Skip to main content

Τρένο Νέστου - Κομοτηνή ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ/ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

Τρένο Νέστου - Κομοτηνή

από € 219,00

 Anatolia Hotel Πλήρως ανακαινισμένο (2010) και αναβαθμισμένο, είναι η πρόταση διαμονής με κομψότητα και φινέτσα στο κέντρο της παραδοσιακής πόλης της Κομοτηνής. Σύγχρονη κατασκευή με μοντέρνες γραμμές και design, δωμάτια με διπλά ηχομονωτικά τζάμια, LCD δορυφορική τηλεόραση, τηλέφωνο, κλιματισμό, σεσουάρ, safe, κομψά μπάνια, δωρεάν wi-fi κ.α. Ακόμα διαθέτει εστιατόριο-μπαρ, room service, πάρκινγκ. Απέχει μόλις 300 μέτρα από την κεντρική πλατεία ενώ σε απόσταση περπατήματος λίγων λεπτών θα βρείτε σχεδόν όλα τα σημεία ενδιαφέροντος αλλά και τη νυχτερινή ζωή της πόλης!

Μέρα:
Αθήνα - Κομοτηνή
Αναχώρηση από Αθήνα στις 06.00 για την πόλη της Κομοτηνής με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το απόγευμα στην πολύχρωμη πόλη. Φώτα, στολισμένες βιτρίνες, χαμόγελα και ζεστές ευχές, μας βάζουν αμέσως στο κλίμα των ημερών. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο ANATOLIA 4* κεντρικότατο και πλήρως ανακαινισμένο (2010) που έχει προετοιμάσει την πιο ζεστή του αγκαλιά για να μας υποδεχθεί. Τακτοποίηση και δείπνο.
Μέρα:
Τρένο Νέστου - Δράμα - Ονειρούπολη - Καβάλα
Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε με το τρένο της γραμμής που κυλά δίπλα στο Νέστο σε μία απόλυτα εκπληκτική διαδρομή μέσα στα Θρακικά Τέμπη μέχρι το Παρανέστι. Προορισμός μας η Δράμα που έχει την τιμητική της αυτές τις ημέρες λόγω της Ονειρούπολης. Είναι μια γιορτή για όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας, που στήνεται κάθε χρόνο στο χώρο του Δημοτικού Κήπου και της Πλατείας Ελευθερίας όπου τα πάντα, μεταμορφώνονται σε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό, έτσι όπως θα το είχε ονειρευτεί κι ένα μικρό παιδί. Όμορφη και παραμυθένια, μια εμπειρία γεμάτη χαμόγελα και όνειρα με εικόνες μοναδικές, εορταστικές, που θα γεμίσουν τις καρδιές μας! Συνεχίζουμε για την αμφιθεατρική Καβάλα ίσως την πιο όμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας. Περίπατος γνωριμίας με την παλιά πόλη, όπου δεσπόζει το υδραγωγείο, το Δημαρχείο, τα καπνομάγαζα, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το κάστρο, το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί ο έφιππος ανδριάντας του, καθώς και ο μικρός Φάρος της πόλης δίπλα στο ναό της Παναγίας. Επιστρέφουμε νωρίς το απόγευμα. Στον ελεύθερο χρόνο σας δοκιμάστε σουτζούκ-λουκούμ, αφράτα στραγάλια και αρωματικό ελληνικό καφέ. Δείπνο
Μέρα:
Άβδηρα - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος - Μαρώνεια - Πετρωτά - Ζώνη (Μεσημβρία) - Αλεξ/πολη - Ρεβεγιόν!
Πλούσιο πρόγευμα. Ξεκινάμε για τη γενέτειρα του Δημόκριτου, τα Άβδηρα, όπου θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα ωραιότερα περιφερειακά αρχαιολογικά μουσεία της Ευρώπης, με σπουδαία ευρήματα και χρυσά κτερίσματα από τις ανασκαφές της Αρχαίας Ελληνικής πόλης. Συνεχίζουμε για το μαγευτικό Αγιορείτικο μετόχι του Πόρτο Λάγος με τον μεταβυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας που βρίσκεται μέσα στη λίμνη Βιστωνίδα, με τα πολλά και σπάνια είδη πουλιών που προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar. Αφού διασχίσουμε το παραθαλάσσιο Φανάρι και τις εκπληκτικές λιμνοθάλασσες της Ροδόπης, θα επισκευθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαρώνειας (καιρού επιτρέποντος). Εκεί, μεταξύ άλλων θα δούμε την Οικία με το Ψηφιδωτό, το Ρωμαϊκό Πρόπυλο, το Αρχαίο Λιμάνι και το Αρχαίο Θέατρο, που είναι και το καλύτερα σωζόμενο σε ολόκληρη την Θράκη. Διασχίζοντας έναν απέραντο ελαιώνα και υπέροχα τοπία με μαγική θέα στη θάλασσα, θα περάσουμε την παραλία Πετρωτών και θα βρεθούμε στα ερείπια της Αρχαίας Ζώνης - Μεσημβρίας, μιας αρχαίας ελληνικής πόλης του 7ου αι. π.Χ., χτισμένη σύμφωνα με το "Ιπποδάμειο" σύστημα. Μέσω Δικέλλων & Μάκρης, μετάβαση στην Αλεξανδρούπολη για περίπατο στην κοσμοπολίτικη πόλη με την άψογη ρυμοτομία, τα όμορφα νεοκλασικά στην πλατεία Μητροπόλεως και τον επιβλητικό Φάρο, το σήμα κατατεθέν της στην παραλία. Επιστροφή στην Κομοτηνή το απόγευμα. Το βράδυ δείπνο/ΡΕΒΕΓΙΟΝ με γλέντι χορό τραγούδι με ζωντανή μουσική!
Μέρα:
Κομοτηνή - Μονή Καλαμιώτισσας - Πομακοχώρια - Ξάνθη
Χρόνια Πολλά! Πλούσιο πρόγευμα από γιορτινό μπουφέ. Η μέρα μας θα αρχίσει με περιπλάνηση στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής, θα δούμε όμορφα κτήρια και αρχοντικά, τμήμα από τα βυζαντινά τείχη, το ηρώο με το ξίφος σύμβολο της πόλης, τον μητροπολιτικό μεταβυζαντινό ναό αφιερωμένο στην Θεοτόκο, καθώς και το παλιό μουσουλμανικό τέμενος της πόλης με τον Πύργο του Ωρολογιού. Συνεχίζουμε για την περίφημη μονή της Παναγίας Καλαμούς στο ονειρικό τοπίο πάνω από τον ποταμό Κόσινθο που φέρνει τα ζωογόνα νερά του στον κάμπο μετά από ταξίδι πολλών χιλιομέτρων μέσα από τα βουνά της Ροδόπης. Συνεχίζουμε για τα παραδοσιακά χωριά των Πομάκων. Το πιο χαρακτηριστικό αυτών είναι ο Εχίνος, που αποτελεί πολιτισμικό σταυροδρόμι της Θράκης. Αργότερα πεζή ξενάγηση στην εκπληκτική "παλιά πόλη" της Ξάνθης, με τα γραφικά σοκάκια και τα ωραία Αρχοντικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
Μέρα:
Κομοτηνή - Αθήνα
Πλούσιο πρόγευμα. Αποχαιρετούμε την Κομοτηνή και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
Τιμή κατ' άτομο με πούλμαν, με ημιδιατροφή / ΡΕΒΕΓΙΟΝ με ζωντανή μουσική
Αναχωρήσεις 22, 23, 29 & 30 Δεκ., 4 & 5 μέρες
   
 4 μέρες
23-26 Δεκ.
30 Δεκ.-2 Ιαν.
5 μέρες
22-26 Δεκ.
29 Δεκ.-2 Ιαν.
Δίκλινο219275
3ο άτομο190225
3ο άτομο έως 6 ετών95110
3ο άτομο 7-12 ετών155180
Μονόκλινο285355
 
Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν

Διαμονή στο νεόκτιστο ξενοδοχείο ANATOLIA HOTEL στην Κομοτηνή

Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

Εορταστικό δείπνο / Ρεβεγιόν με συνοδεία ζωντανής μουσικής, γλέντι και χορό στις 24 & 31 Δεκεμβρίου στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας

Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών

Αρχηγός / Συνοδός

Φ.Π.Α.

Σημειώσεις:

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται το πρόγραμμα της 3ης ημέρας. Υπάρχει μόνο επίσκεψη στο Πόρτο Λάγος την τελευταία ημέρα καθ'οδόν προς Αθήνα. Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.