Skip to main content

Γιορτές στην Ορεινή Αρκαδία & Αρχαία Ολυμπία στο Olympia Palace Hotel 4* Ταξίδι 4 ημερών Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά 2023 - 2024 από 285€

Αναχώρηση: 23/12, 30/12  - 4 ημέρες 

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΙΜΗΔΗ -

ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ - ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ - ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ - ΛΕΒΙΔΙ 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Βάσσες (Ναός Επικούρειου Απόλλωνα) - Ανδρίτσαινα - Ολυμπία

Αναχώρηση 07:20 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και κατεύθυνση προς τις Βάσσες Φιγαλείας. Σε υψόμετρο 1.130μ., θα επισκεφθούμε τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα (έξοδα ατομικά), έναν από τους σημαντικότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας, πανομοιότυπο του Παρθενώνα, δημιουργημένο τον 5ο π.Χ. αι από τον μέγα αρχιτέκτονα Ικτίνο. Συνεχίζουμε για την Ανδρίτσαινα, στην πλαγιά του Λυκαίου Όρους. Χρόνος για γεύμα και θα προχωρήσουμε για την Ολυμπία. Άφιξη και τακτοποίηση στο γιορτινά στολισμένο OLYMPIA PALACE HOTEL 4* στο κέντρο της πόλης.

Ημέρα 2η: Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Ολυμπίας (ξενάγηση) - Μουσείο Αρχιμήδη - Κρέστενα - Κατάκολο - Ρεβεγιόν

Πρόγευμα μπουφέ και πρωϊνό αφιερωμένο στον κάλλιστο τόπο της Ολυμπίας, εκεί που γεννήθηκαν τα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης και της ευγενούς άμιλλας. Ξενάγηση στον κόσμο “του ωραίου, του μεγάλου, του αληθινού”, για να γνωρίσουμε με επίσημη ξεναγό τον αρχαιολογικό χώρο (έξοδα ατομικά), το μουσείο με τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα όπως τον Ερμή του Πραξιτέλους, τη Νίκη του Παιωνίου κ.α.. Επίσης θα δούμε το μνημείο του βαρώνου Πιέρ Ντε Κουμπερτέν, πατέρα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, εδώ όπου κατόπιν της επιθυμίας του, βρίσκεται μέχρι και σήμερα η καρδιά του. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο μουσείο Αρχιμήδη, (έξοδα ατομικά) ένα μοναδικό θεματικό μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας στον ελλαδικό χώρο αφιερωμένο στο μεγαλύτερο μαθηματικό, φυσικό, μηχανικό, αστρονόμο και εφευρέτη της αρχαιότητας αλλά και στην ευρύτερη αρχαιoελληνική τεχνολογία της εποχής του. Το μεσημέρι θα βρεθούμε στο όμορφο κεφαλοχώρι της Κρέστενας, το κρυμμένο γαστρονομικό μυστικό της Ηλείας.. Εδώ και λίγα χρόνια, γύρω από την πλατεία με τα βαθύσκιωτα πλατάνια, και όχι μόνο, οι επαγγελματίες της εστίασης έχουν στήσει κυριολεκτικά ένα χορό και έχουν αναγάγει το χωριό σε “στέκι” καλοφαγάδων! Χρόνος για γεύμα και μετά περίπατος στο Κατάκολο, το γοητευτικό επίνειο του Πύργου, το μοναδικό γραφικό λιμανάκι της ατελείωτης αμμουδερής ακτογραμμής της ηλειακής γης. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μπουφέ δείπνο – ρεβεγιόν με διασκέδαση από D.J., χορό!

Ημέρα 3η: Καρύταινα - Στεμνίτσα - Δημητσάνα - Λαγκάδια

Χρόνια Πολλά!!! Πλούσιο γιορτινό μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση 09:30 για τον ιστορικό, ανακηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό της Καρύταινας, πάνω σε βράχο, με το κάστρο των σταυροφόρων στην κορυφή του, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Αρκαδίας με μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Στα χρόνια της επανάστασης, αποτέλεσε ορμητήριο του θρυλικού οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος έκτισε το σπίτι του κάτω από το κάστρο. Κορυφαίο αξιοθέατο της είναι το πέτρινο γεφύρι του 13ου αι. μήκους 50μ. με ενσωματωμένη μικρή βυζαντινή εκκλησία, αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου, γνωστό από το τελευταίο χαρτονόμισμα των 5000 δραχμών που κυκλοφορούσε στη χώρα μέχρι που το εθνικό νόμισμα (δραχμή) αντικαταστάθηκε από το ευρώ. Περίπατος, χρόνος για φωτογραφίες και καφέ. Συνεχίζουμε για το αρχοντοχώρι της Στεμνίτσας, που γοητεύει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα αρχοντικά, τις εντυπωσιακές βυζαντινές εκκλησίες, τα γραφικά καλντερίμια της που χάνονται μέσα στις καρυδιές και τις κερασιές, τα πέτρινα κεφαλόβρυσα κάτω από τη σκιά αιωνόβιων πλάτανων. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού και θα δούμε το ηρώο των αγωνιστών του ’21 και θα μάθουμε για τις φημισμένες σχολές κοσμήματος. Χρόνος για γεύμα και αργότερα κατευθυνόμαστε για περίπατο και καφέ στην ξακουστή Δημητσάνα και επιστρέφοντας, διερχόμεθα από τα γραφικά Λαγκάδια το “κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου”, μιάς και φαίνεται σαν να κρέμεται πάνω από το άγριο φαράγγι που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόας. Άφιξη αργά το απόγευμα στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

Ημέρα 4η: Δάσος Φολόης - Λάμπεια - Τριπόταμα - Λεβίδι - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση. Μέσω του ορεινού χωριού Λάλα κατευθυνόμαστε προς το μαγευτικό αυτοφυές δρυόδασος της Φολόης, ακόμα ένα τοπίο βγαλμένο μέσα από παραμύθι, που το Φθινόπωρο με τα χρώματα και τα αρώματα του, δίνει στον επισκέπτη μία αίσθηση ανεπανάληπτη. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα δάση βελανιδιάς που σύμφωνα με την μυθολογία πήρε το όνομα του από τον βασιλιά των Κενταύρων, τον Φόλο. Θα ενημερωθούμε από τοπικό ειδικό ξεναγό για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής στο Περιβαλλοντικό Μουσείο και θα ακολουθήσει μικρή πεζοπορία και πανέμορφες φωτογραφίες! Συνεχίζουμε για τη Λάμπεια (ή Δίβρη), όπου θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό γεύμα. Ακολουθεί ακόμα μία άκρως μαγευτική μικρή στάση για περίπατο στο σημείο που συναντιούνται τα τρία ποτάμια της περιοχής, ο Ερύμανθος, ο Αροάνιος και ο Σειραίος. Λίγο αργότερα μας περιμένει το Λεβίδι, ο αγαπημένος προορισμός της ορεινής Αρκαδίας, τριγυρισμένο από καταπράσινες πλαγιές. Χρόνος για καφέ και επιστρέφουμε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ μέσω του αυτοκινητοδρόμου.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά, εορταστικά Ρεβεγιόν στις 24 & 31/12 με μουσική από D.J.

OLYMPIA PALACE 4* ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΝΕΟ ΕΤΟΣ
4 μέρες
23 – 26 Δεκ.
30 Δεκ.-2 Ιαν
Δίκλινο 285
3ο άτομο * 240
Μονόκλινο (δίκλινο για μονόκλινη χρήση) 385

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Διαμονή: Στο κεντρικό ξενοδοχείο OLYMPIA PALACE HOTEL 4* στην Ολυμπία.

  • Γεύματα: Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή). Ρεβεγιόν στις 24 & 31 Δεκεμβρίου με D.J. στη θέση του δείπνου της ημέρας .

  • Μεταφορές: Με κλιματιζόμενο πούλμαν .

  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.

  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Φ.Π.Α.

 

 

Δεν  περιλαμβάνει

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  •  O φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.