Skip to main content

Αλπική Ευρυτανία 2016! ΑΠΟ 225,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 13/08 7 03/09/2016
Πολυτελείας με διαμονή στο αγαπημένο MONTANA HOTEL & SPA 5*
4 μέρες με πούλμαν Καρπενήσι - Μεγάλο Χωριό - Προυσός (Ι.Μ.Παναγίας) - Κεφαλόβρυσο - Κορυσχάδες - Saloon
με διαμονή στο αγαπημένο Montana Hotel & Spa με ημιδιατροφή.

Πρόγραμμα (4 μέρες)

Ημέρα 1 Αθήνα - Καρπενήσι - Κεφαλόβρυσο - Montana
  Αναχώρηση 08:30 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για το μαγευτικό Καρπενήσι. Χρόνος στην κεντρική πλατεία για βόλτα και ψώνια, γλυκά κουταλιού, τυριά, φημισμένα αλλαντικά αλλά και επίσκεψη στον διατηρητέο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας (17ος αι). Εδώ που κάποτε ήταν ένα μικρό εκκλησάκι, το 1645 ιδρύθηκε από τον Ευγένιο Γιαννούλη τον Αιτωλό η πρώτη σχολή στην Ευρυτανία για ανώτερη μόρφωση καθώς και σχολεία για κοινά γράμματα. Θα συνεχίσουμε για το ιστορικό Κεφαλόβρυσο με το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη όπου και χρόνος για γεύμα δίπλα στα πλατάνια και τα γάργαρα νερά. Αργότερα, εγκατάσταση στο Montana Spa Hotel 5* σε ονειρική τοποθεσία, πάνω από το Καρπενήσι. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.
Ημέρα 2 Προυσός (Ι.Μ.Παναγίας) - Μεγάλο Χωριό
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Διασχίζοντας τα “Ευρυτανικά Τέμπη” θα βρεθούμε στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Ξενάγηση και προσκύνημα. Αργότερα, περίπατος στα γραφικά δρομάκια του Μεγάλου Χωριού. Εδώ μην παραλείψετε να γευθείτε και το διάσημο γαλακτομπούρεκο του “Αλέκου”, να επισκεφθείτε το Ιστορικό-Λαογραφικό μουσείο και να βγάλετε φωτογραφίες στο μονοπάτι με τα γεφυράκια στην είσοδο του χωριού. Επιστροφή και ξεκούραση. Απολαύστε την εσωτερική και την εξωτερική πισίνα ή τον χώρο του Spa. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.
Ημέρα 3 Δυνατότητα για βόλτα με τζίπ 4Χ4 - Κορυσχάδες & Saloon!
  Μπουφέ πρόγευμα και πρωϊνό ελεύθερο στις ανέσεις του ξενοδοχείου. Για όσους επιθυμούν (έξοδα ατομικά) βόλτα με τζιπ 4Χ4 στην υπέροχη Αλπική φύση της Ευρυτανίας! Μία αξέχαστη εμπειρία είναι αυτή στο φαράγγι “Πάντα Βρέχει” όπου μετά από τη “τζηπάδα” ακολουθεί πεζοπορία μέσα στο ποτάμι (μαγιό απαραίτητο) και ύστερα από 950 μέτρα και 45 λεπτά θα αντικρύσετε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες! Ακόμα μία εντυπωσιακή διαδρομή είναι στον καταπράσινο ορεινό όγκο της Χελιδόνας προς το χωριό Φιδάκια από όπου και η πανοραμική θέα της λίμνης των Κρεμαστών. Και οι δύο εκδρομές στο δεύτερο μέρος τους έχουν επίσκεψη στη “Μαύρη Σπηλιά”, ένα ειδυλλιακό τοπίο με καταρράκτη 10 μέτρων, πλατάνια, έλατα και ρυάκια. Κατάληξη τους είναι προς το μεσημέρι το χωριό Κορυσχάδες, εκεί που θα μεταβούμε όλοι για γνωριμία με το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και τον υπέροχα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό οικισμό. Χρόνος για γεύμα στην πλατεία, περίπατος και χρόνος για απογευματινό ρόφημα στο Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας & Περιπέτειας Saloon, που βρίσκεται λίγο έξω (4 χλμ) από το Καρπενήσι. Ένα ξύλινο καταφύγιο μέσα στο SALOON PARK, που συνδυάζει την ομορφιά της ελληνικής φύσης και την παράδοση του αμερικανικού νότου. Μπορείτε να δοκιμάσετε από Ιππασία μέχρι τοξοβολία, αλλά όπως και να χει θα σας ξετρελάνουν τα μικρά ελάφια δίπλα από το καταφύγιο. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας και δείπνο μπουφέ.
Ημέρα 4 Λουτρά Υπάτης - Γοργοπόταμος - Αμφίκλεια - Αθήνα
  Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ. Αναχώρηση για έναν απολαυστικό φυσιολατρικό περίπατο με χρόνο για καφέ στη λουτρόπολη της Υπάτης με το υπέροχο πάρκο. Στη συνέχεια στο πανέμορφο χωριό του Γοργοπόταμου κοντά στην ιστορική γέφυρα με τα γάργαρα νερά και τις ταβέρνες με την παραδοσιακή ρουμελιώτικη κουζίνα. Επόμενος σταθμός μας η Αμφίκλεια όπου θα επισκεφθούμε το εξαιρετικό “Μουσείο Άρτου”. Μέσω Χαιρώνειας, όπου θα δούμε το περίφημο Λιοντάρι (μνημείο των πεσόντων Θηβαίων Ιερολοχιτών), επιστρέφουμε στην Αθήνα.

 
Τιμοκατάλογοι 
Ξενοδοχείο: MONTANA HOTEL & SPA
  13/08/2016 εώς 16/08/2016   03/09/2016 εώς 06/09/2016
Δίκλινο € 225.00 € 225.00
3ο άτομο € 195.00 € 195.00
3ο άτομο 
1-6 ετών
€ 80.00 € 80.00
4ο άτομο 
1-6 ετών
€ 185.00 € 185.00
Μονόκλινο € 285.00 € 285.00
 
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο ΜΟΝΤΑΝΑ ΗΟΤΕL & SPA 5* στο Καρπενήσι Ευρυτανίας
  • Μπουφέ πρόγευμα και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.