Skip to main content

Γιορτές στη Μεσσηνιακή Μάνη και άλλα Πελοποννησιακά διαμάντια Ταξίδι 3/4 ημερών Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά & Φώτα 2024 από 210

Αναχώρηση: 23/12, 30/12 - 4 ημέρες 

05/01/24 - 3 ημέρες 

ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΛΙΜΕΝΙ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ - ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ - ΚΑΨΙΑ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ - ΛΕΒΙΔΙ

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Αρχαία Μεσσήνη - Καλαμάτα

Αναχώρηση 07:50 από Αθήνα μέσω του αυτοκινητοδρόμου της κεντρικής Πελοποννήσου, με προορισμό την Αρχαία Μεσσήνη για ξενάγηση από επίσημο ξεναγό σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς και εξαιρετικά διατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους (έξοδα ατομικά), που συνδυάζει άψογα τη μεγαλοπρέπεια με την ομορφιά του φυσικού τοπίου. Ακολουθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και συνεχίζουμε για την πόλη της Καλαμάτας όπου χρόνος για γεύμα και μετά περιήγηση στην πόλη. Εκτός των άλλων θα θαυμάσουμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και το Πάρκο Σιδηροδρόμων. Αργότερα εγκατάσταση στο κεντρικό, πρόσφατα ανακαινισμένο PHARAE PALACE 4*. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

Ημέρα 2η: Χώρα (Ανάκτορο Νέστωρος) Πύλος - Μεθώνη

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Χώρα, όπου βρίσκεται το Ανάκτορο του Νέστωρος του σοφού βασιλιά. Είναι το καλύτερα διατηρημένο της Μυκηναϊκής περιόδου και έκρυβε στις αίθουσες του ανεκτίμητο αρχαιολογικό θησαυρό. Επίσκεψη (έξοδα ατομικά) και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο κάστρο της Μεθώνης (έξοδα ατομικά)., από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα καστροπολιτείας, διαθέτει φυσικό λιμάνι, το οποίο κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους αποτελούσε σταθμό των εμπορικών πλοίων. Συνεχίζουμε για την Πύλο αμφιθεατρικά χτισμένη στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναβαρίνου, όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία. Περιήγηση στο καλοδιατηρημένο κάστρο (έξοδα ατομικά) με την πανοραμική θέα προς το νησάκι Σφακτηρία και στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων. Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο – ρεβεγιόν με μουσική – γλέντι ως αργά!

Ημέρα 3η: Σπήλαια Δυρού - Αρεόπολη - Λιμένι

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και υπέροχη διαδρομή στην “Έξω Μάνη”, διασχίζοντας τοπία ειδυλλιακά, με πλήθος εναλλαγών και αρκετά πυργόσπιτα που όσο πλησιάζουμε τα όρια της Λακωνίας πληθαίνουν. Διερχόμαστε την Καρδαμύλη, το Οίτυλο  και το Λιμένι και φθάνουμε στα σπήλαια του Δυρού ή “Βλυχάδας” (έξοδα ατομικά) όπου η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία. Κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα! Συνεχίζουμε για την Αρεόπολη, την αετοφωλιά των Μαυρομιχαλέων, όπου θα περπατήσουμε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο μέχρι τον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πλατεία 17ης Μαρτίου. Από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση του 1821! Εδώ κοντά είναι και ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος “της Μηλιάς” που λέγεται ότι είναι ο παλαιότερος της Πελοποννήσου (περίπου 200 ετών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο.

Ημέρα 4η: Οινοποιείο Καλόγρη - Χιονοδρομικό Μαινάλου - Λεβίδι - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αφήνουμε την Καλαμάτα με κατεύθυνση προς Τρίπολη και πρώτο μας σταθμό το γραφικό χωριό Κάψια στα περίχωρα της, όπου θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό οινοποιείο Καλόγρη για μία όμορφη ξενάγηση οινογευσίας (έξοδα ατομικά). Ακολουθεί απολαυστική ανάπαυλα στο γειτονικό χιονοδρομικό του Μαινάλου, για παιχνίδι με το χιόνι, αχνιστά ροφήματα στο σαλέ, ινσταγκραμικές φωτογραφίες… Λίγο αργότερα μας περιμένει το Λεβίδι, ο αγαπημένος προορισμός της ορεινής Αρκαδίας, τριγυρισμένο από καταπράσινες πλαγιές, με ταβέρνες που έχουν γίνει θρυλικές για τις ψητές τους γουρουνοπούλες και όχι μόνο. Επιστρέφουμε στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

Συνοπτικό 3ήμερης εκδρομής Θεοφανείων

  1. Αθήνα – Αρχαία Μεσσήνη – Καλαμάτα
  2. Σπήλαια Δυρού – Αρεόπολη – Λιμένι
  3. Οινοποιείο Καλόγρη – Χιονοδρομικό Μαινάλου – Λεβίδι – Αθήνα

 

  • Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Διαμονή: Στο κεντρικό, πρόσφατα ανακαινισμένο PHARAE PALACE 4* στην Καλαμάτα.
  • Γεύματα: Μπουφέ πρωϊνό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή). Δείπνο ρεβεγιόν 24 & 31/12 με μουσική στη θέση του δείπνου της ημέρας..
  • Μεταφορές: Με κλιματιζόμενο πούλμαν .
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

Σημαντική Σημείωση

Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν στη διαμονή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή. Για περισσότερες επιλογές δωματίων συμβουλευθείτε τον αναλυτικό πίνακα ή επικοινωνήστε με έναν εξειδικευμένο ταξιδιωτικό μας σύμβουλο.

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά, Ρεβεγιόν στις 24 & 31/12 με μουσική

PHARAE PALACE 4* ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
4 μέρες 3 μέρες
23 – 26 Δεκ.& 30 Δεκ.-2 Ιαν 5 – 7 Ιαν
Δίκλινο 325 210
Μονόκλινο 445 285

Δεν περιλαμβάνει:

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • O φόρος διαμονής, €3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.