Skip to main content

Ορεινή Ναυπακτία Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2023 από 165

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 03 - 05 Νοεμβρίου 3 μέρες

                            17 - 19 Νοεμβρίου

                            01- 03 Δεκεμβρίου

Γαλαξίδι - Καλάβρυτα

 

με διαμονή στο

Nafs Hotel 3* sup (προδιαγραφών 4*)

Ναύπακτος

  

1η μέρα: Αθήνα - Αράχωβα - Γαλαξίδι - Ναύπακτος

Αναχώρηση 07:20 για τη γραφική Αράχωβα, με την υπέροχη θέα, τα παραδοσιακά καταστήματα και την έντονη χειμερινή κοσμική ζωή. Χρόνος για περίπατο στα γραφικά σοκάκια και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Συνεχίζουμε για Γαλαξίδι, γνωστό για τη ναυτική του παράδοση. Χρόνος για γεύμα και βόλτα στα στενά, πέτρινα δρομάκια με τα καλαίσθητα νεοκλασικά και τα καπετανόσπιτα. Σειρά έχει η Ναύπακτος, μια από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Αυτό μαρτυρά η άρτια οχύρωση της, η οποία ξεκινάει από το λιμάνι, συνεχίζεται με τρία αλλεπάλληλα τείχη και καταλήγει στο κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Άφιξη και εγκατάσταση στο κεντρικό NAFS HOTEL 3* sup (προδιαγραφών 4*) 300 μέτρα από το Βενετσιάνικο λιμάνι. Το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Ορεινή Ναυπακτία - Μονή Βαρνάκοβας - Άνω Χώρα - Ελατού

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για την Ορεινή Ναυπακτία, όπου θα επισκεφθούμε την ιστορική Μονή Βαρνάκοβας, τη δεύτερη αρχαιότερη της χώρας μας, μετά το Μικρό Μετέωρο (έτος ίδρυσης 1077 μ.Χ.). Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας συναντάμε το αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό Ελατού, που μέχρι το 1928 είχε σλάβικο όνομα, το οποίο το πήρε κατά την επιδρομή και εγκατάσταση των Σλάβων στην περιοχή και ονομαζόταν Ελετσού, που σημαίνει ευήλιο. Το σημερινό της όνομα το οφείλει στο πυκνό ελατόδασος που την περιβάλει. Χρόνος για γεύμα και περίπατο. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην Άνω Χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Ναύπακτος - Οδοντωτός - Καλάβρυτα - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και επίσκεψη στο κάστρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Διακοπτό, όπου θα επιβιβασθούμε στον Οδοντωτό και ακολουθώντας το Βουραϊκό ποταμό, θα απολαύσουμε την καταπληκτική διαδρομή - ανάβαση μέσα από το Φαράγγι, με άφθονο πράσινο και τρεχούμενα νερά. Άφιξη στα Καλάβρυτα όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ολοκαυτώματος (έξοδα ατομικά), το οποίο στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο και είναι συνδεδεμένο με τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν εκεί στις 13 Δεκεμβρίου 1943. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και αγορές στα παραδοσιακά καταστήματα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο NAFS HOTEL 3* sup (προδιαγραφών 4*) κεντρικό στη Ναύπακτο
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο σερβιριστό καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Το εισιτήριο του Οδοντωτού
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

και το εισιτήριο του Οδοντωτού

NAFS HOTEL 3* SUP

3 μέρες

03 - 05 Νοεμβρίου

17 - 19 Νοεμβρίου

01- 03 Δεκεμβρίου

Δίκλινο Classic

165

3ο άτομο *

160

Μονόκλινο Classic

220

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο.

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 1,5 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.