Skip to main content

Μεσηµβρία - Ένα πολιτιστικό οδοιπορικό στην Ανατολική Ρωµυλία! Αγίου Πνεύματος 2020 από 379,00

Αγχίαλος (Ποµόρια) - Σωζόπολη - Βάρνα - Μονή Αλατζά - Πύργος (Μπουργκάς)

Αναχώρηση:  4 - 9 Ιουνίου

6 µέρες

 Ελάτε μαζί μας σε μια ακόμα ιστορική αναδρομή σε τοποθεσίες και μνημεία του Ελληνισμού. Στο οδοιπορικό αυτό, θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε την πόλη Πύργο, γενέτειρα του ποιητή Κώστα Βάρναλη, τη Βάρνα, τη Μονή Αλατζά, τη Σωζόπολη, τη Μεσημβρία και την Αγχίαλο.

1η μέρα: Αθήνα - Ξάνθη

Αναχώρηση 06:00 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για την Ξάνθη. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια του Z PALACE HOTEL 5*. Δείπνο.

2η μέρα: Ξάνθη - Μεσημβρία (Nesebar)

Μπουφέ πρόγευμα και διέλευση των ελληνο-βουλγαρικών συνόρων (έγκυρο διαβατήριο ή μηχανογραφημένη ταυτότητα απαραίτητα) με προορισμό την Μεσημβρία, στα παράλια του Εύξεινου Πόντου. Μετά από διαδρομή στην ύπαιθρο της Βουλγαρίας, άφιξη και εγκατάσταση στο πολυτελές BARCELO ROYAL BEACH 5* Lux της διεθνούς αλυσίδας Barcelo στην τουριστική ζώνη. Δείπνο μπουφέ.

3η μέρα: Μεσημβρία - Αγχίαλος - Πύργος - Σωζόπολη

Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στην παλιά Μεσημβρία, αρχαιότατη πόλη - αποικία των Ελλήνων που χτίστηκε σ’ένα βραχώδες νησί στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, που θυμίζει έντονα Μονεμβασιά. Είναι η πόλη με τις 42 εκκλησιές, ολόκληρη προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Θα δούμε τα τείχη της Αγ. Σοφίας (παλιά Μητρόπολη) και τα παλιά λουτρά όπου ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος 15ος ο Παναγιότατος πήγαινε για θεραπεία. Συνεχίζουμε για την Αγχίαλο (Πομόρια) όπου θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγ. Γεωργίου με τις εξαιρετικά σπάνιες εικόνες. Συνεχίζουμε για τον Πύργο, την γενέτειρα του ποιητή μας Κώστα Βάρναλη. Επίσκεψη στη Μητρόπολη και το ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Τελευταίος μας σταθμός, η πόλη της Σωζόπολης, αρχαία Ελληνική πόλη αφιερωμένη στον θεό Απόλλωνα. Εδώ θα συναντήσετε τους περισσότερους Έλληνες της Μαύρης θάλασσας. Θα δούμε την παλιά πόλη, τον Ναό του Αγ. Γεωργίου (1867), όπου υπάρχουν οστά του Αγ. Ιωάννη και τον Ναό της Παναγίας. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Βάρνα - Μονή Αλατζά

Μπουφέ πρόγευμα και υπέροχη διαδρομή στην Ηλιόλουστη Ακτή. Κατευθυνόμαστε για την πόλη της Βάρνας, σημαντικό λιμάνι στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, γνωστή και ως “καλοκαιρινή πρωτεύουσα” της Βουλγαρίας. Η πόλη πήρε για λίγο το όνομα Στάλιν από το 1949 ως το1956. Θα επισκεφθούμε εξωτερικά έναν από τους πιο τουριστικούς χώρους της Βουλγαρίας, τη μονή Αλατζά (12ου - 14ου αι) χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο. Τον Μεσαίωνα ο χώρος αποτέλεσε κατοικία ασκητών. Στη Βάρνα θα δούμε τη Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο και το Ενυδρείο. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά και την υπέροχη παραλία για φαγητό και βόλτα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

5η μέρα: Μεσημβρία - Αλεξανδρούπολη

Μπουφέ πρόγευμα και όμορφη διαδρομή στις ήπιες πλαγιές της Στράντζας προς Τοπόλοφγκραντ, Σβίλεγκραντ, Ορμένιο. Διέλευση των συνόρων και φθάνουμε στην Αλεξανδρούπολη. Ξεκούραση στους πολυτελείς χώρους του RAMADA PLAZA THRAKI 5* Lux. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

6η μέρα: Αλεξανδρούπολη - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με αναμνήσεις μοναδικές

Σημειώσεις: Η επίσκεψη στη Μονή Αγίου Γεωργίου δύναται να πραγματοποιηθεί και το πρωί της 5ης ημέρας.

Τιµή κατ’ άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδιατροφή καθηµερινά.

Barcelo Royal Beach 5* Lux

6 µέρες

4 - 9 Ιουνίου

Δίκλινο

379

3ο άτοµο

330

3ο άτοµο έως 12 ετών

255

Μονόκλινο

499

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στην Ξάνθη στο Z PALACE HOTEL 5*, στην Μεσημβρία (Nesebar) στο πολυτελές BARCELO ROYAL BEACH 5* Lux στην τουριστική ζώνη και στην Αλεξανδρούπολη στο RAMADA PLAZA THRAKI 5* Lux
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.