Skip to main content

Επίδαυρος - Ναύπλιο Ημερήσιο πολιτιστικό ταξίδι 2020 με 40,00

Αναχωρήσεις 09/11, 06/12      - Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.

Η Επίδαυρος είναι ένας παγκόσμια γνωστός αρχαιολογικός χώρος σε δασωμένη περιοχή κοντά στο Ασκληπιείο (Λυγουριό), σε απόσταση 29 χλμ από το Ναύπλιο. Κατά την αρχαιότητα το Ασκληπιείο ήταν λαμπρό θεραπευτικό κέντρο. Το 6ο π.Χ. υπήρξε κοιτίδα της ιατρικής επιστήμης και από τον 4ο π.Χ. κοσμήθηκε με λαμπρά κτίρια, όπως το ναό του Ασκληπιού και τη Θόλο. Το διατηρημένο θέατρο του ιερού ήταν ήδη στην αρχαιότητα περίφημο για την τελειότητα και την αρμονία του. Σήμερα το Μεγάλο Θέατρο Επιδαύρου, φημισμένο για την ακουστική και την πλήρη εναρμόνισή του με το φυσικό τοπίο έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο και ωραιότερο πέτρινο ηχείο του κόσμου.
Το Ναύπλιο χτίστηκε, σύμφωνα με τη μυθολογία, από το Ναύπλιο, υιό του Ποσειδώνα και της Αμυμώνης. Επί Τουρκοκρατίας υπήρξε πρωτεύουσα του Μοριά. Με την απελευθέρωση, το 1828, έγινε πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους. Σήμερα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας με νεοκλασικά κτίρια, παλιές εκκλησίες και ιστορικές πλατείες.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Μεταφορές: Με πολυτελές λεωφορείο.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δρομολόγιο

Πρωινή αναχώρηση από το κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση τον Ισθμό. Μετά από μια σύντομη στάση κατευθυνόμαστε προς την ανατολική πλευρά του νομού Αργολίδας.

Πρώτος μας σταθμός το Μεγάλο Θέατρο της Επιδαύρου και στη συνέχεια το Αρχαιολογικό Μουσείο. Μετά την περιήγησή μας στο χώρο και τόπο, στην πλαγιά του Κυνόρτιου όρους, συνεχίζουμε για το Ναύπλιο διασχίζοντας μια περιοχή κατάφυτη από ελιές και εσπεριδοειδή.

Στο Ναύπλιο επισκεπτόμαστε το Παλαμήδι, το ξακουστό κάστρο με την έντονα μεσαιωνική ατμόσφαιρα που “στεφανώνει” την πόλη. Ακολουθεί προαιρετική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην πλατεία Συντάγματος, όπου στεγάζονται ευρήματα Προϊστορικών και Ιστορικών Χρόνων. 

Ελεύθερος χρόνος για προσωπικές περιηγήσεις στα δρομάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.
Επιστροφή στην Αθήνα το βραδάκι.

  • Η τιμή αφορά σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
  • Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.

 

Δεν περιλαμβάνονται
Επικοινωνία
Τέλη εισόδων: Σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.