Skip to main content

Καστροπολιτείες - Μεσσηνιακή Μάνη Πάσχα 2023 από 299

Διάρκεια: 4 ημέρες

Αναχώρηση: 14/04/2023

Αγία Θεοδώρα Βάστα Αρκαδίας – Καλαμάτα – Φοινικούντα – Μεθώνη – Πύλος – Καρδαμύλη – Στούπα – Αρχαία Μεσσήνη – Μυστράς

 

Πρόγραμμα εκδρομής 

 

1η ημέρα Μεγάλη Παρασκευή: Αθήνα – Αγία Θεοδώρα Βάστα Αρκαδίας – Καλαμάτα

Αναχώρηση το πρωί έχοντας ως αρχικό μας προορισμό την εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας Αρκαδίας. Ο Ιερός Ναός βρίσκεται κοντά στο χωριό Βάστα σε μία κατάφυτη ειδυλλιακή ρεματιά, με πυκνό δάσος από θεόρατες βελανιδιές. Χαρακτηρίζεται ως θαύμα, καθώς πάνω σ’ ένα μικρό βυζαντινό εκκλησάκι βρίσκονται δεκαεπτά βελανιδιές, οι ρίζες των οποίων δε φαίνονται πουθενά,  ενώ από τα θεμέλιά του αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Εν συνεχεία, πορεία προς Καλαμάτα. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολούθως, θα κατευθυνθούμε σε εκκλησία πλησίον του ξενοδοχείου προκειμένου να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία του επιταφίου. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα Μεγάλο Σάββατο: Φοινικούντα – Μεθώνη – Πύλος

Πρωινό και αναχώρηση για άλλη μια ημέρα πλούσια σε εικόνες! Αρχικά θα κατευθυνθούμε προς την Φοινικούντα, το όμορφο και ήσυχο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Μεσσηνίας, χτισμένο ακριβώς πίσω από μια μεγάλη αμμουδιά, με όμορφη άμμο και καθαρά νερά. Επόμενος σταθμός μας η Μεθώνη όπου δεσπόζει το καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο με τα ψηλά τείχη, το οποίο φτάνει μέχρι τη θάλασσα και καταλήγει στο Μπούρτζι, το οχυρωμένο νησάκι με τον οκταγωνικό πύργο κτισμένο στη νότια πλευρά. Εν συνεχεία, θα μεταβούμε στην Πύλο, χτισμένη στον όρμο του Ναβαρίνου, απέναντι από το νησάκι της Σφακτηρίας. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της είναι το Νιόκαστρο, το κάστρο που έχτισαν οι Τούρκοι προκειμένου να  προστατεύει τη νότια είσοδο του κόλπου. Η θέα από τα τείχη του κόβει την ανάσα. Το απόγευμα επιστροφή στην Καλαμάτα. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Το βράδυ συγκέντρωση στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Μετά την Ανάσταση θα απολαύσουμε όλοι μαζί το Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα: Καρδαμύλη – Στούπα

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά!

Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε προς την υπέροχη Καρδαμύλη. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό, σ’ ένα τοπίο γεμάτο αντιθέσεις. Κρυστάλλινα γαλάζια νερά, μεγαλόπρεπα κυπαρίσσια, άγριοι ελαιώνες, καταπράσινες πλαγιές και απόμακρα επιβλητικά βουνά συνθέτουν ένα εκπληκτικό σκηνικό ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη γραφική Στούπα. Χτισμένη στους πρόποδες του Ταϋγέτου, σε μία κατάφυτη από ελαιώνες περιοχή, πίσω από δύο αμμουδερούς κολπίσκους, αποτελεί ένα από το ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης. Xρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας μέχρι την ώρα αναχώρησης για την επιστροφή μας στην Καλαμάτα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα: Αρχαία Μεσσήνη – Μυστράς – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε έχοντας ως προορισμό μας την Αρχαία Μεσσήνη. Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η Αρχαία Μεσσήνη αποκαλύπτεται σταδιακά παρέχοντας θαυμαστές πληροφορίες για το ένδοξο παρελθόν της. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται στη θέα των ναών, των σπιτιών, των τειχών και των δημόσιων κτιρίων που σώζονται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Εν συνεχεία θα οδηγηθούμε στην περίφημη καστροπολιτεία του Μυστρά. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που υποδέχεται καθημερινά επισκέπτες, χαρίζοντάς τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν από κοντά έναν τόπο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας προκειμένου να απολαύσουμε το γεύμα μας στα ταβερνάκια του Νέου Μυστρά. Ακολούθως, πορεία επιστροφής προς Αθήνα όπου θα φθάσουμε έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις. 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο : 

 

Αναχ.

2κλινο

επιβάρυνση 1κλινου

3ο άτομο

3ο άτομο

παιδί έως 9 ετών

4ημ.

14/04

€ 299

+ € 110

€ 224

€ 139

 

 Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο αρχοντικό ξενοδοχείο REX Hotel 4* στο κέντρο της Καλαμάτας
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο διαμονής σε μπουφέ
  • Αναστάσιμο Δείπνο & Πασχαλινό Γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη με διπλωματούχο ξεναγό – ιστορικό.

 

Δεν   περιλαμβάνονται:

  • Οι είσοδοι όπου απαιτούνται
  • Τα ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων/δείπνων
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ο φόρος διαμονής 3€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση 

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.