Skip to main content

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Οι ομορφιές & τα μονοπάτια του ιερού βουνού 2020 με 250,00

Ταξίδι 2 ημερών  07/11   - με Ειδικό Αρχηγό!.. και στο Elatos Resort & Health Club!

Ο θρυλικός Παρνασσός του Ευρωπαϊκού ρομαντισμού, το ιερό βουνό της αρχαιότητας αφιερωμένο στον Απόλλωνα και στις Κωρυκειάδες νύμφες, προσφέρει στους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας διεθνή, αρχαία και σύγχρονα μονοπάτια. Αποτελεί τον ακροτελεύτιο ορεινό όγκο της οροσειράς της Πίνδου στην ραχοκοκαλιά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το μήκος του φτάνει περίπου τα 38 χλμ. και το πλάτος του τα 37 χλμ., καλύπτοντας μια συνολική έκταση 184.000 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 36.000 στρέμματα ανήκουν στο Εθνικό Πάρκο Παρνασσού ο οποίος ιδρύθηκε το 1938. Έχει υψόμετρο 2.456 μ. με υψηλότερη κορυφή την Λιάκουρα, και είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά της χώρας.

 

Τιμές σε δικλινο 250,00

Μονόκλινο 295,00

 

Το ταξίδι μας συνοδεύει ο Νίκος Τόδουλος

Ο Nίκος Τόδουλος, μέλος της ομάδας της The North Face® είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος της περιπέτειας που από το 2000 έχει πραγματοποιήσει με τα πόδια και το ποδήλατο πάνω από 42.000 χιλιόμετρα. Τα πιο πρόσφατα project του ήταν οι δύσκολες προσπάθειες διάσχισης απομονωμένων περιοχών του πλανήτη όπως η Γη του Πυρός, το αρχιπέλαγος Svalbard, η Ισλανδία, το υψίπεδο του Θιβέτ, το απομονωμένο βασίλειο του Μπουτάν καθώς και η διάσχιση της Κορσικής μέσα από το δυσκολότερο μονοπάτι της Ευρώπης, GR20. Ενώ o Νίκος έγινε γνωστός πρωτίστως για τις μεγάλης απόστασης περιπέτειές του, έχει συμμετάσχει σε ορειβατικές αποστολές στα Ιμαλάϊα, στις Άνδεις, στην Παταγονία, στην Αφρική, στο Βόρνεο, στον Καύκασο, στην Γροιλανδία, στις Βαλκανικές χώρες, στις Γαλλικές και Ελβετικές Άλπεις, στην Ανταρκτική καθώς και στις αρκτικές σκανδιναβικές χώρες με ορειβατικά σκι και χιονορακέτες.
Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Imperial College και του London School of Economics, ξέφυγε από μια συμβατική σταδιοδρομία και κατόρθωσε να μετατρέψει το μεγαλύτερο πάθος του σε επάγγελμα. Είναι πιστοποιημένος συνοδός αναβάσεων της EOOA και για πάνω από 20 χρόνια εργάζεται σαν τεχνικός σύμβουλος και έμπειρος αρχηγός ορειβατικών, γεωγραφικών και πολιτιστικών αποστολών.
Μεγάλο του πάθος η Παταγονία, είναι ο μόνος Έλληνας που έχει πραγματοποιήσει 11 ορειβατικές και πεζοπορικές αποστολές σε όλες τις επαρχίες καθώς και αρκετές τουριστικές εξορμήσεις.

Ημέρα 1η: Αθήνα – Παρνασσός (Επτάλοφος)
Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στο πολυτελές Elatos Resort & Health Club σε υψόμετρο 1.300 μέτρων μέσα σε μια κατάφυτη από έλατα βόρεια πλαγιά του βουνού.
Μετά την τακτοποίησή μας και μια σύντομη εισαγωγή για το ειδυλλιακό αυτό μέρος θα ξεκινήσουμε την πανέμορφη ήπια διαδρομή μας μέσα από το πυκνό ελατόδασος και ρέματα με τρεχούμενα νερά. Μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα χαρακτηριστικά είδη βλάστησης του Παρνασσού που είναι κυρίαρχα σε αυτό το υψόμετρο όπως την κεφαλληνιακή ελάτη και τον κέδρο και ίσως κάποια από το μεγάλο πλήθος πουλιών που βρίσκει καταφύγιο μέσα στο δάσος όπως τον μαύρο δρυοκολάπτη, τον βραχοτσοπανάκο και την κιτρινοκαλιακούδα.
Θα μιλήσουμε για την πανίδα, την χλωρίδα και την ιστορία του Παρνασσού και εάν είστε τυχεροί, θα θαυμάσετε και το ενδημικό είδος άγριας ορχιδέας γνωστή ως “Παιώνια του Παρνασσού».
Το μονοπάτι ανηφορίζει ήπια με κατεύθυνση το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην θέση Βαρκό Δεσπότη. Πριν το εκκλησάκι θα επιστρέψουμε στο Έλατος Resort από την πηγή Νιταμός αφού απολαύσουμε ένα ξεχωριστό πικνίκ μέσα στην πανέμορφη ύπαιθρο. (Ώρες πορείας 2-2,5.)

Ημέρα 2η: Παρνασσός (Επτάλοφος) – Αθήνα
Μετά το πρωινό θα μυηθούμε στα μυστικά του κυνηγιού της άγριας τρούφας. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία και δραστηριότητα στη φύση, ξεκινώντας με την ανεύρεση της κατάλληλης περιοχής και επιλέγοντας τα καταλληλότερα σημεία, αφήνουμε το σκύλο να κάνει όλα τα υπόλοιπα δίνοντάς του συγκεκριμένες εντολές και καθοδηγώντας τον κατάλληλα. Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος εντοπίζει το άρωμα μόνο από ώριμες τρούφες οι οποίες μπορεί να βρίσκονται σε βάθος από 3 ως περίπου 25 εκατοστά. Στο τέλος του κυνηγιού μας περιμένει ένα γευστικό μενού με φρέσκια τρούφα. Το απόγευμα επιστροφή στην Αθήνα.

Το Elatos Resort & Health Club δημιουργήθηκε με μεράκι και κέφι με την προοπτική να συνδέσει αρμονικά τις παραδοσιακές αρχές της ελληνικής φιλοξενίας με τις ανέσεις που απαιτεί ο σύγχρονος επισκέπτης, μακριά από το άγχος και τις απαιτήσεις των ρυθμών της πόλης. Τα 39 αυτόνομα chalets προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς με τον πρωτότυπο σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής τους, αλλά κυρίως με τον απόλυτο εναρμονισμό τους με το φυσικό περιβάλλον. Τα chalets, ανάλογα με τον τύπο τους, μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως έξι άτομα σε δύο ή τρία υπνοδωμάτια και τις σοφίτες τους. Στο Elatos Resort θα νιώσετε πραγματικά ιδιοκτήτες του chalet σας!

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Μεταφορές: Με πολυτελές λεωφορείο.
  • Διαμονή: Μία (1) διανυκτέρευση στο Elatos Resort & Health Club (Early Check in & Late Check out).
  • Γεύματα: Πρωινό και δύο γεύματα .
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Άλλο: Κυνήγι τρούφας με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.
  • Άλλο: Έμπειρο οδηγό για τις πεζοπορίες στα μονοπάτια.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

  • Αγάπη για τη φύση
  • Υποδήματα ορεινής πεζοπορίας
  • Μικρό σακίδιο πλάτης
  • Ελαφρύ αντιανεμικό αδιάβροχο
  • Καπέλο – γυαλιά ηλίου
  • Ρούχα άνετα για περπάτημα (π.χ. αθλητική φόρμα) – προτιμήστε συνθετικά ρούχα που στεγνώνουν γρήγορα (ισοθερμικά) και όχι βαμβακερά. Τα υποδήματα μπορεί να είναι μποτάκια πεζοπορικά ή ενισχυμένα γερά αθλητικά παπούτσια.
  • Ζακέτα fleece ή πουλόβερ
  • Αλλαξιά ρούχα & παπούτσια
  • Νερό

 

Δεν περιλαμβάνονται
Τέλη εισόδων: Σε μουσεία κ.λπ..
Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων που πληρώνονται επιτόπου: 3€/άτομο.
Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.