Skip to main content

Αρχαία Ολυμπία - Δημητσάνα - Βυτίνα 2 μέρες με 130,00

Διήμερο πολιτιστικό ταξίδι  31/10, 24/12  - Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 35€ το άτομο.

 

Στη δυτική Πελοπόννησο, στην πανέμορφη κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, άνθισε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Απλώνεται στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του κατάφυτου Κρονίου λόφου, μεταξύ των ποταμών Αλφειού και Κλαδέου, οι οποίοι και ενώνονται σε αυτή την περιοχή. Παρά την απομονωμένη θέση της, κοντά στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, η Ολυμπία καθιερώθηκε στο πανελλήνιο ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο. Εδώ γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, οι Ολυμπιακοί, που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του Δία, ένας θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία και λάμψη, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Διαμονή: Επιλεγμένο ξενοδοχείο.

  • Γεύματα: Πρωινό.

  • Μεταφορές: Πολυτελές λεωφορείο.

  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

ΤΙΜΗ 130,00 το ατομο σε δικλινο

165,00 σε μονοκλινο 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Αρχαία Ολυμπία

Πρωινή αναχώρηση από τα γραφεία μας στο κέντρο της Αθήνας. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην αρχαία ΟΛΥΜΠΙΑ. Έναν τόπο γαλήνιο, εκεί όπου γεννήθηκαν οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, η μεγαλύτερη προσπάθεια που έγινε ποτέ για τη συναδέλφωση των αρχαίων Ελλήνων αρχικά, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο όπου φιλοξενούνται οι θησαυροί που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του 18ου αιώνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας & διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Αρχαία Ολυμπία - Δημητσάνα - Βυτίνα - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Δημητσάνα, ένα από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας. Με μοναδική αρχιτεκτονική,  εντυπωσιακά μοναστήρια, το φαράγγι του Λούσιου και το ελατοσκέπαστο Μαίναλο σε απόσταση αναπνοής, η Δημητσάνα αποτελεί εδώ και χρόνια ένα δημοφιλή προορισμό.
Θα συνεχίσουμε για τη Βυτίνα, το πιο ζωντανό και τουριστικά αναπτυγμένο κεφαλοχώρι του Μαινάλου, 38 χλμ. βορειοδυτικά της Τρίπολης.
Άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα έχοντας περάσει ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο.

  • Η τιμή αφορά σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
  • Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 35€ το άτομο.

 

Δεν περιλαμβάνονται
Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων που πληρώνονται επιτόπου: 1,50€/δωμάτιο/διανυκτέρευση.
Τέλη εισόδων: Σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.