Skip to main content

Στην πανέμορφη Αρκαδία 5/12/2020 με 150,00

Γαστρονομικό Ταξίδι στην πανέμορφη Αρκαδία !

Συνοδεύει και επιμελείται ο Τίμος Πετρίδης

Στον επιούσιο τόπο με την υπέροχη φύση που ύμνησαν οι Ευρωπαίοι περιηγητές του 17ου αιώνα και ζωγράφισε θαυμάσια ο Νίκολας Πουσέν, θα εκδράμουμε και εμείς για να γνωρίσουμε εκτός της φύσης, δύο σημαντικούς οινοπαραγωγούς ένα υπερσύχρονο τυροκομείο, μια μοναδική εκκλησία, ένα από τα καλύτερα σπήλαια της χώρας, το περίφημο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, το χωριό της αργυροχοΐας τη Στεμνίτσα, αλλά και μια Παραδοσιακή οικοτεχνία στο Ψάρι. Θα μείνουμε στην καρδιά της Τρίπολης στο ανακαινισμένο «Ανακτορικόν» και γευστικά θα δοκιμάσουμε την… προχώ κουζίνα του Εστιατορίου 22100 και την παραδοσιακή της Αρκαδιανής.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Μεταφορές: Με πολυτελές λεωφορείο.
  • Διαμονή: Σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.
  • Γεύματα: Πρωινό.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδο και ξενάγηση στο τυροκομείο "Οικοφάρμα", και σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Άλλο: Οινογνωσία στο Κτήμα Καλόγρη και στο Κτήμα Σπυρόπουλου.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

 

Τιμές σε Δικλινο 150,00

σε Μονοκλινο 190,00

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Τρίπολη
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Αρκαδία. Η πρώτη μας επίσκεψη είναι στην πρότυπη τυροκομική μονάδα «Οικοφάρμα» όπου μας περιμένει ο ιδιοκτήτης κ. Νώντας Σπυρόπουλος για να μας ευχηθεί απ’ την καρδιά του το καλώς ήρθατε. Ο οικοδεσπότης μας θα μας δείξει όλη την παραγωγική διαδικασία της παρασκευής τυριού και θα μας μιλήσει για το μέλλον της μεταποίησης προϊόντων στην Ελλάδα. Αμέσως μετά στο χωριό Κάψια, θα γνωρίσουμε τον Οινοπαραγωγό κ. Βαγγέλη Καλόγρη και τη μικρή οικογενειακή επιχείρησή του με βιολογικά προϊόντα. Στην οινογνωσία που θα ακολουθήσει θα δοκιμάσουμε 4 διαφορετικά κρασιά και την σπιτική πίτα της γυναίκας του κυρίας Χριστίνας. Επόμενη στάση μας το Σπήλαιο Κάψιας, ένα από τα 10 καλύτερα ελληνικά σπήλαια στο οποίο θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση.
Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με γνωριμία της «ιδιαίτερης» εκκλησίας της Αγίας Φωτεινής έργο του προικισμένου Αρχιτέκτονα κ. Κώστα Παπαθεοδώρου. Η εκκλησία αυτή είναι ένα αμάλγαμα από Βυζαντινά, Αρχαιοελληνικά αλλά και Αιγυπτιακά στοιχεία. Δύο χιλιόμετρα μετά βρίσκουμε το Οινοποιείο Σπυρόπουλου, ένα μεγάλο σύγχρονο οινοποιείο, από τα πρώτα που οινοποίησε σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας και ανάδειξε την τοπική ποικιλία Μοσχοφίλερο. Ο Οινοπαραγωγός κ. Νώντας Σπυρόπουλος θα μας ξεναγήσει και θα δοκιμάσουμε 3 χαρακτηριστικά κρασιά του κτήματος στα πρότυπα της αυθεντικής Αρκαδικής φιλοξενίας. Μετά την οινογευσία, στην καρδιά της πόλης μεταφορά στο ξενοδοχείο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και στη συνέχεια θα βγούμε για βόλτα στο κέντρο της πόλης.
Νωρίς το βράδυ θα δειπνίσουμε στο cozy εστιατόριο Δημιουργικής Μεσογειακής Κουζίνας 22100 στην Τρίπολη σε ένα μοντέρνο και ευχάριστο χώρο που προσελκύει επισκέπτες από όλη την περιοχή και όχι μόνο.

Ημέρα 2η: Τρίπολη – Δημητσάνα – Αθήνα
Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα πλούσιο ελληνικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αμέσως μετά αναχωρούμε για το Μαίναλο. Προορισμός μας η πανέμορφη Δημητσάνα και το σπουδαίο Μουσείο Υδροκίνησης της σειράς των Μουσείων της Τραπέζης Πειραιώς στο Κεφαλάρι του Αγ. Γιάννη. Επόμενος σταθμός μας είναι η Στεμνίτσα το σημαντικό κεφαλοχώρι της περιοχής για ένα μικρό περίπατο στο χωριό της αργυροχοΐας και για καφέ. Τελευταία στάση της εκδρομής μας στο χωριό Ψάρι, για να επισκεφθούμε την Αρκαδιανή, το Κέντρο Πολιτισμού και Γεύσεων του κ. Μάκη Παπούλια, με έκθεση παλαιών βιβλίων και σκευών μαγειρικής ,με το παλιό δημοτικό του χωριού καθώς και με πληθώρα παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής. Αφού περιηγηθούμε στους εκθεσιακούς χώρους θα παρακολουθήσουμε την παρασκευή λαζανιών στην μικρή οικοτεχνία που λειτουργεί εντός. Στο τέλος μας περιμένει ένα υπέροχο γεύμα στην Αρκαδιανή με Τοπική Ελληνική Κουζίνα με αγνά εποχικά υλικά του κήπου τους και μετασκευασμένα προϊόντα της οικοτεχνίας.
Μετά το μεσημεριανό παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Το γραφείο μας έχει εξασφαλίσει φιλικές τιμές στα γεύματα (περιλαμβάνεται και το κρασί) στο “22100” και στην “Αρκαδιανή”.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Είσοδος στο σπήλαιο Κάψια και στο Μουσείο Υδροκίνησης.