Skip to main content

Σπήλαιο λιμνών, Πλανητέρο, Τρίπολη 2020 με 40,00

Αναχωρήσεις 21/11, 19/12 -       Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.

 

«Πάνω από τη Νώνακρι υψώνονται τα λεγόμενα Αροάνια όρη, όπου υπάρχει σπηλιά, στην οποία λένε πως ανέβηκαν και βρήκαν καταφύγιο οι κόρες του Προίτου, όταν τρελάθηκαν. Με απόρρητες θυσίες και καθαρμούς ο Μελάμπους τις έφερε κάτω, σε μία θέση που λέγεται Λουσοί.» Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησης VIII, 18-7-8 Μετάφραση: Ν. Παπαχατζή.
Το σπήλαιο των Λιμνών συγκεντρώνει με τρόπο θαυμαστό τη φυσική ομορφιά, αγέραστη στο πέρασμα του χρόνου, λείψανα κατοίκησης και χρήσης, την αρχαία μαρτυρία και το μύθο, «στέρεο υπόβαθρο της ιστορίας».

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Μεταφορές: Πολυτελές λεωφορείο.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Επίσκεψη και ξενάγηση στο Σπήλαιο Λιμνών (9€) .
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δρομολόγιο

Πρωινή αναχώρηση από το κέντρο της Αθήνας.
Άφιξη στην Τρίπολη για ένα καφεδάκι και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Καστριά όπου θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο των Λιμνών. Το Σπήλαιο παρουσιάζει παλαιοντολογικό και βιοσπηλαιολογικό ενδιαφέρον καθώς στον κάτω όροφό του βρέθηκαν απολιθωμένα οστά ανθρώπων και ζώων. Πρόκειται για έναν χώρο μαγικό, μυστηριώδη και που όπως γράφει ο Παλαμάς: «Στη σπηλιά μέσα ώ, τα μυστήρια θεία».
Συνεχίζουμε για το Πλανητέρο, ένα μοναδικό τοπίο όπου κυριαρχούν οι καρυδιές και πλατάνια και τα ορμητικά νερά γύρω από τις πηγές του Aροάνιου ποταμού. To μεσημέρι, γύρω από τις πηγές θα έχουμε την ευκαιρία (προαιρετικά) να δοκιμάσουμε τις πέστροφες που εκτρέφουν στην περιοχή.
Επιστροφή στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

  • Η τιμή αφορά σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
  • Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.

Δεν περιλαμβάνονται

Τέλη εισόδων: Σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.