Skip to main content

Τοσκάνη/Φλωρεντία - Cinque Terre - Ρώμη Καλοκαίρι 2018 από 495,00

EARLY BOOKING!
Πίζα, Λούκα, Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο
ΑΝΑΧ.: 11 Αυγούστου
5, 6 μέρες

Μέρα 0: Αθήνα - Μιλάνο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 21.45 και πτήση στις 23.45 με AEGEAN για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, το Μιλάνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη γύρω περιοχή. Διανυκτέρευση.
Σημείωση: Η μέρα αυτή δεν προσμετράται στη διάρκεια του προγράμματος και γι΄ αυτό αναγράφεται ως "Μέρα 0"

1η μέρα: Μιλάνο - Φλωρεντία, Ξενάγηση πόλης, επίσκεψη στην Galleria Uffizi
Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την υπέροχη Φλωρεντία. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον επιβλητικό Ντουόμο με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες του κόσμου, την Galleria degli Uffizi (Μποττιτσέλλι, Ντα Βίντσι, Τιτσιάνο, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Ντύρερ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.ά.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND MEDITERRANEO 4* (www.hotelmediterraneofirenze.com).

2η μέρα: Φλωρεντία - Πίζα - Λούκα - Φλωρεντία
Πρωινή αναχώρηση για την Πίζα. Άφιξη, περιήγηση της πόλης και αναχώρηση για την κουκλίστικη Λούκα, μια πόλη με πανέμορφη και χαρακτηριστική ρυμοτομία, που περιβάλλεται από ισχυρά αμυντικά τείχη. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα γραφικά της σοκάκια με τα παλαιά αρχοντικά και την οβάλ πλατεία. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Φλωρεντία.

3η μέρα: Φλωρεντία - Σιένα - Σαν Τζιμινιάνο - Φλωρεντία
Αναχωρούμε σήμερα για την πανέμορφη Σιένα, με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και τις εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στέρεους πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης με το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό του δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη των κάστρων/πύργων, το Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν της Τοσκάνης". Επιστροφή στη Φλωρεντία.

4η μέρα:...στα εντυπωσιακά άγρια τοπία και παραλίες των Τσίνκουε Τέρρε (Πέντε Τόποι) - Φλωρεντία
Σήμερα θα επισκεφθούμε την ακτογραμμή των Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre), των πέντε γραφικών μικρών χωριών με τα πολύχρωμα σπίτια τους κτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Φθάνουμε στην Λα Σπέτσια, απ΄ όπου με τοπικό πλοιάριο και ακολουθώντας την δαντελωτή ακτογραμμή, θα προσεγγίζουμε το πρώτο χωριό, το Riomaggiore, με τα μικρά δαιδαλώδη δρομάκια. Στη συνέχεια, μετά από μια μικρή πεζοπορία στο ειδυλλιακό "Μονοπάτι της Αγάπης", φθάνουμε στο ρομαντικό Manarola. Με το πλοιάριο θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας, θα περάσουμε κάτω από το χωριό Corniglia (που βρίσκεται ψηλά πάνω από τη θάλασσα) και θα καταλήξουμε στο γοητευτικό χωριό Vernazza με τους πύργους και τα μεσαιωνικά παλάτια. Μετά την γνωριμία μας με την περιοχή, θα συνεχίσουμε με το πλοίο για το κοντινό Monterosso, το πιο ζωντανό από τα χωριά της περιοχής, το πιο δημοφιλές και με την πιο μεγάλη παραλία. Επιστροφή με το τοπικό τραίνο στην Λα Σπέτσια και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας.

5η μέρα: Φλωρεντία, Ελεύθερη μέρα
Ελεύθερη μέρα για βόλτες στην πόλη, για ψώνια ή και για επισκέψεις σε αξιοθέατα. Το βράδυ αποχαιρετιστήριο δείπνο.   

6η μέρα: Φλωρεντία - Ρώμη - Αθήνα
Λίγος χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για Ρώμη. Άφιξη και ξενάγηση στην Αιώνια Πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι από το οποίο ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς, την πλατεία Βενετίας, το Παλάτσο Βιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας, το Παλάτσο Βενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη), θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο, μέσα από τον δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών, θα συνεχίσουμε με τον Ιππόδρομο, τον λόφο του Παλατίνου, τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με το Κολοσσαίο. Ελεύθερος χρόνος και αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • Το πενθήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την ελεύθερη μέρα στη Φλωρεντία
  • Η πρώτη διανυκτέρευση δεν προσμετράται στη διάρκεια του προγράμματος - το οποίο είναι πενθήμερο ή εξαήμερο (ανάλογα με την επιλογή σας) - και γι΄ αυτό αναγράφεται ως "Μέρα 0", παρά το γεγονός ότι παρέχουμε ξενοδοχείο με πρωινό. Δηλαδή, στο πενθήμερο πρόγραμμα οι διανυκτερεύσεις μας είναι 5 και όχι 4 και στο εξαήμερο πρόγραμμα οι διανυκτερεύσεις μας είναι 6 και όχι 5   
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧ.: 11 Αυγούστου. 5, 6 μέρες

                                     11-16 Αυγ.            11-17 Αυγ.
                                     5 (+1) μέρες           6 (+1) μέρες
                                    SMART PRICE            SMART PRICE
Τιμή Κατά άτομο                       
Δίκλινο                                 495                               545                   545              595    
3ο άτομο έως 12 ετών        445                                495                   495              545    
Μονόκλινο                            655                               695                   745              795

  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων: 185 € περίπου
  • SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 45 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων  

Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΙΛΑΝΟ/ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN AIRLINES    
• Τέσσερις ή πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4* GRAND MEDITERRANEO 4* στη Φλωρεντία ή παρόμοιο
• Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην περιοχή του Μιλάνου με πρωινό ("Μέρα 0")
Σημείωση: Η μέρα αυτή δεν προσμετράται στη διάρκεια του προγράμματος - το οποίο είναι 6ήμερο - και γι΄ αυτό αναγράφεται ως "Μέρα 0", παρά το γεγονός ότι παρέχουμε ξενοδοχείο (δηλαδή αν και το πρόγραμμα είναι 6ήμερο, οι διανυκτερεύσεις μας είναι 6 και όχι 5)   
• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά στο ξενοδοχείο
• Ένα δείπνο το τελευταίο βράδυ στο ξενοδοχείο (στο πενθήμερο πρόγραμμα θα δοθεί την 4η μέρα)
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάση προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
• Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
• Ξενάγηση στην Φλωρεντία και στην Galleria Uffizzi με επίσημο ξεναγό
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φόροι πόλεων, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, εισιτήρια πλοιαρίων και τραίνου στο Τσίνκουε Τέρρε, εισιτήρια για προκράτηση και είσοδο στην πινακοθήκη Uffizi, check point: 20€/άτομο, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στα παραπάνω περιλαμβανόμενα

 ΠΤΗΣΕΙΣ:

11/8

ΑΘΗΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ

 23.45 - 01.15   ναυλωμένη πτήση

16/8

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

 22.00 – 01.00

11/8

ΑΘΗΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ

23.45 - 01.15   ναυλωμένη πτήση

17/8

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

 22.00 – 01.00