Skip to main content

Αδριανούπολη …η μεγαλοπρεπής!

Αδριανούπολη …η μεγαλοπρεπής!

6 μέρες Ξάνθη - Π.Λάγος - Κομοτηνή - Αδριανούπολη  - 40 εκκλησιές - Βιζύη - Ραιδεστός - Κάραγατς - Διδυμότειχο - Σουφλί - Αλεξανδρούπολη με πούλμαν, με ημιδιατροφή/ ΡΕΒΕΓΙΟΝ με μουσική από D.J.

ΑΠΟ 355,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

  1 Μέρα:
Αθήνα - Καβάλα
Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 06:00 με ενδιάμεσες στάσεις για την πιο όμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, την Καβάλα. Γιορτινά στολισμένη σε απόλυτη αρμονία με το βουνό, τη θάλασσα και το φωταγωγημένο κάστρο που τη "στεφανώνει". Τακτοποίηση στα δωμάτια του AIROTEL GALAXY 4* Sup. και δείπνο.
  2  Μέρα:
Ξάνθη - Π.Λάγος - Κομοτηνή - Αδριανούπολη
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα γεμάτη από υπέροχες γιορτινές εικόνες με τις επισκέψεις μας στην παλιά πόλη της Ξάνθης (πεζοί), το ειδυλλιακό Πόρτο Λάγος με το μετόχι του Αγ.Νικολάου μέσα στη λίμνη Βιστωνίδα, την πόλη της Κομοτηνής. Ακολουθούμε παραποτάμια διαδρομή στον Έβρο μέχρι τις Καστανιές. Διέλευση των συνόρων (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου) και εγκατάσταση στο υπερπολυτελές MARGI HOTEL 5* Lux (νεόκτιστο 2013 και κεντρικό) στην Αδριανούπολη δίπλα ακριβώς από το μοντέρνο εκπτωτικό εμπορικό κέντρο της πόλης. Δείπνο και για όσους επιθυμούν, βραδινός περίπατος γνωριμίας με το ιστορικό κέντρο (πεζοί).
   3 Μέρα:
40 εκκλησιές - Βιζύη - Ραιδεστός
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε με συγκίνηση το οδοιπορικό μας στην Ανατολική Θράκη με πρώτο σταθμό τις 40 εκκλησιές, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού στους πρόποδες του Μικρού Αίμου. Εδώ στις αρχές του 20ου αιώνα, η τοπική κοινότητα αριθμούσε 10.000 Έλληνες! Επίσκεψη στο μικρό μουσείο με τα Αρχαϊκά, Ρωμαϊκά, Βυζαντινά και Οθωμανικά εκθέματα. Συνεχίζουμε με σύντομη επίσκεψη στο χωριό Βιζύη, γενέτειρα του μεγάλου μας λογοτέχνη Γεωργίου Βιζυηνού, όπου και ο Ναός της Αγίας Σοφίας. Επόμενη μας επίσκεψη θα είναι η Ραιδεστός, σημαντικός εμπορικός, συγκοινωνιακός κόμβος και μεγάλο λιμάνι στη θάλασσα του Μαρμαρά. Περίπατος στη μεγάλη προκυμαία, όπου οι μυρωδιές από τα φημισμένα κεφτεδάκια της περιοχής θα μας βάλουν σε πειρασμό να τα απολαύσουμε με εκλεκτό ρακί. Επιστροφή στην Αδριανούπολη. Το Spa του ξενοδοχείου σας περιμένει μέχρι τις 10 το βράδυ για να απολαύσετε δωρεάν τη σάουνα, το χαμάμ, το τούρκικο λουτρό, την εσωτερική πισίνα, το Jacuzzi, το υπερσύγχρονο γυμναστήριο (θεραπείες ομορφιάς, κομμωτήριο, μασάζ κλπ κατόπιν ραντεβού με extra χρέωση). Δείπνο.
  4 Μέρα:
Αδριανούπολη - Κάραγατς
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ως πρώτη τους πρωτεύουσα στη δυτική του πλευρά του Βοσπόρου (1361-1453), οι Οθωμανοί φρόντισαν να τη στολίσουν αντάξια! Το Τέμενος Σελμίγιε είναι ένα κομψοτέχνημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και το αρτιότερο δημιούργημα του αρχιτέκτονα Σινάν. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κτίσμα οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο, όπως νωρίτερα το Σουλειμανίγιε(τζαμί του Σουλεϊμάν)είχε χτιστεί με τη αντίστοιχη λεία από τις εκστρατείες τους στο Βελιγράδι, τη Ρόδο και τη Μάλτα. Από ορισμένα σημεία φαίνεται ο ποταμός Έβρος και η γέφυρα Σαρατσάνε (1451 μ.Χ.). Ακόμα θα δούμε το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράι (16ου αι)-σήμερα ξενοδοχείο, το Τέμενος Έσκι (15ου αι), το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο, το Τέμενος Ουτς Σερεφέλι (15ου αι), το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ, (1481-1512 μ.Χ.) και το Μουσείο Υγείας. Λίγο αργότερα θα μεταφερθούμε στο Κάραγατς για να επισκευθούμε τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων, όπου στάθμευε κάποτε το Οριάν Εξπρές. Επιστροφή και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την Αδριανούπολη αλλά και το υπέροχο Spa του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική, γλέντι και χορός!
    5 Μέρα:
Διδυμότειχο - Σουφλί - Αλεξανδρούπολη
Χρόνια Πολλά!!! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ευχές και χαμόγελα και λίγος ακόμα χρόνος στην Αδριανούπολη. Διέλευση των συνόρων και μας υποδέχεται το Διδυμότειχο με το επιβλητικό Βυζαντινό κάστρο. Πλησιάζοντας θα διαπιστώσουμε γιατί ήταν ένα από τα πιο σημαντικά των Βαλκανίων. Περίπατος για να δούμε (εξωτερικά) την Πινακοθήκη, το μεγάλο Τέμενος κ.α. Συνεχίζουμε για το Σουφλί, το σταυροδρόμι της ανατολής και της δύσης στους "δρόμους του μεταξιού" και φθάνουμε στην Αλεξανδρούπολη. Περιήγηση στην υπέροχη παραλιακή, την τόσο αγαπημένη για τους κατοίκους της και τόσο μαγευτική για τους επισκέπτες της. Εγκατάσταση στα ζεστά δωμάτια του γιορτινού THRAKI PALACE 5* Lux. Δωρεάν καφές & αναψυκτικά στο bar, δωρεάν χρήση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του Spa και ακολουθεί αποχαιρετιστήριο μπουφέ δείπνο με μουσική από DJ (τα Χριστούγεννα μόνο) και δωρεάν εμφιαλωμένο κρασί & αναψυκτικά σε απεριόριστη κατανάλωση!
   6 Μέρα:
Αλεξανδρούπολη - Αθήνα
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με εντυπώσεις μοναδικές!


EXPLORER FRIENDLY!
Γνωρίζουμε την περιβόητη Αδριανούπολη με τη μακραίωνη ιστορία (Ουσκουδάμα-Αδριανός-Ορεστιάδα-Edirne). Πρωτεύουσα των Οθωμανών Σωστά! Είναι η γνωστή και από το σήριαλ "Σουλεϊμάν" …Περπατάμε σε αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολικής Θράκης.

SPA FRIENDLY!
Ελεύθερη χρήση των υπερσύγχρονων Spa τόσο του Margi Hotel, όσο και του Thraki Palace.


Τιμή κατά άτομο με πούλμαν, με ημιδιατροφή /ΡΕΒΕΓΙΟΝ με μουσική από D.J.
Αναχ.: 21 & 28 Δεκ., 6 μέρες
     
Δίκλινο    355
3ο άτομο    310
3ο άτομο εώς 12 ετών    250
Μονόκλινο    445


Περιλαμβάνονται:
     Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
     Διαμονή 1 διαν/ση στην Καβάλα στο AIROTEL GALAXY 4* Sup., 3 διανυκτερεύσεις στο υπερπολυτελές (2013) MARGI HOTEL 5* Deluxe στην Αδριανούπολη(Edirne)και μία (1) διαν/ση στην Αλεξανδρούπολη στο THRAKI PALACE HOTEL 5* Lux • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά(ημιδιατροφή)
     Εορταστικά δείπνα Ρεβεγιόν στις 24 & 31 Δεκεμβρίου με ζωντανή μουσική στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας
     Αποχαιρετιστήριο μπουφέ δείπνο στο Thraki Palace με εμφιαλωμένο κρασί & αναψυκτικά σε απεριόριστη κατανάλωση!
     Συμμετοχή στο πλούσιο Εορταστικό πρόγραμμα του Thraki Palace με δωρεάν καφέ & αναψυκτικά στο bar
     Δωρεάν χρήση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων των Spa και των 2 ξενοδοχείων (Margi & Thraki Palace)
     Μουσική από D.J. στο αποχαιρετιστήριο δείπνο του Thraki Palace (τα Χριστούγεννα μόνο)
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
     Αρχηγός / Συνοδός
     Φ.Π.Α.
Σημειώσεις:
     Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Από τις δωρεάν παροχές Spa των 2 ξενοδοχείων, εξαιρούνται θεραπείες ομορφιάς, κομμωτήριο, μασάζ κλπ τα οποία είναι κατόπιν ραντεβού και με extra χρέωση. Διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες) είναι απαραίτητα για την είσοδο στην Τουρκία. Εξαιρούνται οι ταυτότητες στις οποίες η αρίθμηση ξεκινάει ή περιέχει το γράμμα Φ (δεν επιτρέπεται η είσοδος).