Skip to main content

Δελφοί, Αράχωβα, Γαλαξίδι 2020 με 40,00

Αναχωρήσεις 28/10, 14/11, 27/12  -   Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.

 

Η Αράχωβα είναι ορεινή κωμόπολη, χτισμένη στο σκαλί μιας ράχης που κατεβαίνει από τις κορυφές του Παρνασσού προς την κοιλάδα του Πλειστού. Φημίζεται για τα υφαντά και το μπρούσκο κρασί της.
Οι Δελφοί, ο τόπος όπου γεννήθηκε και άκμασε το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας, συγκεντρώνουν το ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής. Ο “ομφαλός της Γης” βρίσκεται σε μοναδική τοποθεσία, στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού.
Τo Γαλαξίδι, χτισμένο στις όχθες του ομώνυμου όρμου, κατέχει τη θέση της αρχαίας Οιάνθης, πόλης των Οζολών ή Εσπερίων Λοκρών. Η γραφική κωμόπολη με τα παλαιά αρχοντικά γνώρισε ιδιαίτερη ακμή τον 19ο αι. χάρη στα ιστιοφόρα πλοία της. Από το 1878 έχει χαρακτηρισθεί παραδοσιακός οικισμός καθώς διατηρεί ανέπαφη την ατμόσφαιρα του παρελθόντος.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Μεταφορές: Πολυτελές λεωφορείο.

  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών & στο Αρχαιολογικό Μουσείο (12€).

  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δρομολόγιο

Πρωινή αναχώρηση από το κέντρο της Αθήνας.
Πρώτος σταθμός μας η Αράχωβα. Περίπατος στα γραφικά δρομάκια, ελεύθερος χρόνος για ένα πρωινό καφεδάκι στα παραδοσιακά καφέ της περιοχής και αναχώρηση για τους Δελφούς. Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο όπου κάθε λιθάρι έχει και τη δική του μαγευτική ιστορία. Θα σταθούμε στο αρχαίο στάδιο, εκεί όπου τελούνταν τα Πύθια κάθε 4 χρόνια και θα περπατήσουμε στην Ιερά Οδό. Θα θαυμάσουμε τους “Θησαυρούς”, το Γυμνάσιο, την Προναία Αθηνά και την υπέροχη, συμβολική Κασταλία πηγή. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Αρχαιολογικό Μουσείο, οι εκθέσεις του οποίου περιλαμβάνουν αρχιτεκτονικά γλυπτά, αγάλματα και έργα μικροτεχνίας από τα αναθήματα του ιερού των Δελφών. Ακολουθεί γεύμα (προαιρετικό) σε ταβέρνα της περιοχής.
Συνεχίζουμε, κατηφορίζοντας σε ένα μοναδικό, καταπράσινο τοπίο, στο γραφικό Γαλαξίδι. Θα περπατήσουμε δίπλα στη θάλασσα από το κεντρικό λιμάνι προς τον πευκόφυτο λόφο της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων καθώς και από την άλλη πλευρά, προς τον Χηρόλακα.
Επιστροφή στην Αθήνα το βραδάκι.

  • Η τιμή αφορά σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
  • Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.

 

Δεν περιλαμβάνονται
Τέλη εισόδων: Σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο