά παλάτια. Μετά την γνωριμία μας με την περιοχή, θα συνεχίσουμε με το πλοίο για το κοντινό Monterosso, το πιο δημοφιλές από τα χωριά της περιοχής. Επιστροφή με το τοπικό τραίνο στην Λα Σπέτσια και συνεχίζουμε για Φλωρεντία.

6η μέρα: Φλωρεντία, Ελεύθερη μέρα
Ελεύθερη μέρα για βόλτες στην πόλη, για ψώνια ή για επισκέψεις σε αξιοθέατα. Το βράδυ αποχαιρετιστήριο δείπνο.   

7η μέρα: Φλωρεντία - Μιλάνο, Ξενάγηση - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας και το παγκόσμιο κέντρο μόδας. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το μεγαλύτερο γοτθικό κτίριο της Ιταλίας, τον Καθεδρικό ναό (Ντουόμο), την περίφημη σκεπαστή στοά Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε Β΄, το νεοκλασικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου και το μουσείο του. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές. Κατευθυνθείτε στο εμπορικό κέντρο της πόλης Galleria Vittorio Emanuele II με τη γυάλινη οροφή και στη συνέχεια κινηθείτε βορειοανατολικά, προς τη Via Montenapoleone και τους γύρω δρόμους, εκεί όπου βρίσκονται τα ακριβά καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧ.: 17 Αυγούστου
7 μέρες
                                         SMART PRICE
Τιμή Κατά άτομο
Δίκλινο                                        545             595
3ο άτομο έως 12 ετών               415             465    
Μονόκλινο                                  815             865

  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων: 185 € περίπου
  • SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 45 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων  

Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ με την VOLOTEA & ΜΙΛΑΝΟ-ΑΘΗΝΑ με ναυλωμένη πτήση της  AEGEAN AIRLINES
17/08
ΑΘΗΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ
12.15 - 13.45
23/08 προς 24/08
ΜΙΛΑΝΟ - ΑΘΗΝΑ
02.05 - 05.35
• Μία διανυκτέρευση στη Βενετία στο ξενοδοχείο RUSSOTT 4* ή παρόμοιο  
• Πέντε διανυκτερεύσεις στην Φλωρεντία στο ξενοδοχείο GRAND MEDITERRANEO 4* ή παρόμοιο
• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία
• Ένα δείπνο το τελευταίο βράδυ στο ξενοδοχείο  
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάση προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
• Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
• Εισιτήριο για το βαπορέτο της 1ης μέρας στη Βενετία
• Μία χειραποσκευή και μία αποσκευή 15 κιλών για το δρομολόγιο ΑΘΗΝΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ
• Μία χειραποσκευή και μία αποσκευή 23 κιλών για το δρομολόγιο ΜΙΛΑΝΟ-ΑΘΗΝΑ   
• Ξενάγηση στη Φλωρεντία με επίσημο ξεναγό
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φόροι πόλεων, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, εισιτήρια πλοιαρίων και τραίνου στο Τσίνκουε Τέρρε, check point: 20€/άτομο, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα