Skip to main content

Οδοιπορικό στη Θράκη & στα βήματα των Σουλτάνων ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ/ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013/2014

 24-29/12, 26-30/12, 28/12-2/1

Οδοιπορικό στη Θράκη & στα βήματα των Σουλτάνων

ΑΠΟ 283 ΕΥΡΩ

Θράκη με διαμονή στην Αδριανούπολη

1η μέρα: Αθήνα-Κομοτηνή Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την όμορφη Κομοτηνή, με τα στενά δρομάκια γεμάτα μυρωδιές φρεσκοκαβουρντισμένου καφέ. Άφιξη στο πολυτελέστατο boutique ξενοδοχείο: ΑΝΑΤΟLIA 4*. Τακτοποίηση και δείπνο.

2η μέρα: Δέλτα Έβρου-Δάσος Δαδιάς-Σουφλί Πρωινό και αναχωρούμε για Φέρες και τον υδροβιότοπο του ποταμού Έβρου. Μια πολύ σπουδαία και προστατευόμενη περιοχή, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες σπάνιων πτηνών όλες τις εποχές του έτους. Καθώς ανηφορίζουμε βόρεια του νομού Έβρου, θα επισκεφτούμε το Εθνικό Πάρκο του δάσους της Δαδιάς όπου ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου. Είναι μια από τις ελάχιστες περιοχές όπου συμβιώνουν διαφορετικά είδη αρπακτικών πουλιών. Επόμενη στάση στο Σουφλί και στο μουσείο μεταξιού. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και δείπνο.

3η μέρα: Κεσσάνη-Αίνος-Αδριανούπολη Σήμερα η μέρα μας καλεί να ανακαλύψουμε ξεχασμένες πατρίδες και να πάρουμε αέρα ανατολής. Μέσω του τελωνιακού σταθμού των Κήπων θα περάσουμε στην Τουρκία (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου) με κατεύθυνση την Κεσσάνη, αστικό κέντρο της περιοχής. Θα συνεχίσουμε για την Αίνο, χτισμένη στις εκβολές του Έβρου, είναι η αρχαιότερη θρακική πόλη. Παίρνοντας τον δρόμο προς τα βόρεια και διασχίζοντας την τουρκική ύπαιθρο φτάνουμε στην αγαπημένη πόλη του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, αλλά και όλων Σουλτάνων, την Αδριανούπολη. Βόλτα στην πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο MARGI HOTEL 5*. Δείπνο.

4η μέρα: Αδριανούπολη-Κάραγατς-Σαράντα Εκκλησιές Πρωινό και περιήγηση στην Αδριανούπολη, στο καταπληκτικό Μουσείο Υγείας και βέβαια στην κορωνίδα της πόλης, στο Σελιμιγιέ Τζαμί με τον μεγαλύτερο τρούλο στον κόσμο. Συνεχίζουμε για Καραγατς, που είναι η παλιά Ορεστιάδα με το Όριεντ Εξπρές. Από εκεί θα πάμε σε μια άλλη κοντινή πόλη τις Σαράντα Εκκλησιές όπου ζούσαν πάνω από 10.000 Έλληνες. Δείπνο.

5η μέρα: Ορεστιάδα-Διδυμότειχο-Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή Μετά το πρωινόμας αφήνουμε την Αδριανούπολη να συνεχίσει την ιστορία της και μέσω του τελωνείουτων Καστανιών θα επιστρέψουμε στην Ελλάδαμε πρώτη στάση στην Ορεστιάδα. Το Διδυμότειχο μας περιμένει μετά για να δούμε το μεγαλύτερο Τέμενος σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η Αλεξανδρούπολη με τον Φάρο, έμβλημα της πόλης θα μας ξεκουράσει πριν φτάσουμε στην Κομοτηνή.

6η μέρα: Ξάνθη-Αθήνα Μέρα επιστροφής με μια στάση στην όμορφη Ξάνθη. Ξακουστή για τα καπνά της αλλά για τα γλυκά της. Άφιξη στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Περιλαμβάνονται:

√ Μεταφορές, περιηγήσεις με πούλμαν

√ 3 Διανυκτερεύσεις στη Κομοτηνή στο ξενοδοχείο ΑNATOLIA 4*

√ 2 Διανυκτερεύσεις στην Αδριανούπολη στο ξενοδοχείο MARGI 5*

√ Ημιδιατροφή-ρεβεγιόν

√ Ασφάλεια αστικής ευιθύνης

√ Αρχηγός-Συνοδός

Κόστος κατ’ άτομο Ημιδιατροφή

2/κλινο

3ο άτομο

1/κλινο

24-29/12 & 28/12-2/1 6ήμερη πούλμαν

339

295

430

26-30/12 5ήμερη πούλμαν

283

253

363

Στο 5ήμερο πρόγραμμα πραγματοποιείται1 νύχτα λιγότερη στην Αδριανούπολη