Skip to main content

Αρχαία Κόρινθος, Λουτράκι ημερήσια με 35,00

Ημερήσιο πολιτιστικό ταξίδι    15/11, 13/12    -    Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.

 

Η αρχαία Κόρινθος ήταν μία από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες πόλεις της Ελλάδας. Κατοικήθηκε ήδη από τα νεολιθικά χρόνια (6500-3250 π.Χ.). Η μεγάλη όμως ακμή της αρχίζει από τον 8ο π.Χ. αιώνα, όταν αναδείχθηκε σε ηγέτιδα δύναμη του ελληνικού κόσμου. Χτισμένη στους πρόποδες του Ακροκορίνθου, διέθετε δύο επίνεια, το Λέχαιο και τις Κεχριές. Παρέμεινε ισχυρή ως τους ελληνιστικούς χρόνους και μέχρι την καταστροφή της από τον Ρωμαίο στρατηγό Λεύκιο Μόμμιο το 146 π.Χ.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Μεταφορές: Πολυτελές λεωφορείο.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν περιλαμβάνονται

  • Τέλη εισόδων: Σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Δρομολόγιο

Πρωινή αναχώρηση από τα γραφεία μας στο κέντρο της Αθήνας. Μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κορίνθου όπου και θα αναζητήσουμε τα ίχνη της Ρωμαϊκής αγοράς, θα περπατήσουμε ανάμεσα στα λουτρά και τις στοές και θα θαυμάσουμε τον δωρικό ναό του Απόλλωνα που δεσπόζει στο κέντρο του αρχαιολογικού χώρου.
Θα επισκεφτούμε το Χιλιομόδι, σημαντικό γεωργοκτηνοτροφικό κέντρο με πλήθος τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και το Αγιονόρι, ένα ορεινό χωριό στο μέσο περίπου της Κοντοπορείας, της ανατολικότερης αρχαίας οδού που οδηγούσε από τον Ισθμό στο Άργος. Προαιρετικό γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής.
Στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στη φημισμένη λουτρόπολη, το Λουτράκι, με τα πασίγνωστα ιαματικά και φυσικά μεταλλικά νερά, χτισμένη στο βόρειο τμήμα του μυχού του Κορινθιακού κόλπου. Βόλτα στην κοσμοπολίτικη παραλία, ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

  • Η τιμή αφορά σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
  • Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 10€ το άτομο.