Skip to main content

Σπάρτη Μονεμβασιά Μυστράς 2020 με 140,00

Διήμερο πολιτιστικό ταξίδι   14/11, 12/12   -- Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 35€ το άτομο.

Η βυζαντινή καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου, στέκει καρτερικά στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνικής γης, μεταφέροντας τους επισκέπτες σε ένα ονειρικό ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία. Κάστρα και τείχη, παλιά αρχοντικά, στενά λιθόστρωτα δρομάκια, εκκλησίες, παλιές χαμηλές καμάρες, αψίδες, οικόσημα, μαρμάρινοι αυτοκρατορικοί θρόνοι, βυζαντινές εικόνες δίνουν την εντύπωση μιας πόλης φανταστικής, που δεν την άγγιξε το πέρασμα του χρόνου.
Έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σπάρτης, σ’ έναν βραχώδη λόφο, βόρεια του Ταϋγέτου, βρίσκεται το κάστρο του Μυστρά με την ερειπωμένη σήμερα πολιτεία του. Ο λόφος, με την απότομη και κωνοειδή μορφή του, λεγόταν Μυστράς ή Μυζυθράς και λόγω της στρατηγικής του θέσης, αποτελούσε από μόνος του σπουδαίο φυσικό οχυρό. Η ιστορία του Μυστρά αρχίζει από τα μέσα του 13ου αι. όταν συμπληρώθηκε η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους. Το κάστρο χτίστηκε το 1249, από τον Γουλιέλμο Β΄ Βιλλεαρδουίνο στην κορυφή του λόφου της βυζαντινής καστροπολιτείας και μετά τη μάχη της Πελαγονίας έπεσε στα χέρια των βυζαντινών για να χτιστεί εκεί ο Μυστράς, που ήταν η πρωτεύουσα του Δεσποτάτου.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Διαμονή: Επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*.
  • Γεύματα: Πρωινό.
  • Μεταφορές: Πολυτελές λεωφορείο.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Τιμές

Σε δικλινο 140,00

Σε μονοκλινο 180.00

Ημέρα 1η: Αθήνα - Μονεμβασιά - Σπάρτη
Αναχώρηση το πρωί από τα γραφεία μας στην Αθήνα. Μέσω Τρίπολης και Σπάρτης φτάνουμε στη βυζαντινή καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Θα δούμε πώς αυτό το μικρό νησί ενώνεται με την ενδοχώρα με μια στενή λωρίδα γης, Θα περάσουμε από το σπίτι του Μονεμβασίτη ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου! Θα περπατήσουμε στον κεντρικό δρόμο με το βυζαντινό καλντερίμι, το δρόμο της αγοράς που οδηγεί στην Κεντρική Πλατεία με το παλαιό κανόνι και θα φτάσουμε στην Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού.
Ελεύθερος χρόνος και μετάβαση στη Σπάρτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας & διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Μονεμβασιά - Μυστράς - Αθήνα
Μετά το πρωινό θα έρθουμε στη Βυζαντινή πολιτεία του Μυστρά, ερειπωμένη πια, χτισμένη σε πλαγιά του Ταΰγετου. Θα περιηγηθούμε μέσα από τα τείχη του, στους τέσσερις εγκαταλειμμένους οικισμούς με σπουδαίες μεταβυζαντινές εκκλησίες, οικίες και παλάτια. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον Άη Γιάννη, μια περιοχή με υπέροχη φύση όπου θα ξαποστάσουμε για το μεσημέρι και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς Αθήνα. Άφιξη αργά το βράδυ.

 

  • Η τιμή αφορά σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
  • Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 35€ το άτομο.