Skip to main content

Αμφίκλεια, Γραβιά, Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας, Πολύδροσο 2020 με 45,00

Ημερήσιο πολιτιστικό ταξίδι  22/11, 20/12      - Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.

 

 

Η Αμφίκλεια είναι μια κωμόπολη στις βορειοανατολικές υπώρειες του Παρνασσού. Παλαιότερα ήταν έδρα του Δήμου Αμφίκλειας, τώρα όμως αυτός καταργήθηκε, οπότε η Αμφίκλεια αποτελεί έδρα του νεοσύστατου Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας. Είναι χτισμένη στα 400 μ. υψόμετρο και απέχει εξίσου τόσο από τη Λαμία (50 χλμ.) όσο και από τη Λιβαδειά (50 χλμ.). Κατά την αρχαιότητα εδώ βρισκόταν η Οφιτεία, ενώ κάποια στιγμή εμφανίστηκε το τοπωνύμιο Αμφίκαια, το οποίο σιγά σιγά άλλαξε σε Αμφίκλεια. Την περίοδο της Φραγκοκρατίας ο οικισμός λέγεται πλέον Δαδί, μία ονομασία που διατηρήθηκε μέχρι το 1915, οπότε άλλαξε ξανά σε Αμφίκλεια.
Η Γραβιά είναι χωριό του νομού Φωκίδας και έδρα του ομώνυμου δήμου. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 400 μέτρων στα βορειοανατολικά του νομού Φωκίδας, στους πρόποδες του Παρνασσού.

Δρομολόγιο

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την Αμφίκλεια. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Άρτου, ένα πρωτότυπο μουσείο, όπου όλη η ιστορία του ψωμιού και του ζυμώματος ξετυλίγεται στα μάτια του επισκέπτη.
Θα συνεχίσουμε για τη Γραβιά, ένα χωριό χτισμένο σε στρατηγική, οχυρή θέση. Είναι γνωστό για το Χάνι της Γραβιάς, όπου ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και οι λιγοστοί σύντροφοί του, ανέκοψαν το 1821 την προέλαση χιλιάδων Τούρκων του Ομέρ Βρυώνη.
Επόμενος σταθμός μας το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο, στο διάσελο Γκιώνας και Παρνασσού, στους χώρους των εγκαταστάσεων της Α.Ε. Βιομηχανικά Ορυκτά. Θα περιηγηθούμε με βαγονέτο και θα γνωρίσουμε τη διαδικασία εξόρυξης του λιγνίτη.
Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Πολύδροσο, μια ορεινή κωμόπολη στους πρόποδες του Παρνασσού, σε περιοχή με πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Προαιρετικό γεύμα και ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο κατάφυτο περιβάλλον ή ένα καφεδάκι στην κεντρική πλατεία. Πορεία επιστροφής προς την Αθήνα όπου και θα φτάσουμε αργά το απόγευμα.

  • Η τιμή αφορά σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
  • Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Μεταφορές: Με πολυτελές λεοφωρείο.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δεν περιλαμβάνονται
Τέλη εισόδων: Στο μουσείο Ψωμιού.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.