Skip to main content

Γαστρονομικό οδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας 19/12/2020 με 29,00

Η γαστρονομική αυτή περιήγηση, που διαρκεί 4 ώρες, είναι μία ξενάγηση με τα πόδια στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με διηγήσεις, εικόνες, μυρωδιές και γευσιγνωσίες. Θα περιπλανηθούμε μέσα στις χαρακτηριστικές γευστικές γωνιές της πόλης και θα μάθουμε για τα παραδοσιακά προϊόντα της χώρας, την κουλτούρα του καφέ, το κρασί, τα γλυκά της και όχι μόνο.

 

Συνοδεύει και επιμελείται ο Τίμος Πετρίδης -

 Ο Τίμος Πετρίδης είναι αρχιτέκτων – επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού. Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Γεύματα: Πρωινό.
  • Άλλο: Γευσιγνωσία λαδιού και μπαχαρικών.
  • Άλλο: Δοκιμή αλλαντικών και ρακί.
  • Άλλο: Δοκιμή αλμυρής και γλυκιάς μπουγάτσας.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

 

Σάββατο 19/12

  • Γνωριμία με τον κόσμο του ελληνικού ψωμιού, τη νεοελληνική ζαχαροπλαστική, το κολατσιό των Ελλήνων και το ελληνικό κρασί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα
  • Ελληνικό πρωινό, με καφέ και άλλα καλούδια και με μια μικρή εισαγωγή στην ελληνική γαστρονομία
  • Γευσιγνωσία λαδιού και μπαχαρικών στο πληρέστερο Deli της Αθήνας με παρουσίαση παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων
  • Επίσκεψη στην κεντρική λαχαναγορά – ψαραγορά και πληροφόρηση για τις πρώτες ύλες και τα εποχικά προϊόντα
  • Γνωριμία με τα προϊόντα των Ελλήνων της διασποράς – τα αλλαντικά και τα μπαχάρια της ανατολής
  • Ξενάγηση στα γευστικά έθιμα του γάμου, της βάπτισης, της κηδείας, στον καφέ και τα συνοδευτικά του
  • Μπουγάτσα αλμυρή και γλυκιά – το στίγμα της Μακεδονίας
  • Πέρασμα από τα σουβλατζίδικα – το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας
  • Σύντομη συνάντηση με τον κόσμο της ελληνικής λαϊκής τέχνης
  • Εκκίνηση στις 10:00 π.μ. από το μετρό «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ», μπροστά στην έξοδο Αθηνάς.
  • Ομάδα 6-20 ατόμων, διαδρομή με τα πόδια με αργό περπάτημα μιας (1) ώρας (περίπου 2 χλμ.).
  • Ελάχιστη συμμετοχή 6 ατόμων για την πραγματοποίηση του οδοιπορικού.