Skip to main content

Πάσχα στο Πήλιο 2020 από 369,00

Αναχωρήσεις : 17/4

5 ΗΜΕΡΕΣ

 1η ημέρα (Μ. Παρασκευή): Αθήνα – Διμήνι Μαγνησίας – Βόλος & Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου [17/04]

 

Αναχώρηση από την Αθήνα με προορισμό τον νομό Μαγνησίας και το καταπράσινο Πήλιο. Με συνοδεία τοπικού διπλωματούχου ξεναγού θα δούμε έναν από τους σημαντικότερους προϊστορικούς οικισμούς, όχι μόνο της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, το Διμήνι. Στο Διμήνι, πάνω σε χαμηλό λόφο, σώζονται λείψανα μεγάλου και καλά οργανωμένου οικισμού, που κατοικήθηκε πρώτη φορά στη Νεότερη Νεολιθική Εποχή (τέλη 5ης χιλιετίας π.Χ.). Θα συνεχίσουμε για το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, ένα από τα παλαιότερα Μουσεία της χώρας, που μέχρι και σήμερα παραμένει το κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλίας. Κτίσθηκε το 1909 με χρήματα που διέθεσε ο Αλέξιος Αθανασάκης από την Πορταριά του Πηλίου. Ξενάγηση από τον επίσημο ξεναγό σε όλες τις αίθουσες του μουσείου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο       Park  4* στον Βόλο. Θα πάρουμε το δείπνο μας σε μπουφέ με νηστήσιμα εδέσματα και θα παρακολουθήσουμε τον Επιτάφιο. Επιστροφή και διανυκτέρευση.

2η ημέρα (Μ. Σάββατο): Bόλος – Άνω Λεχώνια & Τρενάκι του Πηλίου – Μηλιές – Βυζίτσα – Πορταριά – Βόλος [18.04]

 

Πρωινό πρόγευμα για μια υπέροχη ημερήσια εμπειρία. Από τα Άνω Λεχώνια θα επιβιβαστούμε στο ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, τον θρυλικό «Μουτζούρη». Η ιστορία του τρένου και οι μύθοι του Πηλίου σε μια μαγευτική διαδρομή! Η ταχύτητα του τρένου είναι τα 20 χλμ. την ώρα και έτσι θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την μοναδική φύση του Πηλίου, τοπία άγριας ομορφιάς, τοξωτές γέφυρες και σπηλιές, που κάποτε εκεί ζούσαν οι μυθικοί Κένταυροι. Το τέρμα της εκδρομής θα μας βρει στις Μηλιές. Το όμορφο κεφαλοχώρι με την σπάνια εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών με την καταπληκτική ακουστική, όπου το 2000 είχε φιλοξενηθεί το χορωδιακό φεστιβάλ Μπαχ με φωνητικά έργα θρησκευτικής μουσικής.

Δίπλα συναντάμε την πανέμορφη Βυζίτσα, ένα χωριό υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, που και επίσημα έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος οικισμός. Συνεχίζουμε για την Πορταριά, χρόνος για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση της αναστάσιμης λειτουργίας. Μετά θα γευτούμε την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και πολλά άλλα εδέσματα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου (σερβιριστό μενού). Διανυκτέρευση.

3η ημέρα (Κυριακή του Πάσχα): Πασχαλινό γεύμα – Μακρινίτσα – Βόλος [19.04]

 

Πλούσιο πρωινό. Χρόνια πολλά! Σήμερα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να χαρούμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με τα παραδοσιακά Πασχαλινά εδέσματα! Το απόγευμα θα απολαύσουμε τον καφέ μας στο «μπαλκόνι του Πηλίου», την όμορφη Μακρινίτσα. Είναι ένα από τα ομορφότερα και δημοφιλέστερα χωριά του Πηλίου με εκπληκτική θέα στο Βόλο και στον Παγασητικό κόλπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα (Δευτέρα του Πάσχα): Βόλος - Χάνια – Ζαγορά – Κισσός – Τσαγκαράδα – Βόλος [20.04]

 

Μετά το πρωινό μας θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να ξεκινήσουμε για μια υπέροχη διαδρομή στις ανατολικές, καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου. Πρώτη στάση τα Χάνια, που βρίσκονται στην κορυφή του Πηλίου, σε υψόμετρο 1.200μ. Εκεί βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο. Επόμενος σταθμός η ξακουστή Ζαγορά. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του ανατολικού Πηλίου, με μεγάλη ιστορία και ήπια τουριστική ανάπτυξη. Τα όμορφα αρχοντικά, αρκετά από τα οποία φιλοξενούν σήμερα ξενώνες, μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν του. Εκκλησιές, πέτρινα γεφύρια και πηγές με τρεχούμενα νερά, χαρίζουν όμορφες εικόνες στον επισκέπτη. Το χωριό είναι ξακουστό για τα Ζαγορίτικα μήλα.

Στη συνέχεια θα δούμε το χωριό Κισσός με το μεγαλύτερο υψόμετρο από τα χωριά του Ανατολικού Πηλίου, μοναδικά γραφικό, βυθισμένο μέσα στην ήμερη και άγρια βλάστηση ενός πανέμορφου τοπίου. Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει η βασιλική εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, με την πλακόστρωτη στέγη και τον περίτεχνο εσωτερικό διάκοσμο. Φημίζεται ως ένα από τα καλύτερα δείγματα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής. Συνέχεια έχει η Τσαγκαράδα, το διάσημο χωριό του Πηλίου που πετυχαίνει τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια κατάφυτη πλαγιά, χαρίζει μοναδική θέα στο Αιγαίο και περιτριγυρίζεται από υπέροχες παραλίες, όρμους και κολπίσκους. Το χωριό είναι αραιοχτισμένο και δίνει την εντύπωση πολλών οικισμών που ενώνονται μεταξύ τους με καλντερίμια και μονοπάτια. Ο εντυπωσιακός πλάτανος της Τσαγκαράδας είναι από τα γηραιότερα δέντρα της Ελλάδας και ίσως της Ευρώπης. Η ηλικία του, σύμφωνα με δασολόγους, ανέρχεται στα 1000 χρόνια και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Τσαγκαράδας, την Αγία Παρασκευή. Χρόνος για πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό και καφέ. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.  

5η ημέρα (Τρίτη): Βόλος – Αθήνα [21.04]

 

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για βόλτες στην πόλη του Βόλου και στην μεγάλη παραλία του. Απολαύστε τον καφέ σας και το μεσημέρι –προαιρετικά– γευτείτε θαλασσινούς μεζέδες με εκλεκτό βολιώτικο τσίπουρο. Μετά το μεσημέρι θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας για την Αθήνα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  17/4/2020- Τιμή από 369€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 369 € 0 €
  Twin Room 369 € 0 €
  Triple Room 369 € 0 €
  Single Room 450 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Park 4* στον Βόλο
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Μεγάλη Παρασκευή, δείπνο με νηστίσιμα μπουφέ στη θέση της ημιδιατροφής
  • Μ. Σάββατο, σερβιριστό αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα στη θέση της ημιδιατροφής
  •  Κυριακή του Πάσχα, σερβιριστό πασχαλινό γεύμα με αρνάκι στο φούρνο στη θέση της ημιδιατροφής 
  • Προ του Πασχαλινού γεύματος θα υπάρχει μπουφέ με τσιπουράκι
  • Δευτέρα του Πάσχα, δείπνο στη θέση της ημιδιατροφής
  • Τοπικός ξεναγός στο Διμήνι και Αθανασάκειο μουσείο
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εισιτήρια εισόδων σε επισκέψιμους χώρους
  • Κόστος  Μουτζούρη για την μετάβαση από τα Ανω Λεχώνια στις Μηλιές Πηλίου
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φόρος διαμονής

*ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

Highlights

  • Διαμονή στο κεντρικότατο ξενοδοχείο Park 4*
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά
  • Πλούσιος μπουφές τη Μεγάλη Παρασκευή, με νηστήσιμα εδέσματα
  • Σερβιριστό μενού το Μεγάλο Σάββατο, με την παραδοσιακή μαγειρίτσα
  • Πασχαλινό σερβιριστό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα με αρνάκι στον φούρνο
  • Επισκεπτόμαστε τον Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στις Μηλιές, με τον μοναδικό ζωδιακό κύκλο στον Πρόναο.