Skip to main content

Γιορτινή Αχαΐα, Ναύπακτος, Καλάβρυτα Ταξίδι 3/4 ημερών Χριστούγεννα έως Φώτα 2023 -2024 από 179€

Αναχωρήσεις: 24/12, 31/12  &  05/01/24  - 3 ημέρες 

23/12, 30/12  -  4 ημέρες 

Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Άχραντα Πάθη του Κυρίου) - Πάρκο Χριστουγέννων Αιγίου - Σπήλαιο Λιμνών - Καλάβρυτα - Ναύπακτος -

Τρίκορφο (παπαροκάδες) - Παναγία Τρυπητή - Υδροβιότοπος Αλυκής

 

 Ημέρα 1η: Αθήνα - Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Άχραντα Πάθη του Κυρίου) - Πάρκο Χριστουγέννων Αιγίου - Porto Rio

Αναχώρηση στις 07:50 από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για επίσκεψη στη σταυροπηγιακή Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Από απόσταση θα δούμε το ασκηταριό του Οσίου Λεοντίου στον απόκρημνο βράχο όπου τον 15ο αι. με τη συνδρομή των αυτοκρατόρων θείων του Παλαιολόγων, ο Όσιος ίδρυσε το “Παλαιομονάστηρο”. Στη σημερινή Μονή του 1775, θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε το καύχημα και πνευματικό θησαυρό της Μονής, τα “Άχραντα Πάθη του Χριστού” δηλαδή τεμάχια από το Τίμιο Ξύλο, το ακάνθινο Στεφάνι, την Χλαμύδα, τον Κάλαμο, τον Σπόγγο, τα καρφιά, δώρο των Παλαιολόγων στον Όσιο Λεόντιο, τα οποία σώζονται άθικτα μέχρι σήμερα σε υστεροβυζαντινό κιβώτιο. Ακόμα θα δούμε το κρυφό σχολειό που λειτουργούσε στα χρόνια της τουρκοκρατίας, αλλά και τον “Ιερεμία”, το τεράστιο βαγένι (βαρέλι κρασιού) στον ειδικό χώρο. Συνεχίζουμε για υπέροχο περίπατο στο γιορτινό Αίγιο αρχίζοντας από τα “Υψηλά Αλώνια” με την πανοραμική θέα και το “στολίδι” του, το “Πάρκο των Χριστουγέννων”, έναν μαγικό κήπο σε ένα σκηνικό βγαλμένο σαν από παραμύθι εκεί όπου τα αρώματα, οι γεύσεις, οι αναμνήσεις και η θαλπωρή των εορτών, συναντούν το βαθύτερο νόημα της πιο όμορφης στιγμής του χρόνου. Μετά θα κατηφορίσουμε προς τον Καθεδρικό Ναό της Φανερωμένης και το “Παναγιωτοπουλέϊκο” ένα από τα σπουδαιότερα αρχοντικά της Πελοποννήσου. Θα περάσουμε από την αγορά και θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Νωρίς το απόγευμα άφιξη και εγκατάσταση στο PORTO RIO HOTEL 4* στο Ρίο Πατρών, σε δωμάτια με πλευρική θέα θάλασσα. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο με απεριόριστα ποτά (κρασί, μπύρα, αναψυκτικά).

Ημέρα 2η: Σπήλαιο Λιμνών - Χιονοδρομικό Καλαβρύτων - Καλάβρυτα - Ρεβεγιόν

Πλούσιο μ

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • Ο φόρος διαμονής: €3 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

πουφέ πρόγευμα και ανάβαση στον Χελμό, στα Καλάβρυτα μέχρι το χωριό Καστριά, όπου βρίσκεται το εντυπωσιακό Σπήλαιο Λιμνών (έξοδα ατομικά) που ξεχωρίζει για την ομορφιά, την ιστορία του και θα μας “ταξιδέψει” στους αιώνες και τις εποχές. Στο μαγευτικό αυτό σπήλαιο υπάρχουν 13 λίμνες, σταλακτίτες, σταλαγμίτες και μικροί καταρράκτες, που δημιουργήθηκαν φυσικά. Συνεχίζουμε (καιρού επιτρέποντος) για το χιονοδρομικό κέντρο, τον απόλυτο χειμερινό προορισμό για όλους τους επισκέπτες. Χρόνος για καφέ στο σαλέ και επιστρέφουμε στα κοσμοπολίτικα Καλάβρυτα, στην υπέροχη πλατεία με τα πολλά καφέ και τις παραδοσιακές ταβέρνες. Χρόνος για γεύμα και επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Απόγευμα ξεκούρασης στο ξενοδοχείο. Το βράδυ εορταστικό δείπνο ρεβεγιόν με απεριόριστα ποτά (κρασί, μπύρα, αναψυκτικά), ζωντανή μουσική – ορχήστρα, γλέντι ως αργά!

Ημέρα 3η: Ναύπακτος - Τρίκορφο (Μονή Αγίου Αυγουστίνου και Σεραφείμ) - 2ο Ρεβεγιόν!

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου κατευθυνόμαστε στο ταιριαστό με την ημέρα Τρίκορφο, στην εντυπωσιακή Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ, που με 400 σήμαντρα και 62 καμπάνες κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου καμπαναριού της Ορθοδοξίας. Είναι μια πνευματική όαση, μέσα σε υπέροχο φυσικό τοπίο σε υψόμετρο 900μ. με άλσος και πολλά ζωάκια. Από εδώ ξεκίνησαν οι “παπαροκάδες” που, με προτροπή του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, επιχείρησαν να μιλήσουν τη “γλώσσα των νέων” του 2000. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη γραφική καστρούπολη της Ναυπάκτου, ίσως το πιο ρομαντικό λιμάνι της χώρας, που το κυκλώνουν τα ενετικά τείχη – απολήξεις του Κάστρου, που όλοι το ερωτεύονται με την πρώτη ματιά. Περίπατος και χρόνος για γεύμα. Επιστρέφουμε στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Ξεκούραση και το βράδυ εορταστικό δείπνο ρεβεγιόν με απεριόριστα ποτά (κρασί, μπύρα, αναψυκτικά), μουσική από D.J., γλέντι ως αργά!

Ημέρα 4η: Παναγία Τρυπητή - Υδροβιότοπος Αλυκής - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Αναχωρούμε αργά από το φιλόξενο Porto Rio για την πλήρως ανακαινισμένη (2023) Παναγία Τρυπητή με την προνομιακή ομορφιά που εντυπωσιάζει και θέλγει τον επισκέπτη. Είναι ευρύτερα γνωστή από την περίτεχνη και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η οποία κατά την παράδοση αλλά και τους ειδικούς, είναι ένα έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά,  φτιαγμένη όταν ο Άγιος περιόδευσε στην Αχαΐα. Προσκύνημα και μετά διερχόμενοι την υπό συνεχή διαμόρφωση παραλιακή του Αιγίου, μετάβαση στον υδροβιότοπο της Αλυκής, τη μικρή παράκτια λιμνοθάλασσα με αξιόλογη ορνιθοπανίδα. Μεταξύ άλλων αναλόγως της εποχής φιλοξενεί κύκνους, ερωδιούς και φλαμίνγκος! Χρόνος για γεύμα σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα και επιστρέφουμε στην Αθήνα με τις πιο υπέροχες αναμνήσεις!

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής:

  1. Αθήνα – Μονή Π.Ταξιαρχών – Αίγιο – Porto Rio – Ρεβεγιόν

  2. Σπήλαιο Λιμνών – Χιονοδρομικό – Καλάβρυτα – 2ο Ρεβεγιόν

  3. Παναγία Τρυπητή – Υδροβιότοπος Αλυκής – Αθήνα

Η εκδρομή των Θεοφανείων δεν έχει ρεβεγιόν, είναι με ημιδιατροφή & ποτά.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν

Με ημιδιατροφή και ποτά στη διάρκεια των δείπνων καθημερινά, διπλά Ρεβεγιόν στις 24,25 & 31/12,1/1 με ορχήστρα την παραμονή και με D.J. ανήμερα
PORTO RIO HOTEL 4* ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
3 μέρες
24 – 26 Δεκ. & 31 Δεκ – 2 Ιαν
4 μέρες
23 – 26 Δεκ. & 30 Δεκ.-2 Ιαν
3 μέρες
5 – 7 Ιαν
Δίκλινο 229 298 179
Δίκλινο Ανακαινισμένο 239 310 189
3ο άτομο * 175 230 160
3ο άτομο 2 ως 12 ετών * 115 135 95
4ο άτομο 2 ως 12 ετών ** 160 195 130
Μονόκλινο 295 379 215
Μονόκλινο Ανακαινισμένο 315 399 225

* 3ο άτομο: Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο
** 2 πρόσθετες κλίνες σε δίκλινο δωμάτιο / η διαμονή του 2ου παιδιού περιορίζει αισθητά τον χώρο του δωματίου και γίνεται δεκτή μόνο με την αποδοχή του γονέα.

 

Γιορτινό Porto Rio Hotel

  • ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

  • Πλούσιοι μπουφέδες πρωί & βράδυ με μοναδικές γεύσεις καθημερινά

  • Εορταστικά μπουφέ δείπνα – ρεβεγιόν στις 24, 25, 31 Δεκεμβρίου και 01 Ιανουαρίου

  • Γλέντι με ζωντανή μουσική – ορχήστρα στα ρεβεγιόν παραμονής Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς (24 & 31 Δεκ)

  • Γλέντι με μουσική από DJ στα ρεβεγιόν ανήμερα τα Χριστούγεννα & την Πρωτοχρονιά (25 Δεκ & 01 Ιαν)

  • Υπηρεσίες Spa στους πελάτες μας (κατόπιν ραντεβού)

    ΠΡΟΣΦΟΡΑ ½ ώρα Jacuzzi & ½ ώρα Sauna ή Hammam από 40,00 € στα 20,00 €

    Στις υπόλοιπες υπηρεσίες έκπτωση 20% στις τιμές τιμοκαταλόγου

    Για πληροφορίες και ραντεβού Spa, τηλ. επικοινωνίας : 2610 994429

MΙΝΙ CLUB για τους μικρούς μας φίλους!
Παιδική απασχόληση για παιδιά άνω των 3 ετών σε ειδική αίθουσα με Ελληνίδα παιδαγωγό στο ωράριο 11:00 – 13:00 & 17:00 – 20:00 καθημερινά. Διαγωνισμοί, παιχνίδια δραστηριοτήτων, επιτραπέζια κ.ά. θα απασχολήσουν και θα ταξιδέψουν τους μικρούς μας ήρωες στη χώρα της διασκέδασης!

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Διαμονή: Διαμονή στο PORTO RIO HOTEL 4* στο Ρίο Πάτρας.

  • Γεύματα: Μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) & απεριόριστα ποτά (κρασί, μπύρα, αναψυκτικά) στη διάρκεια των φαγητών.

  • Άλλο: Ρεβεγιόν στις 24 και 31 Δεκ. με ορχήστρα και 25 Δεκ. και 1 Ιαν. με D.J. (στη θέση του δείπνου της ημέρας).

  • Μεταφορές: Με κλιματιζόμενο πούλμαν .

  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.

  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Φ.Π.Α.

  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβάνει

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • Ο φόρος διαμονής: €3 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.