Skip to main content

Λακωνική Μάνη – Μονεμβασιά Πάσχα 2023 από 279

Διάρκεια: 4 ημέρες

Αναχώρηση: 14/04/2023

Μυστράς – Σπάρτη – Γύθειο – Σπήλαιο Βλυχάδας Διρού – Βάθεια – Γερολιμένας – Αρεόπολη – Λιμένι – Νέο Οίτυλο – Καρδαμύλη – Στούπα – Κρανάη – Μονεμβασιά 

 

Πρόγραμμα εκδρομής 

 

1η ημέρα Μεγάλη Παρασκευή: Αθήνα - Μυστράς – Σπάρτη – Γύθειο 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις θα οδηγηθούμε στην περίφημη καστροπολιτεία του Μυστρά. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που υποδέχεται καθημερινά επισκέπτες, χαρίζοντάς τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν από κοντά έναν τόπο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας προκειμένου να απολαύσουμε το γεύμα μας στα ταβερνάκια του Νέου Μυστρά. Ακολούθως, θα κατευθυνθούμε προς τη Σπάρτη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, το οποίο θα μας ταξιδέψει στον πολιτισμό, την ιστορία και την τεχνολογία της ελιάς στη χώρα μας, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Μετέπειτα θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς το Γύθειο και το ξενοδοχείο διαμονής μας Pantheon Hotel. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε σε εκκλησία πλησίον του ξενοδοχείου προκειμένου να παρακολουθήσουμε την λειτουργία του επιταφίου. Διανυκτέρευση. 

 

2η ημέρα Μεγάλο Σάββατο: Σπήλαιο Βλυχάδας Διρού – Βάθεια – Γερολιμένας – Αρεόπολη

Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε προκειμένου να επισκεφθούμε το  Σπήλαιο Βλυχάδας Διρού. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα σπήλαια, στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Όρμο Διρού. Η φύση με ασύγκριτη τέχνη σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία. Κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του σπηλαίου δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς τη Βάθεια, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς παραδοσιακούς οικισμούς που μοιάζει με ακρόπολη χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου, σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από τη θάλασσα με μοναδική θέα προς τη Μεσόγειο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τον ομορφότερο οικισμό της Μάνης, το Γερολιμένα με το γραφικό λιμανάκι του. Στη μετέπειτα πορεία μας θα συναντήσουμε τη μοναδική Αρεόπολη, ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα χωριά της Μάνης, η οποία διατήρησε την ανεξαρτησία της επί Τουρκοκρατίας. Πορεία επιστροφής προς το ξενοδοχείο διαμονής μας. Το βράδυ συγκέντρωση στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Μετά την Ανάσταση θα απολαύσουμε όλοι μαζί το Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα: Λιμένι – Νέο Οίτυλο – Καρδαμύλη – Στούπα

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά!

Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε προς το γραφικό Λιμένι, την πατρίδα της ιστορικής οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων και το Νέο Οίτυλο, τον όμορφο παραθαλάσσιο παραθεριστικό οικισμό με την υπέροχη αμμώδη παραλία του. Επόμενος σταθμός η υπέροχη Καρδαμύλη. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό, σ’ ένα τοπίο γεμάτο αντιθέσεις. Κρυστάλλινα γαλάζια νερά, μεγαλόπρεπα κυπαρίσσια, άγριοι ελαιώνες, καταπράσινες πλαγιές και απόμακρα επιβλητικά βουνά συνθέτουν ένα εκπληκτικό σκηνικό ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη γραφική Στούπα. Χτισμένη στους πρόποδες του Ταϋγέτου, σε μία κατάφυτη από ελαιώνες περιοχή, πίσω από δύο αμμουδερούς κολπίσκους, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης. Xρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας μέχρι την ώρα αναχώρησης για την επιστροφή μας στο Γύθειο. Διανυκτέρευση. 

 

4η μέρα: Δευτέρα του Πάσχα: Γύθειο – Κρανάη – Μονεμβασιά – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για μια μέρα πλούσια σε εικόνες! Αρχικά θα πραγματοποιήσουμε περιπατητική περιήγηση στην πόλη και εν συνεχεία μέσω του λιμενοβραχίονα, θα πάμε στη Κρανάη ή Μαραθονήσι, εκεί όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Πάρις και η ωραία Ελένη βρήκαν καταφύγιο, όταν ο πρώτος την έκλεψε από τον βασιλιά Μενέλαο της Σπάρτης! Μάλιστα ο Πάρις ξέχασε το κράνος του εκεί και έτσι το μικρό νησί πήρε το όνομα «Κρανάη»! Έπειτα, θα κατευθυνθούμε προς τη Μονεμβασιά, το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου. Μέσα στα μεσαιωνικά της τείχη βρίσκεται μία από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες της  Ελλάδας! Ένας  περίπατος, σα να βαδίζει κανείς στην ιστορία. Κάστρα και τείχη, παλιά αρχοντικά, στενά λιθόστρωτα δρομάκια, εκκλησίες, με σημαντικότερες του Ελκομένου Χριστού και της Αγ. Σοφίας, παλιές χαμηλές καμάρες, αψίδες, οικόσημα, μαρμάρινοι αυτοκρατορικοί θρόνοι, βυζαντινές εικόνες δίνουν την εντύπωση μιας πόλης φανταστικής, που δεν την άγγιξε το πέρασμα του χρόνου. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε προς Αθήνα όπου θα φθάσουμε το βραδάκι έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις. 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο :

Αναχ.

2κλινο

επιβάρυνση 1κλινου

3ο άτομο

12 ετών και άνω

3ο άτομο

παιδί 4-12 ετών

4ημ. 14/04

€ 279

€ + 90

€ 229

€ 199

 

 Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PANTHEON CITY HOTEL 3* πάνω στην παραλία του Γυθείου
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ στο ξενοδοχείο διαμονής
  • Αναστάσιμο Δείπνο και Πασχαλινό Γεύμα σε επιλεγμένα εστιατόρια.
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας 

 

Δεν   περιλαμβάνονται:

  • Οι είσοδοι όπου απαιτούνται
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Τα ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων / δείπνων.
  • Ο φόρος διαμονής 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση 

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.