Skip to main content

Οδικώς Θράκη - Αδριανούπολη ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Οδικώς Θράκη - Αδριανούπολη

4, 5, 6 μέρες Αλεξανδρούπολη - Φέρρες - Δέλτα Έβρου -Κομοτηνή - Ξάνθη - Πόρτο Λάγος (Βιστωνίδα) -Αδριανούπολη - Δάσος Δαδιάς - Σουφλί - Διδυμότειχο – Ορεστιάδα - Καβάλα με πούλμαν με ημιδιατροφή / ΡΕΒΕΓΙΟΝ με μουσική και πλούσιες παροχές.
ΑΝΑΧ.: 21, 22, 23, 28, 29 & 30 Δεκ., 4, 5 & 6 μέρες

από € 245,00

   1Μέρα:
Αθήνα - Αλεξανδρούπολη
Αναχώρηση νωρίς το πρωί (05:30) για τη μεγάλη γη, τη Θράκη. Η επονομαζόμενη «Ο Μεγάλος Γίγαντας των Αιώνων» είναι συνεχιστής μιας βαθιάς παράδοσης που καταγράφεται σε κάθε γωνιά της. Άφιξη στο Χριστουγεννιάτικα στολισμένο ξενοδοχείο μας THRAKI PALACE 5* ή στο πολυτελές GRECOTEL ASTIR EGNATIA και τακτοποίηση στα πολυτελή δωμάτια. Μπουφέ δείπνο.
   2 Μέρα:
Φέρρες - Δέλτα Έβρου
Απολαυστικό πρωινό και εκδρομή στις βυζαντινές Φέρρες, με το συγκρότημα λουτρών και το Υδραγωγείο, αξιοθέατα από την εποχή της Τουρκοκρατίας και την Παναγία την Κοσμοσώτηρα. Εικόνες άγριας ομορφιάς θα ακολουθήσουν την διαδρομή μας που αγκαλιάζουν τον ποταμό Έβρο. Φτάνοντας στο Δέλτα Έβρου και το Εθνικό του πάρκο (έξοδα ατομικά), θα ενημερωθούμε (καιρού επιτρέποντος) για το οικοσύστημα που σχηματίζει ο ποταμός, προστατευόμενο από την συνθήκη Ramsar και θα περιηγηθούμε στο Δέλτα του ποταμού. Επιστροφή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη και καφέ. Δείπνο.
   3 Μέρα:
Κομοτηνή - Ξάνθη - Πόρτο Λάγος (Βιστωνίδα)
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Κομοτηνής. Από τον Πύργο του Ρολογιού στην Ερμού και από εκεί προς τα τενεκετζίδικα και τα μαγαζάκια των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων. Συνεχίζουμε την περιήγηση προς τα Μουφτεία της Κομοτηνής και το Εσκί Τζαμί ένα μοναδικό τέμενος με μαρμαρόγλυπτα μπαλκόνια και ενδιαφέρουσες οροφογραφίες. Συνεχίζουμε για μια από τις ομορφότερες πόλεις της Θράκης την Ξάνθη, όπου θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στην πόλη και ο υπόλοιπος χρόνος είναι ελεύθερος να κάνετε τη βόλτα και τις αγορές σας στα περίφημα ζαχαροπλαστεία της κεντρικής πλατείας. Έπειτα θα ανηφορίσουμε προς την παλιά πόλη της Ξάνθης. Επόμενος σταθμός μας το Πόρτο Λάγος, όπου θα επισκεφθούμε το Αγιορείτικο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου καθώς επίσης και μια από τις μεγαλύτερες λίμνες της Ελλάδας την Βιστωνίδα. Δείπνο.
    4Μέρα:
Αδριανούπολη
Πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινά με μία υπέροχη διαδρομή παράλληλα του ποταμού Έβρου, φτάνοντας μέχρι τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου), με κατεύθυνση την πόλη της Αδριανούπολης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα ερείπια των Ορθόδοξων Ιερών Ναών, τα μουσουλμανικά Τεμένη και το Μουσείο Υγείας. Θα επισκεφθούμε ακόμη στο Κάραγατς, το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων, όπου στάθμευε το Όριαν Εξπρές. Το βράδυ δείπνο Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική από ορχήστρα, γλέντι και χορός. D.J. το Νέο Έτος (για το THRAKI PALACE) και απεριόριστη κατανάλωση ποτών!
   5Μέρα:
Δάσος Δαδιάς - Σουφλί - Διδυμότειχο – Ορεστιάδα
Χρόνια πολλά! Πλούσιο πρόγευμα και επίσκεψη στο Δάσος Δαδιάς (έξοδα ατομικά) καθώς και στο Εθνικό Πάρκο, ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, μωσαϊκό βιότοπων και φωλιά πολλών σπάνιων ζώων και φυτών. Από εκεί συνεχίζουμε για το Σουφλί, γνωστό ως σταυροδρόμι ανατολής και δύσης, στους δρόμους του μεταξιού. Συνεχίζουμε για την παραμυθένια πόλη του Διδυμότειχου η οποία διασχίζεται από τον ποταμό Έβρο. Η ακριτική Ορεστιάδα θα είναι ο επόμενος σταθμός μας για μία σύντομη επίσκεψη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διασκέδαση με μουσική από D.J. (για το THRAKI PALACE μόνο για τα Χριστούγεννα).
   6Μέρα:
Καβάλα - Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας και αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, θα συνεχίσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.


Τιμή κατ' άτομο με Πούλμαν με ημιδιατροφή / ΡΕΒΕΓΙΟΝ με μουσική και πλούσιες παροχές
ΑΝΑΧ.: 21, 22, 23, 28, 29 & 30 Δεκ., 4, 5 & 6 μέρες
     
                      4 μέρες                                                      5 μέρες                                        6 μέρες
     THRAKI PALACE    GRECOTEL    THRAKI PALACE    GRECOTEL     THRAKI PALACE    GRECOTEL
Δίκλινο    245    259    295    315    345    370
3ο άτομο    210    180    250    215    285    250
3ο & 4ο άτ. εώς 10 ετ.    100    100    115    115    130    130
Μονόκλινο    310    330    375    395    430    465


Επιβάρυνση € 8 το άτομο τη διανυκτέρευση για τις εκδρομές τις Πρωτοχρονιάς στο GRECOTEL (Μονόκλινο € 14)
Περιλαμβάνονται:
     Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
     Μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και αντίστροφα
     Διαμονή στο ξενοδοχείο THRAKI PALACE (Κατ. 5*) ή στο πολυτελές GRECOTEL ASTIR EGNATIA στην Αλεξανδρούπολη
     Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
     Ζωντανή μουσική στα δείπνα 24 Δεκ. για το THRAKI PALACE και 24 & 31 Δεκ. στο GRECOTEL EGNATIA GRAND
     Μουσική από D.J. στα δείπνα 25, 31 Δεκ, και 1 Ιαν. για το THRAKI PALACE
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
     Αρχηγός / Συνοδός
     Φ.Π.Α.
Σημειώσεις:
     Στους κατόχους ταυτότητας νέου τύπου, στις οποίες η αρίθμηση ξεκινά με το γράμμα Φ, δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία.
     Στο 5ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η εκδρομή στην Φέρρες – Δέλτα Έβρου και στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται επιπλέον, η εκδρομή στην Αδριανούπολη. Το πρόγραμμα και η σειρά των ξεναγήσεων και εκδρομών μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με την ημερομηνία αναχώρησης και βάσει των αργιών, χωρίς να υπάρχει καμία παράλειψη.