Skip to main content

Κατάνυξη στους βράχους των Μετεώρων - Πάσχα 2020 από 359,00

Αναχωρήσεις : 17/4

4 ΗΜΕΡΕΣ

  1η Ημέρα Μεγ. Παρασκευή, 17.04: Αθήνα–Λίμνη Πλαστήρα–Καστράκι Καλαμπάκας

 

Αναχώρηση 07.30 από Αθήνα για την υπέροχη λίμνη Πλαστήρα. Μια τεχνητή λίμνη σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο, πλούσια σε αξιοθέατα. Θα περάσουμε τα χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι για να φτάσουμε στο φράγμα και στην πλαζ του Λαμπερού. Θα συνεχίσουμε για την Καλαμπάκα με τα επιβλητικά Μετέωρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, σύντομο check in και άμεση αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ρουσάνου για να παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Μεγ. Σάββατο, 18.04: Καστράκι – Με-τέωρα - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μανιταριών - Μέτσοβο

 

Πρόγευμα και επίσκεψη στους γιγάντιους, μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας που δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικό ίσως στον κόσμο. Ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Θα συνεχίσουμε για το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών που είναι ένα μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, σε ένα επιβλητικό κτίριο 1.100 τ.μ. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Μέτσοβο. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μ., πάνω στις πλαγιές της Πίνδου. Ένα μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου. Γεύμα ελεύθερο. Ξεκινώντας από την επαφή με τον πολιτισμό του, στο ανοικοδομημένο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα μπορούμε να επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου. Στην Πινακοθήκη Αβέρωφ (εκ του Ευάγγελου Αβέρωφ που καταγόταν από το Μέτσοβο) θα δούμε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα, όπως επίσης και μια αξιόλογη συλλογή γλυπτών και χαρακτικών. Θα δοκιμάσουμε τα φημισμένα τυριά και τα κρασιά της περιοχής και θα κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να ετοιμαστούμε για την Ανάσταση. Μετά το «Χριστός Ανέστη», Αναστάσιμο δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Κυριακή Πάσχα, 19.04: Πασχαλινό Γεύ-μα – Τρίκαλα

 

Χρόνια Πολλά!!! Πλούσιο πρόγευμα και η λαμπριάτικη σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε σας, να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου, καθώς ψήνεται το πατροπαράδοτο αρνάκι (καιρού επιτρέποντος). Το μεσημέρι θα έχουμε το πασχαλινό μας εορταστικό γεύμα, με πολλές πασχαλιάτικες λιχουδιές και κόκκινα αυγά. Το απόγευμα τι θα λέγατε για μια ωραία βόλτα στα Τρίκαλα; Μια μικρή «Ευρώπη» στη καρδιά της Θεσσαλίας. Από τη μακραίωνη ιστορία του «χθες» στη σημερινή, ευρωπαϊκή και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη, πρώτη ψηφιακή πόλη της Ελλάδας!!! Η πατρίδα του Ασκληπιού περιμένει να την γνωρίσουμε με το θαυμαστό Κουρσούμ Τζαμί, το μοναδικό τέμενος επί ελληνικού εδάφους που αντιστάθηκε στο χρόνο. Οι συνοικίες Βαρούσι και παλιά Μανάβικα συγκεντρώνουν τον θαυμασμό στη διάρκεια των περιπάτων. Θα απολαύσουμε γλυκό πουτίγκα στα ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα, Δευτέρα του Πάσχα 20.04: Καστράκι – Πύλη – Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Περτούλι – Αθή-να

 

Πρόγευμα με πλούσιο μπουφέ. Ξεκινάμε για την Πύλη Τρικάλων. Είναι η είσοδος του φαραγγιού που οδηγεί στα ορεινά χωριά της Πίνδου. Μέσα στο χωριό κυλάει ο ποταμός Πορταϊκός, ο οποίος στη συνέχεια χύνεται στον Πηνειό. Στην όχθη του ποταμού θα συναντήσουμε τη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά. Συνεχίζοντας δίπλα στο ποτάμι θα φτάσουμε στην Ελάτη, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του Ν. Τρικάλων. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο από 880 έως 950 μ. και φυσικά βρίσκεται μέσα στα... έλατα. Ακριβώς πάνω από το χωριό δεσπόζει το βουνό Κόζιακας, το οποίο έχει 1.900 μ. υψόμετρο. Το Περτούλι είναι ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο και αυτό μέσα στα έλατα. Σιγά σιγά και γεμάτοι από υπέροχες εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  17/4/2020- Τιμή από 359€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 359 € 0 €
  Twin Room 359 € 0 €
  Triple Room 359 € 0 €
  Single Room 469 € 0 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Grand Meteora Hotel 4* στο Καστράκι Καλαμπάκας.                     
  • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).
  • Το Μεγάλο Σάββατο, αναστάσιμο δείπνο με πακέτο ποτών (κρασί, μπίρα, αναψυκτικά), στη θέση της ημιδιατροφής
  • Την Κυριακή του Πάσχα, Πασχαλινό γεύμα με ψήσιμο οβελία (καιρού επιτρέποντος) με πακέτο ποτών (κρασί, μπίρα, αναψυκτικά), στη θέση της ημιδιατροφής
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.  
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση μέχρι 75 ετών.
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Γεύματα που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων (με
    εξαίρεση στο ρεβεγιόν και μόνο). 
  • Φόρος διαμονής.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
     

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

Γαστρονομικές προτάσεις

Δοκιμάστε υπέροχες ψητές, τηγανητές σε φρέσκο βούτυρο ή καπνιστές πέστροφες σε κάποιο ταβερνάκι πάνω στη λίμνη Πλαστήρα.