Skip to main content

Γιορτή της Φύσης στην Φθινοπωρινή Αρκαδία και την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Αναχώρηση:  27 - 29 Οκτωβρίου  3 μέρες 

Ολυμπία - Ηλεία

Η Αρχαία Ολυμπία

Είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος. Είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, και ο τόπος όπου αναβιώνει κάθε τέσσερα χρόνια η ιδέα του ολυμπισμού και της άμιλλας.

Περπατώντας στον αρχαιολογικό χώρο, ο επισκέπτης μπορεί να νιώσει την μαγεία και την ενέργεια που ένιωθαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, όταν συγκεντρώνονταν εδώ, αφήνοντας πολέμους και μίση, για να αγωνισθούν για αξίες τιμής και μεγαλοσύνης. Φύλακες αλλά και μάρτυρες αυτής της ένδοξης πορείας, τα αρχαία ευρήματα, το στάδιο και οι ναοί, αποδεικνύουν το μεγαλείο αλλά και τη σημασία αυτής της πόλης.

Το μουσείο της Ολυμπίας που βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, φιλοξενεί και εκθέτει, αρχαία ευρήματα, αγάλματα και αντικείμενα μεγάλης πολιτιστικής και αρχαιολογικής σημασίας.

 

 

Olympia Palace Hotel 4*

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Σε ιδανική τοποθεσία, κεντρικότατο, απέναντι από την πλατεία του Δημαρχείου της Ολυμπίας, μόλις 2 λεπτά με τα πόδια από το Αρχαιολογικό Μουσείο και 5 λεπτά από τον κάλλιστο Αρχαιολογικό χώρο.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Διαθέτει 65 δωμάτια, όλα εξοπλισμένα με κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, μίνι ψυγείο, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα δωματίου, μπαλκόνι κ.α. Έξι από αυτά μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 4μελείς οικογένειες, ενώ υπάρχουν και τέσσερα τρίκλινα με 3 κρεβάτια που είναι προδιαγραφών ΑΜΕΑ.

ΠΑΡΟΧΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει μεγάλους χώρους με άνετα σαλόνια, κομψό μπαρ , εστιατόριο με πλούσιο μπουφέ, καφετέρια, μεγάλη βεράντα κ.α.       

 

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΔΡΟΜΟΣ της ΑΓΑΠΗΣ - ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ - ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΛΑΓΚΑΔΙΑ - ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ

 

1η μέρα: Αθήνα - Βυτίνα - Δρόμος της Αγάπης - Δημητσάνα - Ολυμπία

Αναχώρηση 07:35 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και κατεύθυνση προς την ελατοσκέπαστη Βυτίνα όπου χρόνος για καφέ και περίπατο στον “δρόμο της αγάπης” όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι από πολύ παλιά. Το παραμυθένιο σκηνικό με τα αρωματικά σφενδάμια και τα πλατάνια, ειδικά τώρα το φθινόπωρο με τα ζεστά του χρώματα να κυριαρχούν στην εικόνα, τον κάνουν να μοιάζει λες και ξεπήδησε από κάποιον υπέροχο πίνακα ζωγραφικής και σε προτρέπουν να ερωτευτείς ξανά! Συνεχίζουμε για την αρχόντισσα της Πελοποννήσου, την ξακουστή Δημητσάνα. Ο αμφιθεατρικός πετρόχτιστος διατηρητέος οικισμός γοητεύει κάθε ταξιδιώτη με τα πανύψηλα αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησιές και τα μνημεία που μαρτυρούν το ένδοξο του παρελθόν. Εδώ βρίσκεται και το σπίτι του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄ (σήμερα Εκκλησιαστικό Μουσείο) και πολλά κειμήλια στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της στην πλατεία Αγίας Κυριακής, όπως η ορειχάλκινη λάρνακα με τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, η σέλα του αλόγου του Παπαφλέσσα κ.α. Επόμενος σταθμός μας για γεύμα και όμορφες φωτογραφίες τα γραφικά Λαγκάδια το “κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου”, μιάς και φαίνεται σαν να κρέμεται πάνω από το άγριο φαράγγι που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόας. Το απόγευμα φθάνουμε στην Ολυμπία. Τακτοποίηση στο OLYMPIA PALACE HOTEL 4* στο κέντρο της, απέναντι από το Δημαρχείο και πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Ολυμπία - Αρχαιολογικός χώρος (ξενάγηση) - Κατάκολο (Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας & Μουσικών Οργάνων)

Πρόγευμα μπουφέ και πρωϊνό αφιερωμένο στον κάλλιστο τόπο της Ολυμπίας, εκεί που γεννήθηκαν τα

πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης και της ευγενούς άμιλλας. Ξενάγηση στον κόσμο “του ωραίου, του μεγάλου, του αληθινού”, για να γνωρίσουμε τον αρχαιολογικό χώρο (είσοδος δωρεάν λόγω της ημέρας), το μουσείο με τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα όπως τον Ερμή του Πραξιτέλους, τη Νίκη του Παιωνίου κ.α.. Αργότερα θα δούμε το μνημείο του βαρόνου Πιέρ Ντε Κουμπερτέν και θα συνεχίσουμε για το παραθαλάσσιο Κατάκολο, όπου επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας & Μουσικών Οργάνων του Κώστα Κοτσανά, με 200 και πλέον λειτουργικά ομοιώματα μηχανισμών και επινοήσεων του αρχαιοελληνικού πολιτισμού (έξοδα ατομικά / εφόσον θα είναι ανοιχτό). Χρόνος για περίπατο και γεύμα στα γραφικά ταβερνάκια. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

3η μέρα: Δάσος Φολόης - Λάμπεια - Τριπόταμα - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση. Μέσω του ορεινού χωριού Λάλα κατευθυνόμαστε προς το μαγευτικό αυτοφυές δρυόδασος της Φολόης, ακόμα ένα τοπίο βγαλμένο μέσα από παραμύθι, που το Φθινόπωρο με τα χρώματα και τα αρώματα του, δίνει στον επισκέπτη μία αίσθηση ανεπανάληπτη. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα δάση βελανιδιάς που σύμφωνα με την μυθολογία πήρε το όνομα του από τον βασιλιά των Κενταύρων, τον Φόλο. Θα ενημερωθούμε από τοπικό ειδικό ξεναγό για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής στο Περιβαλλοντικό Μουσείο και θα ακολουθήσει μικρή πεζοπορία και πανέμορφες φωτογραφίες! Συνεχίζουμε για τη Λάμπεια (ή Δίβρη), όπου θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό γεύμα. Ακολουθεί ακόμα μία άκρως μαγευτική μικρή στάση για περίπατο στο σημείο που συναντιούνται τα τρία ποτάμια της περιοχής, ο Ερύμανθος, ο Αροάνιος και ο Σειραίος. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο OLYMPIA PALACE HOTEL 4* στην Ολυμπία.
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας
  • Ξενάγηση στο Περιβαλλοντικό Μουσείο της Φολόης
  • Αρχηγός - συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

OLYMPIA PALACE HOTEL 4*

3 μέρες

27 - 29 Οκτωβρίου

Δίκλινο

189

3ο άτομο *

175

Μονόκλινο (δίκλινο για μονόκλινη χρήση)

250

* Κανονική κλίνη σε τρίκλινο απλό ή ΑΜΕΑ

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.