Skip to main content

Αγαπημένο Ναύπλιο 28η Οκτωβρίου 2023 από 239

Αναχώρηση: 27 - 29 Οκτωβρίου   3 μέρες

 Βυτίνα - Δημητσάνα - Λεωνίδιο

 

Αφεθείτε στη μαγεία και το μύθο του Ναυπλίου, περιπλανηθείτε στην παραλιακή με τα καφέ, στα στενά γύρω από την πλατεία Συντάγματος, φωτογραφηθείτε με φόντο τον θαλασσόπυργο Μπούρτζι, γευθείτε το διάσημο Ιταλικό παγωτό του Marcello Raffo στην Antica Gelateria di Roma…  Απολαύστε το μοναδικό αυτό σύμπλεγμα από Φραγκικά, Ενετικά και Οθωμανικά μνημεία με την απέραντη ιστορία, αλλά και τα ατμοσφαιρικά ταβερνάκια με τους γαστρονομικούς πειρασμούς για όλα τα γούστα! Το Ναύπλιο σας περιμένει και έχει πάντα κάτι καινούργιο για να σας σαγηνέψει!

 

Amalia Hotel Nafplio 4* sup

Ναύπλιο (Νέα Τίρυνθα)

 

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Στην είσοδο της πόλης του Ναυπλίου, μόλις 2,5 χλμ. από το κέντρο, είναι ιδανική βάση για τις επισκέψεις σας στην πόλη και την περιοχή μένοντας σε ένα καλαίσθητο χαλαρωτικό και άνετο περιβάλλον διακριτικής πολυτέλειας.

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Διαθέτει 170 κομψά, άρτια εξοπλισμένα δωμάτια σε τρία επίπεδα, όλα με ανεξάρτητα ελεγχόμενο κλιματισμό/θέρμανση, δορυφορική επίπεδη τηλεόραση, βραστήρα ζεστού νερού, μίνι ψυγείο, υποαλλεργικά κλινοσκεπάσματα και λευκά είδη, στεγνωτήρα μαλλιών, μπουρνούζια & παντοφλάκια δωματίου, δωρεάν Wi-Fi, κ.α.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει κεντρικό εστιατόριο με πλούσια μπουφέ, μεγάλο lobby lounge με μπαρ και πιάνο δίπλα στο ατμοσφαιρικό τζάκι, πανέμορφες βεράντες και εκτεταμένους κήπους με εξωτερική πισίνα (για τους καλοκαιρινούς μήνες) με pool snack bar, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, γήπεδο τένις, άνετο υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων,

 

1η μέρα: Αθήνα - Μονή Φανερωμένης - Μουσείο Μελιού - Ξενάγηση στο Ναύπλιο

Αναχώρηση 07:50 από Αθήνα για τη Μονή Φανερωμένης (12ου αι.), σε μια πευκόφυτη τοποθεσία, 3 χιλιόμετρα από το Χιλιομόδι, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Στη Μονή υπάρχει μεγάλος θησαυρός Αγίων Λειψάνων όπως και η εικόνα της Παναγίας, που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Επόμενος σταθμός μας το Μουσείο Μελιού “Άξιον Εστί”, όπου θα ενημερωθούμε για τη ζωή της μέλισσας και των προϊόντων της και θα ξεναγηθούμε στους χώρους παραγωγής, συσκευασίας, και την έκθεση. Συνεχίζουμε για Ναύπλιο για περιπλάνηση στο μοναδικό αυτό σύμπλεγμα από σύμπλεγμα από Φραγκικά, Ενετικά και Οθωμανικά μνημεία του κέντρου. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από επίσημο ξεναγό στο  μητροπολιτικό ναό της πόλης, το ναό του Αγίου Γεωργίου, με τον θρόνο απ’ τον οποίο παρακολουθούσε τις τελετές ο Όθωνας καθώς και την πιστή απομίμηση του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο κέντρο του τέμπλου του ναού. Προχωρώντας στα σοκάκια, θα φτάσουμε στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου θα παρατηρήσουμε τα σημάδια που άφησαν στον τοίχο τα βόλια που στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 έριξαν νεκρό τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια. Επόμενος σταθμός η Πλατεία Συντάγματος η μεγαλύτερη και χαρακτηριστικότερη πλατεία της πόλης. Επίσης θα δούμε την πρώτη Βουλή της Ελλάδας όπου έγινε και η δίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα, την Πλατεία Φιλελλήνων, με το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους Γάλλους Φιλέλληνες που έπεσαν κατά την Ελληνική Επανάσταση και το Ρολόι της πόλης. Τέλος θα επισκεφτούμε το μουσείο Κομπολογιού (έξοδα ατομικά). Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στα γραφικά ταβερνάκια, να φωτογραφηθείτε με φόντο τον θαλασσόπυργο Μπούρτζι, να γευθείτε το διάσημο Ιταλικό παγωτό του Marcello Raffo στην Antica Gelateria di Roma…  . Αργότερα μεταφορά και τακτοποίηση στο AMALIA HOTEL 4* Sup. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Βυτίνα - Δρόμος της Αγάπης - Δημητσάνα - Στεμνίτσα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την ελατοσκέπαστη Βυτίνα όπου χρόνος για καφέ και περίπατο στον “δρόμο της αγάπης” όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι από πολύ παλιά. Το παραμυθένιο σκηνικό με τα αρωματικά σφενδάμια και τα πλατάνια, ειδικά τώρα το φθινόπωρο με τα ζεστά του χρώματα να κυριαρχούν στην εικόνα, τον κάνουν να μοιάζει λες και ξεπήδησε από κάποιον υπέροχο πίνακα ζωγραφικής και σε προτρέπουν να ερωτευτείς ξανά! Συνεχίζουμε για την αρχόντισσα της Πελοποννήσου, την ξακουστή Δημητσάνα, όπου θα επισκεφθούμε το υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (έξοδα ατομικά / εφόσον είναι ανοιχτό) που μας ταξιδεύει αιώνες πίσω στην προβιομηχανική εποχή. Χτισμένο λίγο πιο χαμηλά από το κεφαλάρι του Άη Γιάννη, χρησιμοποιεί το νερό της πηγής για τη λειτουργία του. Χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε για την παραδοσιακή Στεμνίτσα, που γοητεύει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα αρχοντικά, τις εντυπωσιακές βυζαντινές εκκλησίες, τα γραφικά καλντερίμια της που χάνονται μέσα στις καρυδιές και τις κερασιές, τα πέτρινα κεφαλόβρυσα κάτω από τη σκιά αιωνόβιων πλάτανων. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού και θα δούμε το ηρώο των αγωνιστών του ’21 και θα μάθουμε για τις φημισμένες σχολές κοσμήματος. Επιστροφή αργά το απόγευμα στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

3η μέρα: Λεωνίδιο - Μονή Ελώνης  - Κοσμάς -  Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Λεωνίδιο. Χρόνος για βόλτα στις παραδοσιακές γειτονιές του. Τα αρχοντικά εδώ, δεν ήταν απλά σπίτια πλουσίων, ήταν κανονικότατα αμυντικά κτίσματα, με πυργίσκους και τουφεκίστρες, και με πανέξυπνα κατασκευαστικά τεχνάσματα-παγίδες, σαν τα ασύμμετρα σκαλιά στα οποία ο ανυποψίαστος επίδοξος εισβολέας ήταν πολύ εύκολο να σκοντάψει. Ο επιβλητικός Πύργος Τσικαλιώτη είναι ο πιο χαρακτηριστικός της τσακώνικης αρχιτεκτονικής, που χτίστηκε το 1808, υποδειγματικά αναστηλωμένος σήμερα που αξίζει μία επίσκεψη (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για ένα από τα ομορφότερα και τα πλέον γνωστά μοναστήρια της Αρκαδίας, τη Μονή Ελώνης, που είναι χτισμένη με τέτοιον τρόπο σε κάθετο βράχο ώστε δίνει στον επισκέπτη την εντύπωση ότι αιωρείται! Συνεχίζουμε με ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά της Πελοποννήσου, τον γραφικό Κοσμά Κυνουρίας, γνωστό και ως “μπαλκόνι” του Πάρνωνα. Εδώ, στην πανέμορφη πλατεία με την εντυπωσιακή εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, τα οκτώ πλατάνια και τις τρεις βρύσες, τις παραδοσιακές ταβέρνες με τις τοπικές σπεσιαλιτέ, θα έχουμε χρόνο για γεύμα και μετά επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο πολυτελές AMALIA HOTEL 4* Sup στο Ναύπλιο (Ν.Τίρυνθα)
  • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Ναυπλίου
  • Αρχηγός - συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

AMALIA HOTEL 4* Sup

3 μέρες

27 - 29 Οκτωβρίου

Δίκλινο

239

3ο άτομο

145

3ο άτομο ως 6 ετών *

95

4ο άτομο ως 10 ετών *

145

Μονόκλινο

335

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο δωμάτιο.     

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 3 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.