Skip to main content

Μανιταρομαζέματα στην Ανω Χώρα της ορεινής Ναυπακτίας | 10.11.2023 Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ από 329

Αναχώρηση: 10/11

 

1η ημέρα: Αθήνα – Ναύπακτος- Τρίκορφο – Ελάτου - Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας

Αναχώρηση το πρωί από την Αθήνα και μέσω Ρίου-Αντίριου, με ενδιάμεση στάση θα φθάσουμε στην παραθαλάσσια καστροπολιτεία της Ναυπάκτου. Σήμα κατατεθέν της Ναυπάκτου αποτελεί το λιμάνι της, που είναι η καρδιά της πόλης, και όχι άδικα. Το υπέροχο σκηνικό του λιμανιού ολοκληρώνει το τμήμα της μεσαιωνικής οχύρωσης, οι πολύχρωμες βάρκες και τα ιστιοπλοϊκά. Στο δυτικό βραχίονα του λιμανιού θα δεις το άγαλμα του Ανεμογιάννη, ενός ναύτη που έδωσε τη ζωή του σε μια αποστολή αυτοκτονίας το 1821! Λίγο παραπέρα βρίσκεται και το άγαλμα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, συγγραφέας του μέγιστου Δον Κιχώτη, που πολέμησε στη ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571) χάνοντας μάλιστα το αριστερό του χέρι. Συνεχίζουμε για την αντρική μονή των Αγ. Αυγουστίνου Ιππώνος και Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ, γνωστή και ως μοναστήρι των (παπαροκάδων). Ιδρύθηκε το 1991 από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη και βρίσκετε ΒΑ της Ναυπάκτου κοντά στην περιοχή Τρίκορφο. Στις 15 Αυγούστου το 1993 θεμελιώνεται το καθολικό της μονής με το μεγαλοπρεπές καμπαναριό με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες. Μετά την περιήγησή και το προσκύνημά μας, ανεβαίνουμε προς την Τερψιθέα, ορεινό χωριό σε υψόμετρο 750 μέτρων και κατόπιν θα συνεχίσουμε για την Ελατού. Ένα πανέμορφο χωριουδάκι, χτισμένο στην πλαγιά του Κόρακα, κάτω από τις τελευταίες κορυφές της Πίνδου. Θα περιηγηθούμε στα πέτρινα καλντερίμια ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια και στις κόκκινες κεραμιδοσκεπές. Επόμενος και τελικός μας σταθμός η Άνω Χώρα. Κτισμένος αμφιθεατρικά στην πλαγιά του Κόρακα, κάτω από τις τελευταίες κορυφές της Πίνδου, ο οικισμός είναι γνωστός ιστορικά και με το όνομα Μεγάλη Λομποτινά. Η Άνω Χώρα, σε υψόμετρο 1.050 μέτρων, αποτελεί συνέχεια του φυσικού κάλλους που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα στη διαδρομή μας και εμπλουτίζεται από καστανιές, γι’ αυτό οι ντόπιοι κάτοικοι έχουν θεσμοθετήσει κάθε χρόνο την παραδοσιακή γιορτή του κάστανου! Εκτός από κεφαλοχώρι, αποτελεί και έναν αναπτυγμένο τουριστικό προορισμό. Χτισμένη κοντά στην πλαγιά της κορυφής «Συρτά της Παπαδιάς», έχει κι αυτή την ιστορία της: μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης, το 1453, στον οικισμό που υπήρχε τότε βρήκε καταφύγιο η σημαντική οικογένεια του Βυζαντίου, οι Κανναβοί, από την οποία είχε αναδειχθεί και αυτοκράτορας. Επίσης, η Άνω Χώρα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, αφού, καθώς ήταν δυσπρόσιτη για τους Τούρκους, αποτελούσε κέντρο διοίκησης για τους τοπικούς αρματολούς και οπλαρχηγούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Άνω Χώρα – Πεζοπορία στο δάσος & Απόσταξη τσίπουρου

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μια μοναδική περιήγηση στο ελατοδάσος της περιοχής. Το ξενοδοχείο μας περιβάλλεται από ένα μαγευτικό δίκτυο μονοπατιών. Ελατόδασος, καταρράκτες, μανιτάρια, απόκρημνες πλαγιές και φαράγγια είναι μερικά από τα οποία μπορείτε να ανακαλύψετε. Με την καθοδήγηση του έμπειρου οδηγού μας θα ανακαλύψτε τα δάση, τα ξωκκλήσια, το λαογραφικό μουσείο και τον 300 ετών νερόμυλο του χωριού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πλατεία της Αγ. Παρασκευής και το «στέκι των φίλων» του Στέλιου Καζαντζίδη. Θα δούμε επίσης τον γνωστό «Καρνάβαλο», το θρυλικό – μουσειακό λεωφορείο, το πρώτο αστικό λεωφορείο που συνέδεε την Ναύπακτο με την Άνω Χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλη τη διαδικασία απόσταξης τσίπουρου, να μάθουμε για τις διαφορετικές ποικιλίες και να δοκιμάσουμε κάποιες από αυτές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Άνω Χώρα - Μανιταρομαζέματα

Πρωινό και ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε ένα από τα πιο εύγεστα υλικά της Ελληνικής και όχι μόνο κουζίνας, τα μανιτάρια. Με τη συνοδεία ειδικού μανιταρολόγου – βοτανολόγου θα πραγματοποιήσουμε μια υπέροχη πεζοπορία για συλλογή άγριων βρώσιμων μανιταριών του δάσους που στη συνέχεια μαγειρεύονται σε ένα ξέφωτο στο δάσος με μουσική και κεράσματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Άνω Χώρα – Γαλαξίδι – Ιτέα - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, αποχαιρετούμε την Άνω Χώρα και κατευθυνόμενοι προς Νάυπακτο, θα κινηθούμε στον παραθαλάσσιο δρόμο προς Ερατεινή Γαλαξίδι, όπου θα κάνουμε μία στάση, θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Νικολάου με το μεγάλο ρολόι και της Αγ. Παρασκευής με το ζωδιακό κύκλο. Θα συνεχίσουμε για Ιτέα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα ή για ένα γεύμα (έξοδα ατομικά). Μέσω ενδιάμεσης στάσης επιστροφή στην Αθήνα. 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/11/2023- Τιμή από 329€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 329 € 0 €
  Twin Room 329 € 0 €
  Single Room 429 € 0 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • 3 διανυκτερεύσεις στο πολυτελές Crystal Mountain Resort 3* στη γραφική Άνω Χώρα Ναυπακτίας
  • 3 πρωινά και 3 δείπνα με τοπικά προϊόντα
  • Υποδοχή με τοπικό καλωσόρισμα (λικέρ ή τσίπουρο)
  • Εκδρομές-περιηγήσεις, ως αναφέρονται στο πρόγραμμα. 
  • Παρακολούθηση απόσταξης τσίπουρου
  • Περίπατος στο Δάσος & Ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο και Νερόμυλο με έμπειρο τοπικό οδηγό
  • Συλλογή μανιταριών με έμπειρο μανιταρολόγο – βοτανολόγο
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Τσάντα, στυλό, luggage tag, ενημερωτικό εκδρομής, sudoku
  • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & μουσεία εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα
  • Προσωπικά έξοδα
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
  • Φόρος διαμονής*