Skip to main content

Πανόραμα Ιταλίας Καλοκαίρι 2018 από 799,00

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ
25/7, 1/8, 8/8, 15/8, 22/8

Highlights

  •     Απολαύστε την ιστορική Ρώμη, την πόλη που ξεχωρίζει για τη φινέτσα της, τη μόδα, το καλό γούστο, την πλούσια αγορά και συνδυάζει τη γοητεία της ιστορίας και του πολιτισμού με το μοντέρνο τρόπο ζωής
  •     Αφεθείτε στη μαγεία της Φλωρεντίας, πόλη της τέχνης και της αισθητικής.
  •     Γνωρίστε το φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης με τους ψηλούς, αγέρωχους πύργους.
  •     Περπατήστε μέσα στις ατέλειωτες στοές της Μπολόνια.
  •     Ανακαλύψτε τη Σιένα, τη χωρίς αμφιβολία ωραιότερη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας.
  •     «Χαθείτε» στα ρομαντικά κανάλια της Βενετίας.


1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ- ΒΕΡΟΝΑ (ξενάγηση)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Βενετία. Με την άφιξή μας θα εκδράμουμε στη Βερόνα, τη πόλη όπου γεννήθηκε και πέθανε ο μεγαλύτερος λογοτεχνικός έρωτας, αυτός του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Εδώ λοιπόν θα δούμε μεταξύ άλλων τη Ρωμαϊκή αρένα, την δεύτερη σε μέγεθος μετά το Κολοσσαίο, καθώς και την πλατεία Έρμπε μία από τις κεντρικότερες πλατείες του ιστορικού κέντρου της Βερόνας, με τα υπέροχα κτίρια και αγάλματα. Θα δούμε επίσης το «σπίτι της Ιουλιέτας» και το μπαλκόνι στο οποίο έβγαινε για να δει τον Ρωμαίο (αν υποθέσουμε ότι πράγματι υπήρξε μία μορφή που ενέπνευσε τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ). Μετά την ξενάγησή μας θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μια χαλαρή βόλτα στην πόλη, μέχρι την αναχώρηση για την Βενετία αργά το απόγευμα, όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, στο Μέστρε. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΝΕΤΙΑ (Ξενάγηση)
 Μετά το πρωινό μας, μεταφερόμαστε με τρένο (περιλαμβάνεται) στην Βενετία και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες. Η πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα έργο τέχνης και τα κτίρια της σε βενετσιάνικο – γοτθικό ρυθμό θα σας αφήσουν άφωνους. Στην ξενάγησή μας θα δούμε μεταξύ άλλων τη γέφυρα του Ριάλτο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη γέφυρα των Στεναγμών, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (εξωτερικά) και την πλατεία με το παλάτι των Δόγηδων. Το υπόλοιπο ημέρας θα είναι ελεύθερο, ώστε να περιπλανηθείτε με τις γόνδολες στα κανάλια της πόλης, να απολαύσετε τον καφέ σας στο πασίγνωστο καφέ Φλοριάν αλλά και να δείτε από κοντά τις περίφημες βενετσιάνικες μάσκες. Επιστροφή με το τρένο (περιλαμβάνεται) στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
 Μετά το πρωινό, αφήνουμε τη Βενετία και αναχωρούμε για τη Φλωρεντία, με ενδιάμεση στάση στην πρωτεύουσα της επαρχίας Εμίλια-Ρομάνια, την Μπολόνια. «Bologna la dotta, la rossa, la grassa» τη λένε χαρακτηριστικά οι Ιταλοί, εννοώντας «Μπολόνια η σοφή, η κόκκινη, η λιπαρή». «Σοφή», διότι είναι η έδρα του πρώτου πανεπιστημίου του δυτικού κόσμου (με έτος ίδρυσης το 1088), «κόκκινη» για το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των οικοδομικών υλικών που χρησιμοποιήθηκαν σε πάρα πολλά κτίρια της πόλης, για το πολιτικό υπόβαθρο των κατοίκων της αλλά και διότι είναι έδρα εταιρειών όπως η Φερράρι και η Ντουκάτι. Και τέλος «λιπαρή», χάρη στην φημισμένη γαστρονομική της παράδοση. Εδώ λοιπόν θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Ματζόρε (Maggiore) με το κάστρο του βασιλιά Έντσο, θα περπατήσουμε κάτω από τις ατελείωτες καμάρες της πόλης (38 χλμ.), ενώ θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε και τη φημισμένη τοπική κουζίνα. Αργά το μεσημέρι αναχωρούμε για τη Φλωρεντία. Απόγευμα άφιξη στη Φλωρεντία. Αφού γίνει η τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ακολουθήστε τον αρχηγό μας σε μια πρώτη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (Ξενάγηση)
Πρωινή ξενάγηση της περίφημης αυτής πόλης-μουσείου, όπως δικαίως χαρακτηρίζεται, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού (Σάντα Κρότσε), τόπο ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα δούμε επίσης την Πόντε Βέκκιο με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να «αιωρούνται» πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών (Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε) με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι – σήμα κατατεθέν της πόλης– και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας, ο μεγάλος φιλόσοφος της Αναγέννησης, ο Δάντης Αλιγκιέρι. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski, καθώς και από την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου. Στο τέλος της ξενάγησης, για τον ελεύθερο χρόνο σας, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας, την Γκαλερία Ουφίτσι, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε έργα ζωγραφικής Φλωρεντιανών, Βενετσιάνων και Φλαμανδών καλλιτεχνών. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΡΩΜΗ
 Μετά το πρωινό μας αφήνουμε τη Φλωρεντία και αναχωρούμε για τη Ρώμη. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στο φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι – σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο – μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη. Μετά την επίσκεψή μας συνεχίζουμε για τη Σιένα, χωρίς αμφιβολία μια από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας, από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πώς κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση. Θα περπατήσουμε λοιπόν μέσα στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές, θα σταθούμε στην Πιάτσα Ντελ Κάμπο με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορίσουμε μέχρι την πλατεία Ντουόμο. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα αναχωρήσουμε για τη Ρώμη, με εκτιμώμενη άφιξη αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ (ξενάγηση)
Σήμερα αφιερώνουμε την ημέρα μας στην Αιώνια Πόλη, με ολοήμερη ξενάγηση στη Ρώμη. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, θα δούμε τα πιο διάσημα Λουτρά (Θέρμες) του αυτοκράτορα Καρακάλλα, που λειτουργούσαν για περισσότερα από 300 χρόνια, το επιβλητικό Κολοσσαίο και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια, περνώντας κάτω από το Καπιτώλιο θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Βενέτσια, όπου δεσπόζει το Παλάτσο Βιτοριάνο, κτίριο αφιερωμένο στον πρώτο βασιλιά της Ιταλίας, που ενσωματώνει και το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, το Παλάτσο Βενέτσια με το μπαλκόνι στο οποίο ανέβαινε ο Μουσολίνι και έβγαζε τους λόγους του και το Παλάτσο Borghese. Η  ξενάγηση μας διέρχεται από τις γέφυρες του Τίβερη και ολοκληρώνεται με μια στάση & εξωτερική περιήγηση στην πλατεία της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Για το βράδυ σάς προτείνουμε το Rome by Night, μια ξεχωριστή περιήγηση της πόλης ανάμεσα στα φωταγωγημένα κτίριά της. Σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει η διαφορετική της όψη υπό το φως των αστεριών (κόστος συμμετοχής 25€ κατ’ άτομο, για συμμετοχή 7-8 ατόμων). Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ (πτήση επιστροφής)
 Μετά το πρωινό μας θα έχουμε χρόνο για μια τελευταία βόλτα στη Ρώμη, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο για την απευθείας πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/7/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 799€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/8/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 799€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/8/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 799€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 799 € 230 €
  Twin Room 799 € 230 €
  Triple Room 799 € 230 €
  Single Room 1084 € 230 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/8/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 829€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/8/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 829€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 829 € 230 €
  Twin Room 829 € 230 €
  Triple Room 829 € 230 €
  Single Room 1114 € 230 €

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  •     Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βενετία και Ρώμη – Αθήνα.
  •     Συνολικά 6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στη Βενετία (Μέστρε), τη Φλωρεντία και τη Ρώμη.
  •     Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία* (City Tax).
  •     Μπουφέ πρωινό καθημερινά.
  •     Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν.
  •     Τρένο από/προς Μέστρε για την Βενετία.
  •     Έμπειρος Έλληνας αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας με γνώσεις της Ιταλίας.
  •     Τοπικοί ξεναγοί στη Φλωρεντία και τη Ρώμη.
  •     Οι φόροι διαμονής και εισόδου στις ιταλικές πόλεις.
  •     Προσοχή οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  •     Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 230 €
  •     Οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 670

25/07/2018

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

08:15

09:35

A3 655

31/07/2018

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

17:25

20:25

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 670

01/08/2018

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

08:15

09:35

A3 655

07/08/2018

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

17:25

20:25

 
 
 
 
 
 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 670

08/08/2018

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

08:15

09:35

A3 655

14/08/2018

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

17:25

20:25

 
 
 
 
 
 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 670

15/08/2018

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

08:15

09:35

A3 655

21/08/2018

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

17:25

20:25

 
 
 
 
 
 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 670

22/08/2018

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

08:15

09:35

A3 655

28/08/2018

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

17:25

20:25