Skip to main content

ΚΑΒΑΛΑ - Θάσος Αγίου Πνεύματος 2020 από 258,00

Φίλιπποι - Αμφίπολη - Ξάνθη - Αγία Λυδία - Μουσείο Καπνού

Αναχώρηση:  5 - 8 Ιουνίου

4 µέρες  

 1η μέρα: Αθήνα - Καβάλα

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 06:15 για την πιο όμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, η οποία συνδυάζει σε απόλυτη αρμονία βουνό και θάλασσα. Η μαγευτική παλιά πόλη φωτισμένη και λαμπερή με φόντο το κάστρο και το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, είναι έτοιμη να μας υποδεχθεί. Τακτοποίηση στο κεντρικό AIROTEL GALAXY 4* στην παραλία της πόλης. Το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Μουσείο Καπνού - Αμφίπολη (μουσείο & τύμβος) - Φίλιπποι Αγία Λυδία - Καβάλα (πόλη)

Μπουφέ πρόγευμα με πανοραμική θέα και αναχωρούμε για ενημέρωση στο μοναδικό Μουσείο Καπνού με τα πολλά εκθέματα για την βιομηχανία του καπνού, που έκανε γνωστή την πόλη πανελλαδικά (έξοδα ατομικά). Μέσω της Εγνατίας οδού κατευθυνόμαστε για την Αμφίπολη όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό της Μουσείο αλλά και τον Τύμβο της Αμφίπολης (Καστά) μέχρι το σημείο όπου θα μας αφήσουν οι αρχές να πλησιάσουμε. Θα συνεχίσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο των ΦΙΛΙΠΠΩΝ του Μακεδόνα Βασιλιά Φίλιππου με το αρχαίο θέατρο και την αγορά, εκεί όπου πέρασε τα πρώτα του παιδικά χρόνια ο Μέγας Αλέξανδρος. Από εδώ ξεκίνησε και την περιοδεία του στην Ευρώπη ο Απόστολος Παύλος με τον μαθητή του Απόστολο Σίλα. Αργότερα θα επισκεφθούμε το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, εκεί όπου ο Απ. Παύλος βάπτισε την πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή. Επιστρέφουμε στην την πόλη της Καβάλας για να περιηγηθούμε στο κάστρο με το γραφικό τρενάκι της πόλης (έξοδα ατομικά). Το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Θάσος

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Κεραμωτή, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το πράσινο νησί της Θάσου. Άφιξη στο Λιμένα. Θα ακολουθήσουμε την διαδρομή του βορειανατολικού κομματιού του νησιού προς τις Σκάλες Πρίνου και Καλλιράχης και τα δυο παραθαλάσσια, γραφικά ψαροχώρια. Η Σκάλα Πρίνου λειτουργεί ως το δεύτερο λιμάνι του νησιού που συνδέεται με την Καβάλα, ενώ η Σκάλα Καλλιράχης αποτελεί ίσως το μοναδικό σημείο πάνω στο νησί που μπορεί να βρει κανείς ακόμη μικρά σπιτάκια, χτισμένα κυριολεκτικά μέσα στην θάλασσα στα οποία οι ψαράδες μάζευαν τις βάρκες τους για να τις προστατεύσουν από την κακοκαιρία. Θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα Θάσο ή Λιμένα. Στο λιμάνι μαγαζιά και ταβερνάκια για να απολαύσετε το ουζάκι με χταποδάκι πριν την επιστροφή μας στην Καβάλα. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Καβάλα - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα με πανοραμική θέα και επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

Αναχ.: 5 Ιουνίου, 4 µέρες

Τιµή κατ’ άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδιατροφή (δείπνο µενού) καθηµερινά.

AIROTEL GALAXY 4*

4 µέρες  / 5 -8 Ιουνίου

Δίκλινο Θέα Πόλη

258

Δίκλινο Θέα Θάλασσα

277

3ο άτοµο

224

3ο άτοµο έως 5 ετών

120

3ο άτοµο 6  έως 12 ετών

205

Μονόκλινο Θέα Πόλη

320

Μονόκλινο Θέα Θάλασσα

349

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο AIROTEL GALAXY 4* στην Καβάλα
  • Τα εισιτήρια του πλοίου από/προς Κεραμωτή/Θάσο
  • Μπουφέ πρωϊνό και δείπνο μενού καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Δωρεάν wifi και διάθεση στιγμιαίου καφέ και τσαγιού (self service) εντός των δωματίων
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών
  • Αρχηγός - Συνοδός
  • Φ.Π.Α.