Skip to main content

Καστροπολιτεία Μάνης και Κύθηρα | Καλοκαίρι 2021 απο 559€

19/6, 10/7, 24/7, 30/7, 14/8, 21/8, 24/8, 25/9  Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Διαμονή 6 διανυκτερεύσεων σε άνετα  ξενοδοχεία στο Γύθειο και στα Κύθηρα.
  • Ημιδιατροφή (Πρωινό και δείπνο καθημερινά)
  • Περιήγηση στη μαγευτική Μονεμβασιά με τη συγκλονιστική βυζαντινή ιστορία.
  • Ξενάγηση στον Μυστρά. Ο καταρτισμένος ξεναγός θα μας περπατήσει στα χνάρια του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, που το 1449 ανέλαβε εκεί τα ηνία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και ξεκίνησε το μοιραίο ταξίδι του για την Κωνσταντινούπολη.
  • Επίσκεψη στα εντυπωσιακά Πυργοχώρια της Λακωνικής Μάνης με τους φημισμένους πύργους που χτίστηκαν για την προστασία των Μανιατών από τους πειρατές.
  • Μια σπάνια διαδρομή στην Aπόσκιερη Μάνη που να καταλήγει μέχρι το Πόρτο Κάγιο!
  • Επίσκεψη στα εντυπωσιακά Σπήλαια Δυρού, στο Ναυάγιο, στην Κρανάη, το νησί του Πάρη και της Ελένης όπου πέρασαν την τελευταία νύχτα τους μαζί, προτού αναχωρήσουν για την Τροία… με τις γνωστές συνέπειες.
  • Ταξίδι για τρεις αξέχαστες ημέρες στα Κύθηρα. Ο γύρος του νησιού και στάσεις στα πιο όμορφα χωριά και παραλίες.
  • Μοναδική εμπειρία στο «άγνωστο» αλλά καταπληκτικό Σπήλαιο Καστανιάς με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ & ΞΕΝΑΓΗΣΗ
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Νέαπολης με προβολή βίντεο από το βυθισμένο Παυλοπέτρι. Την άγνωστη ελληνική Πομπηία που είναι βυθισμένη εδώ και 5.000 χρόνια!
  • Προσφορά :  Γλυκιά Γευσιγνωσία στην Παστελοποιία Μανωλάκος, με ιστορία από το 1902: «Γλυκιά» επίσκεψη όπου θα δούμε τη διαδικασία παραγωγής του μανιάτικου παστελιού και θα μάθουμε για το περίφημο «παστέλι γάμου» με μέλι και μαστίχα Χίου, με πορτοκάλι (Λακωνίας) κανέλα και αμύγδαλο, και φυσικά με ιδιαίτερο συμβολισμό. Το μέλι συμβολίζει τον μελωμένο βίο του ζευγαριού,  το αμύγδαλο τη γονιμότητα και η κανέλα συμβολίζει τον γλυκό και πικρό χαρακτήρα της γυναίκας!
  • Και μια ακόμη ιδιαίτερη έκπληξη: Μικρή γευσιγνωσία καπνιστής πέστροφας και σολομού, με κέρασμα τσίπουρο ή ντόπιο κρασί στη μονάδα ιχθυοτροφείου G-Fish της οικογένειας Γεροντίδη στο Καστόρι Λακωνίας. Στο καταπράσινο ορεινό χωριό στον Ταΰγετο μέσα στην πλούσια βλάστηση, τα φαράγγια και τα ποτάμια! Αξιοθαύμαστοι παραγωγοί, με παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής και με παρουσία 50 ετών στον χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας έχουν ως κύριο σκοπό την παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία και διάθεση γκουρμέ ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας όπως: καπνιστή πέστροφα, καπνιστός σολομός, καπνιστός οξύρρυγχος και χαβιάρι σολομού!
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Μυστράς – Γύθειο

Αναχώρηση (07.00) από την Αθήνα. Στάση σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, την περίφημη καστροπολιτεία του Μυστρά, που υποδέχεται καθημερινά επισκέπτες για να εξερευνήσουν από κοντά έναν τόπο ονειρικό που μας μεταφέρει κατευθείαν στην καρδιά της βυζαντινής ιστορίας της Ελλάδας. Θα περιηγηθούμε σε πανέμορφες εκκλησίες, και εντυπωσιακά τείχη και θα ακολουθήσουμε τα βήματα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου ο οποίος ανέλαβε τα ινία της αυτοκρατορίας, εδώ στον Μυστρά στις 6 Ιανουαρίου 1449, έχοντας επίγνωση της απελπιστικής πολιτικής και στρατιωτικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν η αυτοκρατορία. Πράγματι, τέσσερα χρόνια μετά, ό,τι είχε αρχίσει όλο ελπίδα στον Μυστρά θα τελείωνε πολύ δραματικά στην Κωνσταντινούπολη… Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα μας, στα γραφικά ταβερνάκια του Νέου Μυστρά. Μετά θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας το οποίο βρίσκεται, στην παραλία Βαθύ του Γυθείου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2n ημέρα: Γύθειο – Κρανάη – Ναυάγιο – Μονεμβασιά – Γύθειο

Πρωινό και αναχώρηση για μια πλούσια ημέρα! Ουσιαστικά πλέον πατάμε στη γη της ανατολικής Μάνης. Κατευθυνόμαστε από το Βαθύ προς το Γύθειο. Στάση, περιπατητική ξενάγηση και μέσω του λιμενοβραχίονα (150μ. που κατασκευάστηκε το 1898), θα πάμε στην Κρανάη (Μαραθονήσι). Εκεί σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία ο Πάρης πέρασε την πρώτη του νύχτα με την ωραία Ελένη, προτού φύγουν για την Τροία! Επίσης εκεί υποτίθεται πως ξέχασε το κράνος του... Στην Κρανάη, θα επισκεφθούμε τον περίφημο πύργο Τζανετάκη, του 1829, ο οποίος ανήκε στον Μπέη της Μάνης και στρατηγό του απελευθερωτικού αγώνα Τζαννετάκη Γρηγοράκη. Ακόμα θα δούμε τον οκτάγωνο φάρο της Κρανάης ύψους 23μ., που κατασκευάσθηκε από μάρμαρο του Ταινάρου το 1873. αλλά και τον ναό του Αγίου Πέτρου. Παραλιακή περαντζάδα στο Γύθειο. Σε αυτή την πλευρά της Μάνης στην καταγάλανη παραλία της Σελινίτσας (περιοχή Βαλτάκι) θα δούμε το «πλοίο φάντασμα» για πολλούς, με το όνομα «Δημήτριος», ναυαγισμένο από το 1981. Εντυπωσιακό, σκουριασμένο ναυάγιο, με ιστορία που θα ακούσουμε και θα σταματήσουμε για να αποτυπώσουμε. Στάση για φωτογραφίες.

Η Μονεμβασιά του Γιάννη Ρίτσου, το «Γιβραλτάρ της Ελλάδας» μας περιμένει. Το ίδιο και το σπίτι και ο τάφος του διεθνούς εμβέλειας έλληνα ποιητή. Το λέει και το όνομά της: Έχει μία «μόνη εμβασία» (είσοδο) μετά την αποκοπή της από την υπόλοιπη Πελοπόννησο, εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έγινε το 375 μ.Χ.! Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς βρίσκεται μία από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στην Ελλάδα! Πάνω από 40 εκκλησίες, αρχοντικά πλούσιων εμπόρων, κρήνες, χαμάμ και καλντερίμια διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση, διαφυλάσσοντας ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του οικισμού που από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι το 19ο αιώνα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής.

Χρόνος για ελεύθερο γεύμα, στα πανέμορφα παραδοσιακά τοπικά εστιατόρια. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Απόσκιερη Μάνη (Αρεόπολη – Σπήλαια Δυρού – Κυπάρισσος – Γερολιμένας – Βάθεια – Πόρτο Κάγιο)

Απολαμβάνουμε ένα πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για την ιδιαίτερα άγρια ομορφιά της Μάνης, από την πλευρά που δεν επισκεφθήκαμε μέχρι σήμερα. Στην είσοδο της Λακωνικής Μάνης βρίσκεται η Αρεόπολη, που πήρε το όνομά της είτε από τον θεό του πολέμου Άρη ή γιατί είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους. Το παλιό της όνομα μέχρι το 1836 ήταν Τσίμοβα. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για έναν ιστορικό οικισμό που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας και είναι πατρίδα των Μαυρομιχαλέων. Έχει κριθεί διατηρητέος και πραγματικά εκεί μπορούμε να δούμε το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης.
Προχωράμε πάντα νότια και συνεχίζουμε ευθεία, για τον Πύργο του Δυρού. Τα διάσημα σπήλαια του Δυρού, από τα ωραιότερα στον κόσμο. Στην περιοχή υπάρχουν δύο: της Βλυχάδας και την Αλεπότρυπας. Η ύπαρξη του σπηλαίου Βλυχάδας ήταν γνωστή στους ντόπιους από το 1900 περίπου. Κανείς όμως δεν υποψιαζόταν το θαύμα που έκρυβε στο εσωτερικό του μέχρι το 1949, όταν οι ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας, Γιάννης και Άννα Πετροχείλου, άρχισαν να το εξερευνούν συστηματικά. Μέσα στο σπήλαιο έχουν βρεθεί απολιθωμένα οστά πάνθηρα, ύαινας, λιονταριού, ελαφιού, κουναβιού και το μεγαλύτερο κοίτασμα οστών ιπποπόταμων στην Ευρώπη! Η διαδρομή στα σπήλαια έχει συνολικό μήκος 1.500 μέτρα από τα οποία, τα πρώτα 1.200 είναι λιμναία. Η περιήγηση διαρκεί περίπου 25 λεπτά.
Μια σημαντική σημείωση: Απαγορεύεται αυστηρά η αποκόλληση πετρωμάτων από το Σπήλαιο. Κάθε τέτοια ενέργεια διώκεται ποινικά. Παρακαλούμε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των λεμβούχων. Θυμηθείτε! Τα σπήλαια είναι αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Συνεχίζουμε για Κυπάρισσο και Γερολιμένα, με τους μόλις 50 κατοίκους(!). Κάποιοι χαρακτηρίζουν τον Γερολιμένα ως το «ιερό λιμάνι» της Μάνης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και βόλτα στο γραφικό λιμανάκι.

Ακολουθεί η εντυπωσιακή Βάθεια, η πυργοπολιτεία που στέκει αγέρωχη, σαν βασίλισσα στον θρόνο του Λακωνικού κόλπου και είναι το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό της Μάνης. Οι πύργοι της Βάθειας είναι μοναδικά δείγματα λαϊκής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής και ο σχεδιασμός τους είχε σαν στόχο την απόκρουση των ληστρικών πειρατικών επιθέσεων που ταλαιπωρούσαν την περιοχή για αιώνες. Το ύψος κάθε εμβληματικού πύργου είναι ανάλογο με το κύρος της κάθε ιδιοκτήτριας οικογένειας. Συνεχίζουμε για Πόρτο Κάγιο, ένα ονομαστό κρησφύγετο πειρατών. Ωστόσο, το όνομά του το πήρε από τα νέφη των ορτυκιών που έρχονται και σταθμεύουν στο πέρασμά τους προς Βορά ή Νότο, αναλόγως με τις εποχές του χρόνου. Προς τα νότια, ο δρόμος συνεχίζει και οδηγεί στο ακρωτήριο Ταίναρο, στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Αναχώρηση για Νεάπολη Βοϊών – Πλεύση για Κύθηρα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Νεάπολη Βοϊών, απ΄ όπου και θα επιβιβαστούµε στο πλοίο της γραµµής για να ταξιδέψει στα Κύθηρα. Άφιξη στο Διακόφτι, το λιµάνι των Κυθήρων. Από κει επιβιβαζόμαστε σε πούλμαν και ξεκινάμε για τη Χώρα. Τα Κύθηρα είναι ολόκληρα ένα οροπέδιο. Αυτό αφενός δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα (δροσερό και πάντα φρέσκο αεράκι) αφετέρου σημαίνει ότι κάθε φορά που πηγαίνουμε σε μία παραλία για μπάνιο, κατηφορίζουμε από το οροπέδιο. Η Χώρα απέχει 31 χλμ. από το Διακόφτι και είναι μία πανέμορφη, γραφική κάτασπρη μικρή πόλη. Εκεί στο βάθος θα δούμε το ενετικό κάστρο, που χτίστηκε το 1503. Η Χώρα είναι γεμάτη στενά σοκάκια µε περιποιημένα σπιτάκια, παλαιά αρχοντικά, ενετικά κτίρια και πολλά ακόµη που χτίστηκαν επί Αγγλοκρατίας. Στην ήσυχη κεντρική πλατεία υπάρχουν το δηµαρχείο, τράπεζες και άλλες υπηρεσίες. Θα περιπλανηθούμε στα σοκάκια και στο Κάστρο. Πολλά εκκλησάκια παντού, όµορφοι κήποι και η αισθητική της αρχιτεκτονικής των κτιρίων µαγνητίζουν το ενδιαφέρον. Είναι σαν παραμύθι. Θα επισκεφτούµε το Αρχαιολογικό Μουσείο που θα μας ταξιδέψει µέχρι τη γέννηση της Αφροδίτης. Προτείνουμε έναν ωραίο καφέ στην πλατεία της Χώρας (φημίζεται και για τα πεντανόστιμα γλυκά της!) και µόλις µεσηµεριάσει, κατηφορίζουµε προς το γραφικό λιμανάκι Καψάλι για µπάνιο σε κρυστάλλινα νερά και φαγητό κάτω από τη σκιά των δέντρων. Check in στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ηµέρα: Μυλοπόταµος - Μητάτα - Ποταµός

Μετά το πρωινό µας θα ξεκινήσουμε για τη γνωριµία µας µε τις ιδιαίτερες οµορφιές του νησιού. Πρώτος σταθμός ο Μυλοπόταµος, το χωριό των θρύλων και των παραδόσεων. Η επίσκεψη ξεκινάει µε καφέ και γλυκό στην πλατεία του χωριού κάτω από τα πλατάνια. Το παραδοσιακό καφενείο, η εκκλησία, το Καµάρι (ένα ποταμάκι με πλύστρες και πάπιες), ο καταρράκτης της Νεράιδας, προσφέρουν µια ευχάριστη και οικεία αίσθηση. Γενικώς στα Κύθηρα νιώθεις παντού οικεία, και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον πολιτισμό των κατοίκων. Ακολουθεί περιπλάνηση στα σοκάκια του χωριού που το χαρακτηρίζει η υπέροχη αρχιτεκτονική του. Στο τέλος του χωριού βρίσκεται η «Κάτω Χώρα», ενετικός οικισµός, ερειπωµένος µα τόσο ζωντανός που νοµίζεις ότι κάποια στιγµή θα ξεπροβάλει η ζωή. Εν συνεχεία θα κατεβούµε για µπάνιο στον πανέμορφο (!) Λιµιώνα, την κοντινή παραλία με τα παλιά ψαρόσπιτα για τις βάρκες και μετά θα επισκεφτούµε το κοντινό σπήλαιο της Αγίας Σοφίας. Βόρεια του Λιμνιώνα υπάρχει μια σπηλιά μέσα στη θάλασσα η οποία ονομάζεται Φωκοσπηλιά γιατί εκεί ζουν φώκιες. Αναχώρηση για τον επόμενο σταθμό μας, το χωριό Μητάτα, µε τη φανταστική θέα στη ρεµατιά και το φαράγγι του Τσάκωνα. Ακολουθεί ο Ποταµός το κεφαλοχώρι του νησιού µε την πλατεία του γεµάτη πάντα κόσµο. Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να πετύχουμε και το παζάρι, με ντόπια προϊόντα – το αλάτι Κυθήρων είναι must! Το χωριό φημίζεται επίσης για τα γλυκά του και τα περίφημα λαδένια παξιμάδια Κυθήρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ηµέρα: Αγία Πελαγία - Καραβάς - Αυλαίµονας - Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Αφού πάρουμε ένα πλούσιο πρωινό στον µπουφέ του ξενοδοχείου, ξεκινάμε για μια πρώτη εξόρμηση στην παραλιακή Αγία Πελαγία, ένα από τα µεγαλύτερα χωριά του νησιού που συγκεντρώνει και τον περισσότερο κόσμο, κυρίως τουρίστες. Στη συνέχεια έχουμε επίσκεψη στο χωριό Καραβάς µε τα άφθονα τρεχούµενα νερά. Ακολουθεί ίσως το πιο όµορφο χωριό των Κυθήρων και σίγουρα το πιο διάσημο, ο Αυλαίµονας. Παραθαλάσσιο µε γραφικούς κολπίσκους. Ενας από αυτούς, μέσα στο κέντρο του χωριού μοιάζει με μικρή πισίνα η οποία προσφέρεται για μπάνιο. Οσοι προτιμούν τη θέα μπορούν να καθίσουν σε ένα από τα καφέ πάνω από την φυσική πισίνα και να επιτηρούν τους λουόμενους. Βόλτα µέχρι το ενετικό φρούριο - παρατηρητήριο με την πολύ ερωτική ατµόσφαιρα. Τα Κύθηρα γενικώς είναι ένα ερωτικό νησί – με τη ρομαντική έννοια. Κοντά στον Αυλαίµονα βρίσκεται και η παραλία της Παλαιόπολης που είναι η µεγαλύτερη και µια από τις πιο όµορφες των Κυθήρων και αν ο χρόνος µας το επιτρέπει µπορούµε να πάµε και για µπάνιο. Κατόπιν θα επισκεφτούµε τη Μεγαλύτερη Μονή των Κυθήρων, την Παναγία Μυρτιδιώτισσα. Η εικόνα της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιµότερο κειµήλιο του νησιού και η προστάτιδά του. Η παράδοση λέει ότι ένας βοσκός είδε στον ύπνο του έναν άγγελο να του υποδεικνύει ένα σηµείο στην περιοχή που είχε τα πρόβατά του. Εκεί µέσα σε µια µυρτιά υπήρχε µία εικόνα µε την Παναγία. Ο βοσκός ξύπνησε θορυβημένος και το πρωί πήγε και βρήκε την εικόνα. Την πήρε στο σπίτι του στο γειτονικό χωριό Καλοκαιρινές. Την επόμενη νύχτα η εικόνα εξαφανίστηκε και επέστρεψε στη µυρτιά. Ο βοσκός είδε ξανά τον άγγελο στον ύπνο του να του λέει πως η εικόνα έπρεπε να µείνει εκεί κοντά στη µυρτιά. Έτσι έχτισε ένα µικρό εκκλησάκι δίπλα στη µυρτιά και τοποθέτησε την εικόνα εκεί, την οποία και ονόµασε Μυρτιδιώτισσα. Αυτό το εκκλησάκι παραµένει έως σήµερα και ονοµάζεται παλαιό Καθολικό. Εκεί βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας µαζί µε τα τάµατα των επισκεπτών της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

7η ημέρα: Αναχώρηση για Νεάπολη – Επιστροφή στην Αθήνα Μοναδική εμπειρία στο Μουσείο Νέαπολης (βίντεο από το βυθισμένο Παυλοπέτρι - Η ελληνική Πομπηϊα βυθισμένη εδώ και 5.000 χρόνια!)

Αφού απολαύσουμε ένα τελευταίο πλούσιο πρόγευμα στα Κύθηρα ξεκινάμε για την επιστροφή μας με καραβάκι στη Νεάπολη Βοιών κι από ‘κεί στην Αθήνα. Όμως προτού τελειώσει αυτό το ταξίδι, έχουμε ακόμη πολλά να δούμε… Φτάνουμε στη Νεάπολη και πηγαίνουμε να επισκεφθούμε το περίφημο Συνεχίζουμε για το Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα εκπλαγούμε με τα ευρήματα αλλά και με την προβολή ντοκιμαντέρ, από την μοναδικής αρχαιολογικής αξίας, βυθισμένη πολιτεία στο Παυλοπέτρι (την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου!) που μπορεί εύκολα να εξερευνηθεί κολυμπώντας με μια απλή μάσκα. Παρατηρώντας κανείς τη γεωμορφολογία της περιοχής καθώς και τα αρχαιολογικά ευρήματα, διαπιστώνει ότι η Ελαφόνησος ανήκε σε κοινό φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον με τον κοντινό βυθισμένο οικισμό στο Παυλοπέτρι. Το έργο της αρχαιολογικής ομάδας συγκεντρώθηκε σε ένα ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε από το BBC το 2011. Είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου μπορείς κυριολεκτικά να κολυμπήσεις κατά μήκος ενός βυθισμένου δρόμου μιας αρχαίας πόλης ή να κοιτάξεις μέσα σε έναν τάφο! Από κάποιους πιστεύεται ότι το Παυλοπέτρι ποντίσθηκε το 375 μ.Χ. από τον ίδιο σεισμό που κατέστρεψε και το Γύθειο .Εν συνεχεία ξεκουραζόμαστε για λίγο και ξεκινάμε για το ταξίδι της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  19/6/2021- Τιμή από 559€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 559 € 0 €
  Twin Room 559 € 0 €
  Triple Room 559 € 0 €
  Single Room 829 € 0 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/7 και 24/7  και 30/7   - Τιμή από 615€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 615 € 0 €
  Twin Room 615 € 0 €
  Triple Room 615 € 0 €
  Single Room 930 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/8 και 21/8   - Τιμή από 629€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 629 € 0 €
  Twin Room 629 € 0 €
  Triple Room 629 € 0 €
  Single Room 944 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/8 και 25/9 - Τιμή από 599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 599 € 0 €
  Twin Room 599 € 0 €
  Triple Room 599 € 0 €
  Single Room 914 € 0 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή 3 διανυκτερεύσεων Las hotel and Spa 4* στο Γύθειο και Ανατολή/Άνεσις/Παντονια 3* στα Κύθηρα
  • Ημιδιατροφή (Πρωινό και δείπνο καθημερινά)
  • Επισκέψεις-περιηγήσεις, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Είσοδος στο μοναδικό σπήλαιο της Καστανιάς.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών.
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία).
    • Σημείωση Μουσείων αλλά και Αρχαιολογικού χώρου Μυστρά:  Ta άτομα άνω των 65 ετών έχουν δωρεάν είσοδο, μόνο με την επίδειξη της ταυτότητάς τους. Στα Σπήλαια Δυρού όμως έχουν όμως μόνο μειωμένο κόστος εισιτηρίου, όχι δωρεάν. Εξαίρεση αποτελεί το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού όπου όλοι οι επισκέπτες καταβάλλουν κόστος εισιτηρίου.
  • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων στο  ξενοδοχείο
  • Ατομικά έξοδα.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.
  • Φόρος διαμονής*.