Skip to main content

Χαλκίδα, Σέτα, Όρος Δίρφη, Ερέτρια 2020 με 35,00

Αναχωρήσεις 31/10, 08/11, 05/12   -  Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.

 

 Η Δίρφυς , κοινώς Δίρφη, είναι σημαντική οροσειρά της κεντροανατολικής Εύβοιας. Με εξαίρεση τα βουνά της Κρήτης, είναι το ψηλότερο βουνό της νησιωτικής Ελλάδας. Έχει έντονο ανάγλυφο και είναι αρκετά απότομη, κυρίως στην ανατολική της πλευρά, προέκταση της οποίας είναι η Οχθονιά. Η δυτική της πλευρά παρουσιάζει κωνικό σχήμα. Η χλωρίδα και η πανίδα είναι αρκετά πλούσια στην περιοχή και σε μεγάλα υψόμετρα απαντώνται σπουδαία ελατοδάση ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα καστανιές, δρυς, πλατάνια, πεύκα και διάφορα φυλλοβόλα.
Στην αρχαιότητα, στην κορυφή της, λέγεται ότι υπήρχε το αρχαίο ιερό της Διρφύας Ήρας.
Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του νομού Εύβοιας, της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην νήσο Εύβοια και το άλλο της στην Στερεά Ελλάδα, Στο παρελθόν υπήρξε μία από τις πιο δραστήριες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας. Δημιούργησε αποικίες από τη Θράκη ως την Ιταλία και Σικελία. Η σημερινή πόλη της Χαλκίδας απλώνεται στη μικρή χερσόνησο της Κεντρικής Εύβοιας και έχει ως φυσικά της όρια μικρούς λόφους, οι οποίοι απλώνονται στα βόρεια, ανατολικά και νότια της πόλης.

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Μεταφορές: Πολυτελές λεωφορείο.

  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

Δρομολόγιο

Πρωινή αναχώρηση από τα γραφεία μας, στο κέντρο της Αθήνας.
Πρώτη μας στάση η Χαλκίδα για ένα πρωινό καφεδάκι και επόμενος προορισμός μας η Σέτα, ένας γραφικός ορεινός οικισμός της Εύβοιας, χτισμένος σε υψόμετρο 740 μέτρων στην νότια πλαγιά του Ξηροβουνιού.
Διασχίζοντας ένα υπέροχο περιβάλλον, κατάφυτο από έλατα, καστανιές και πλατάνια, θα βρεθούμε στις νοτιοανατολικές πλαγιές της Δίρφης όπου και θα γευματίσουμε (προαιρετικά).
Ένας απογευματινός περίπατος στην Ερέτρια θα ολοκληρώσει την εξόρμησή μας.

  • Η τιμή αφορά σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
  • Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.

 

Δεν περιλαμβάνονται
Τέλη εισόδων: Σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο