Skip to main content

Στην Πάρνηθα και το Τατόι 2020 με 30,00

Αναχωρήσεις 28/10, 08/11, 04/12    -      Ημερήσιο πολιτιστικό ταξίδι

Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.

 

Το ψηλότερο (κορυφή Καραβόλα, 1.413μ.) και μεγαλύτερο σε έκταση βουνό της Αττικής, η Πάρνηθα, απλώνεται από τους Θρακομακεδώνες ως την Αυλώνα και από το Κρυονέρι και τις Αφίδνες ως το οροπέδιο των Δερβενοχωρίων. Το έντονο ανάγλυφο, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τα γραφικά μονοπάτια, οι πηγές και τα ρέματα, τα σπήλαια και τα βάραθρα, οι τόποι αναψυχής και τα αναρριχητικά πεδία εντυπωσιάζουν τους φυσιολάτρες.
Η λίμνη Μπελέτσι που οφείλει το όνομά της στην ομώνυμη κορυφή, ονομάζεται και Κιθάρα λόγω του σχήματός της που μοιάζει με το μουσικό όργανο, αν την δει κανείς από ψηλά. Ξεκουράζεται σε υψόμετρο 600 μέτρων και μετράει 30 χρόνια ζωής. Δημιουργήθηκε κατά λάθος από ανθρώπινη παρέμβαση, όταν, προκειμένου να ανοιχθεί ένας δρόμος, κλείστηκαν με αναχώματα οι κοίτες ενός χειμάρρου με αποτέλεσμα να γεννηθεί η μικρή αυτή λίμνη. Η συνολική της επιφάνεια είναι γύρω στα 5 στρέμματα και το μέγιστο βάθος της δεν ξεπερνά τα 5 μέτρα.
Το Τατόι βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας. Στην περιοχή δεσπόζει το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου, εκεί όπου βρίσκεται το θερινό ανάκτορο της πρώην βασιλικής οικογένειας. Το Κτήμα διαιρείται σε τρείς αυτόνομες και αυτοτελείς ενότητες: Την Ανακτορική, την Διοικητική και το “Χωριό” ή αλλιώς την Γεωκτηνοτροφική/Οικιστική ενότητα. Ξεχωριστή ενότητα του Κτήματος αποτελεί το Βασιλικό Κοιμητήρι.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Μεταφορές: Πολυτελές λεωφορείο.

  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξενάγηση στο πρώην βασιλικό κτήμα.

  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

 

Δρομολόγιο

Πρωινή αναχώρηση από το κέντρο της Αθήνας.
Αφού φτάσουμε στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοϊου, θα ξεναγηθούμε, πεζοπορώντας, στην ευρύτερη περιοχή. Θα περάσουμε από το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία, τα μαγειρεία, το υπασπιστήριο, το κτήριο του προσωπικού, την κατοικία του φροντιστή, την «Οικία Στουρμ», τους στρατώνες, τον πύργο στο «Ρολόι», το Διευθυντήριο, το Δασονομείο, τον σταθμό  χωροφυλακής και  “Το χωριό” Θα φτάσουμε ως το ξενοδοχείο «Τατόϊον», το παλιό βουστάσιο, το ιπποστάσιο, το οινοποιείο και το γαλακτοκομείο και τέλος στους Βασιλικούς Τάφους.
Προαιρετικό γεύμα και ξεκούραση σε ταβέρνα της περιοχής και στη συνέχεια αναχωρούμε για τη λίμνη Μπελέτσι, την κρυμμένη λίμνη της Πάρνηθας. Θα περιπλανηθούμε στην περιοχή και θα επιστρέψουμε στην Αθήνα το απόγευμα.

Προτείνονται: Άνετα ρούχα & παπούτσια, ένα μπουκαλάκι νερό για την περιπατητική ξενάγηση.

  • Η τιμή αφορά σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
  • Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.