Skip to main content

Καρπενήσι: Στην αγκαλιά της φύσης 2020 απο 145,00

Διήμερο πολιτιστικό ταξίδι  28/10, 21/11, 26/12 -   Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 35€ το άτομο.

 

Ο νομός Ευρυτανίας, ορεινός στο σύνολό του, συναρπάζει τους επισκέπτες με τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές του. Τα επιβλητικά ορεινά συγκροτήματα των Ευρυτανικών Αγράφων, του Τυμφρηστού, της Χελιδώνας και της Καλιακούδας, τα εντυπωσιακά φαράγγια και οι απόκρημνες βουνοπλαγιές, οι πηγές, οι καταρράκτες και τα πυκνά δάση δημιουργούν ένα σπάνιο, μοναδικό περιβάλλον.
Πρωτεύουσα του νομού το Καρπενήσι, χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Τυμφρηστού, είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια η πόλη γνωρίζει αξιόλογη τουριστική ανάπτυξη χάρη στις φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής αλλά και τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου στον Τυμφρηστό (Βελούχι).
Το Μεγάλο Χωριό βρίσκεται στις  βορειοδυτικές πλαγιές της Καλιακούδας.Τα πετρόχτιστα σπίτια και αρχοντικά, δείγματα εξαίρετης αρχιτεκτονικής, τα πλακόστρωτα καλντερίμια, οι ταβέρνες και τα εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Διαμονή: Επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*.
  • Γεύματα: Πρωινό.
  • Μεταφορές: Πολυτελές λεωφορείο.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Κορυσχάδες – Κεφαλόβρυσο – Καρπενήσι
Πρωινή αναχώρηση από τα γραφεία μας στην Αθήνα. Αφού περάσουμε από τη Μακρακώμη και τον Τυμφρηστό, φθάνουμε στις Κορυσχάδες ένα από τα γραφικότερα χωριά. Περιήγηση στα δρομάκια του και ξενάγηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του χωριού. Συνεχίζουμε για το Κεφαλόβρυσο, θαυμάσιο τόπο αναψυχής με υπεραιωνόβια πλατάνια, πεζούλες και τρεχούμενα νερά. Επίσκεψη στο μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη, αγωνιστή του 1821. Παραμονή για γεύμα και περίπατο στην ονειρεμένη φύση. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Καρπενήσι & διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Καρπενήσι – Παναγία Προυσιώτισσα – Μεγάλο Χωριό – Αθήνα
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της υπέροχης καταπράσινης διαδρομής για την γραφική κοιλάδα του Καρπενησιώτη. Θα επισκεφτούμε τη σπουδαία μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας, χτισμένη σε απόκρημνο βράχο και θα ξεναγηθούμε στην αίθουσα πολύτιμων κειμηλίων με τα χρυσοκεντήματα, χειρόγραφους κώδικες, καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Γ. Καραϊσκάκη. Προαιρετικό γεύμα στη διασταύρωση Νέου Μικρού και Μεγάλου Χωριού και περίπατος στα γραφικά δρομάκια του Μεγάλου Χωριού. Επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις στην Αθήνα.

  • Η τιμή αφορά σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
  • Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 35€ το άτομο.

 

Δεν περιλαμβάνονται
Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων που πληρώνονται επιτόπου: 1,50€/δωμάτιο/διανυκτέρευση.
Τέλη εισόδων: Σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.