Skip to main content

Καταρράκτες Δρυμώνα, Ροβιές, Χαλκίδα 2020 με 35,00

Ημερήσιο πολιτιστικό ταξίδι   29/11 και  26/12     Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.

 

 

Περιγραφή Ταξιδιού

Οι καταρράκτες του Δρυμώνα συνθέτουν μια τοποθεσία ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς. Οι πανέμορφοι αυτοί καταρράκτες βρίσκονται στην Εύβοια, σε υψόμετρο 620 μέτρων, 4 χιλιόμετρα μετά το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, από τον δρόμο που ξεκινά από τις Ροβιές. Η διαδρομή ανάμεσα στο κατάμεστο από βλάστηση περιβάλλον, προσφέρουν αισθήματα ηρεμίας και γαλήνης στους περιηγητές.
Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του νομού Εύβοιας, της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην νήσο Εύβοια και το άλλο της στην Στερεά Ελλάδα, Στο παρελθόν υπήρξε μία από τις πιο δραστήριες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας. Δημιούργησε αποικίες από τη Θράκη ως την Ιταλία και Σικελία. Η σημερινή πόλη της Χαλκίδας απλώνεται στη μικρή χερσόνησο της Κεντρικής Εύβοιας και έχει ως φυσικά της όρια μικρούς λόφους, οι οποίοι απλώνονται στα βόρεια, ανατολικά και νότια της πόλης.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Μεταφορές: Πολυτελές λεωφορείο.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δρομολόγιο

Πρωινή αναχώρηση από το κέντρο της Αθήνας.
Προορισμός μας οι καταρράκτες του Δρυμώνα στην Εύβοια. Θα ανεβούμε σε υψόμετρο 620 μέτρων, στον δρόμο που ξεκινά από τις Ροβιές, και μέσα από μια σύντομη οδοιπορική διαδρομή θα θαυμάσουμε ένα μαγευτικό θέαμα που δημιουργεί ο ποταμός Σηπιάς διασκορπίζοντας το νερό του στους ονειρεμένους καταρράκτες.
Στα χαμηλά των βουνών Καβαλάρης και Ξηρόν όρος, αντίκρυ του χωριού Δρυμώνα, βρίσκεται χτισμένη η Μονή του Oσίου Δαυίδ αφιερωμένη στη μνήμη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
Αφού την επισκεφτούμε, θα συνεχίσουμε για τις Ροβιές, μια όμορφη παραλία για γεύμα και στη συνέχεια θα έρθουμε στην παραλία της Χαλκίδας για έναν απογευματινό περίπατο.

  • Η τιμή αφορά σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
  • Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.