Skip to main content

Μυκήνες - Τίρυνθα - Ναύπλιο 03 Δεκεμβρίου 2023

Πολιτιστικές επισκέψεις και ημερήσιες εκδρομές 

Αναχώρηση: 03 Δεκεμβρίου 2023 

 

Αναχώρηση στις 07:30 για Μυκήνες, όπου θα επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο, καθώς και τον “Θησαυρό του Ατρέως”. Θα θαυμάσουμε τα κυκλώπεια τείχη και την μεγαλειώδη Πύλη των Λεόντων, που κτίσθηκε το 1250 π.Χ. Θα δούμε τον Ταφικό κύκλο Α’ που έφερε στο φως η σκαπάνη του Σλήμαν το 1876 και απέδειξε την ύπαρξη του Μυκηναϊκού πολιτισμού και την ιστορικότητα των ομηρικών επών.

 

Συνεχίζουμε για την αρχαία Τίρυνθα, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και θα θαυμάσουμε τα εκπληκτικά έργα οχυρωματικής τέχνης, που ο Παυσανίας δεν δίστασε να συγκρίνει με τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Σήραγγες με εκφορική στέγαση και δωμάτια δίπλα στα τείχη, μεγαλιθικά μνημεία εξαιρετικής τεχνικής, που προφανώς ήταν αποθήκες στην ειρήνη και καταφύγια στον πόλεμο. Στο ψηλότερο σημείο της Ακρόπολης θα φαντασθούμε να ορθώνεται το ανάκτορο με το μεγαλοπρεπές μέγαρο και τον θρόνο του βασιλιά.

 

Συνεχίζουμε για το Ναύπλιο για ξενάγηση στο Παλαμήδι. Χρόνος για γεύμα και περίπατο στο ρομαντικό ιστορικό του κέντρο. Επιστρέφουμε στην Αθήνα το απόγευμα.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο € 39

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Έμπειρη ξεναγός καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ελεύθερη είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους
  • Η χρήση ακουστικών ξενάγησης (whispers) στους αρχαιολογικούς χώρους
  • Φ.Π.Α.