Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ & ΙΟΝΙΟΙ ΝΗΣΟΙ! ΑΠΟ 215,00

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΛΕΥΚΑΔΑ με διαμονή στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 17/07, 24/07, 21/08, 28/08 & 04/09/2016

5 ΗΜΕΡΕΣ 

1η ημέρα: Αθήνα – Ξυλόκαστρο – Καλάβρυτα – Μέγα Σπήλαιο – Ναύπακτος

Νωρίς το πρωί αναχώρηση και μέσω του Ισθμού της Κορίνθου θα φτάσουμε στο κοσμοπολίτικο Ξυλόκαστρο. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή μας για καφέ στην παραλία της πόλης και στη συνέχεια αναχώρηση για Διακοπτό. Εδώ όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στον περίφημο οδοντωτό σιδηρόδρομο για να απολαύσουν μια περίφημη και μοναδική διαδρομή. Ακολουθώντας τα χνάρια του Βουραϊκού ποταμού και περνώντας γέφυρες και σήραγγες ατενίζοντας μιας απαράμιλλης ομορφιάς διαδρομή, θα φθάσουμε σε εξήντα περίπου λεπτά στα Καλάβρυτα. Αρκετός χρόνος για περίπατο, καφέ και παραδοσιακό φαγητό και έπειτα θα επισκεφτούμε ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, το Μέγα Σπήλαιο. Η Μονή, η οποία θεωρείται η αρχαιότερη στην Ελλάδα, μιας και χτίστηκε το 362 μ.Χ., είναι κτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου της οροσειράς του Χελμού, σε υψόμετρο 940 μέτρων. Εκ νέου αναχώρηση για τον τελικό προορισμό της ημέρας την γραφική Ναύπακτο και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ναύπακτος – Ζάκυνθος (προαιρετική εκδρομή)

Νωρίς το πρωί μετά το πρωινό μας αναχώρηση για Κυλλήνη. Επιβίβαση στο φέρυ μποτ και μετά από μία ώρα άφιξη στο λιμάνι της Ζακύνθου. Η πρώτη γνωριμία μας με το νησί έχει να κάνει με μια πανέμορφη παραλία μήκους 2 περίπου χιλιομέτρων, το Τσιλιβί. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το μπάνιο μας αλλά και να απολαύσουμε τον καφέ ή το φαγητό μας σε κάποιο παραλιακό εστιατόριο της περιοχής. Στη συνέχεια θα ανέβουμε με το πούλμαν στο λόφο του Στράνη για να απολαύσουμε την θέα και επιστροφή στην πόλη για να επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου, να περπατήσουμε στη Στράτα Μαρίνα, στην περίφημη Ρούγα και στο εμπορικό κέντρο με τις γραφικές καμάρες και την πλακόστρωτη κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου. Το απόγευμα επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής για την επιστροφή μας στην Κυλλήνη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ορεινή Ναυπακτία (Ιερά Μονή του Σάρωφ – Τερψιθέα – Ελατού – Άνω Χώρα)

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το εντυπωσιακό, νεόδμητο, ανδρικό Μοναστήρι Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο. Πρόκειται για μια πνευματική όαση, μέσα σε υπέροχο φυσικό τοπίο σε 900 μ. υψόμετρο.Στη συνέχεια, ανηφορίζοντας προς την ορεινή Ναυπακτία θα διασχίσουμε γραφικά χωριά εκπληκτικής ομορφιάς. Περνώντας την Τερψιθέα, ορεινό χωριό σε υψόμετρο 750 μέτρων, θα φθάσουμε στην Ελατού η οποία είναι ακόμα ένα ορεινό Ρουμελιώτικο χωριό της ορεινής Αιτωλίας. Έπειτα συναντάμε την Άνω Χώρα η οποία είναι το σημείο αναφοράς της ορεινής Ναυπακτίας. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και φαγητό σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής και αργά το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ναύπακτος – Λευκάδα (προαιρετική εκδρομή)

Νωρίς το πρωί μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη Λευκάδα. Πρώτα θα επισκεφτούμε μια από τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου, το Κάθισμα. Εδώ θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον φημισμένο παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Νικήτα με το παραδοσιακό χρώμα και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και τελευταίος σταθμός του νησιού η πόλη της Λευκάδας. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Ναύπακτο. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κάστρο Ναυπάκτου – Τριζόνια – Γαλαξίδι – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα ανέβουμε στο περίφημο κάστρο της Ναυπάκτου για να απολαύσουμε τον καφέ μας και την εκπληκτική θέα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ίσως το μικρότερο από τα κατοικημένα νησιά της χώρας μας τα Τριζόνια. Ένας μικρός οικισμός 50 σπιτιών, ένα μικρό λιμάνι, μια εκκλησία, μια μαρίνα, μερικές ταβέρνες που απλώνουν τα τραπέζια τους μέχρι εκεί που χτυπάει το κύμα και τέσσερις παραλίες συνθέτουν το όλο σκηνικό. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και φαγητό και αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις μέσω Γαλαξιδίου και Ιτέας.


Περιλαμβάνονται:

  • Τέσσερεις διαν/σεις στο ξενοδοχείο Nafpaktos3* στην παραλία της Ναυπάκτου
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
  • Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αρχηγός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Το κόστος για την  προαιρετική εκδρομή στην Ζάκυνθο αξίας 30€ κατ’ άτομο
  • Το κόστος για την προαιρετική εκδρομή στην Λευκάδα αξίας 15€ κατ’ άτομο

Τιμή κατ’ άτομο

Δωμάτιο

 17/07, 24/07, 04/09/2016 

 21/08, 28/08/2016 

Δίκλινο

215 €

265 €

3ο άτομο ενήλικας

175 €

215 €

3ο άτομο παιδί έως 6

115 €

135 €

Μονόκλινο

295 €

335 €

 

Επιβάρυνση ημιδιατροφής 50€ κατ’ άτομο στο σύνολο της εκδρομής