Skip to main content

Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό Πάσχα 2020 από 225,00

Aναχώρηση: 17/04

4 , 5 ημέρες

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 20/03 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%.

 1η ημέρα: 17/04, Μεγάλη Παρασκευή (Αθήνα – Ξυλόκαστρο – Διακοπτό – Καλάβρυτα)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση με προορισμό το Ξυλόκαστρο. Αφού απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ θα αναχωρήσουμε εκ νέου για το Διακοπτό. Εδώ για όσους το επιθυμούν μπορούμε (έξοδα ατομικά) να επιβιβαστούμε στον οδοντωτό σιδηρόδρομο για να πραγματοποιήσουμε μια μαγευτική διαδρομή μέσα από το Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού. Θαυμάζοντας το πράσινο με τα πλατάνια, το τρεχούμενο νερό καθώς και μικρά παλιά πετρόκτιστα σπιτάκια που συμπληρώνουν την παραμυθένια εικόνα, θα καταλήξουμε μετά από μια ώρα περίπου στα Καλάβρυτα. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και φαγητό και άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Ξεκούραση και το βράδυ παρακολούθηση του επιταφίου.

 2η ημέρα: 18/04, Μεγάλο Σάββατο (Επίσκεψη στο οινοποιείο Καλόγρη – Βυτίνα – Δημητσάνα)

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για μια πανέμορφη βόλτα στον διπλανό νομό, την Αρκαδία. Πρώτη στάση θα πραγματοποιήσουμε στην Κάψια, δίπλα στο μαγευτικό ελατοδάσος του Μαινάλου, όπου θα επισκεφτούμε το παλιό αρχοντικό του Ευάγγελου Καλόγρη. Αναπαλαιωμένο πλέον σήμερα με βάση την παράδοση και τα αρχιτεκτονικά υλικά και στοιχεία του τόπου, ο Ευάγγελος Καλόγρης ο νεότερος, άνοιξε τις πόρτες του αρχοντικού για το κοινό δημιουργώντας ένα μικρό παραδοσιακό οινοποιείο, με επισκέψιμους χώρους παραγωγής και φιλοξενίας. Μετά την οινογευσία μας και την ενημέρωσή μας για τον τρόπο παρασκευής εκλεκτού, βιολογικού κρασιού θα αναχωρήσουμε για την ορεινή και καταπράσινη Βυτίνα. Χρόνος για καφέ και αγορά τοπικών προϊόντων. Στη συνέχεια αναχώρηση για ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Αρκαδίας, την Δημητσάνα. Θα επισκεφτούμε το μοναδικό στην Ελλάδα Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης για να δούμε από κοντά έναν αλευρόμυλο, ένα βυρσοδεψείο, ένα ρακοκάζανο και ένα μπαρουτόμυλο. Έτσι θα διαπιστώσουμε πόσες απίθανες δουλειές μπορούσαν να γίνουν με κινητήρια δύναμη το απλό νερό. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την αναστάσιμη ακολουθία και έπειτα θα δειπνήσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και πολλές ακόμα λιχουδιές.

 3η ημέρα: 19/04, Κυριακή του Πάσχα (ελεύθερη ημέρα & Πασχαλινό γεύμα)

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθούμε στην πανέμορφη πόλη των Καλαβρύτων, να αγοράσουμε τοπικά προϊόντα και σουβενίρ και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Το μεσημέρι σε επιλεγμένο εστιατόριο θα μας παρατεθεί το πασχαλινό γεύμα με οβελία και κοκορέτσι στη σούβλα.

 4η ημέρα: 20/04, Δευτέρα του Πάσχα (Μέγα Σπήλαιο – Ναύπακτος)

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Η Μονή, η οποία θεωρείται η αρχαιότερη στην Ελλάδα, μιας και χτίστηκε το 362 μ.Χ., είναι κτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου (απ' όπου και το όνομα της) της οροσειράς του Χελμού, επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού σε υψόμετρο 940 μέτρων. Απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής το οκταώροφο συγκρότημα της Μονής καθηλώνει και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Στη συνέχεια, μέσω της εκπληκτικής καλωδιακής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου θα φτάσουμε στην Ναύπακτο. Κατευθείαν θα ανηφορίσουμε στο κάστρο της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Ενετικό λιμάνι της πόλης με ελεύθερο χρόνο για καφέ και περίπατο. Τέλος στην παραλία θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και το βράδυ μας ελεύθερο.

 5η ημέρα: 21/04, Τρίτη του Πάσχα (Καλάβρυτα – Λ. Δόξα – Λ. Στυμφαλία – Λουτράκι – Αθήνα)

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την τεχνητή λίμνη Δόξα σε υψόμετρο 900 μέτρων. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου όπου και θα επισκεφτούμε. Στη συνέχεια, διασχίζοντας μια πανέμορφη διαδρομή θα καταλήξουμε στην Στυμφαλία η οποία βρίσκεται σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 600 μέτρων ανάμεσα στα όρη Κυλλήνη και Ολίγυρτος. Τελευταίος σταθμός της ημέρας το Λουτράκι με αρκετό ελεύθερο χρόνο για καφέ, περίπατο και φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις ή τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικό Helmos Hotel 4* στα Καλάβρυτα
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
  • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Αναστάσιμη λαμπάδα
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
  • Δυνατότητα χρήσης δωροεπιταγής

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια & αρχαιολογικούς χώρους
  • Φαγητά & ποτά εκτός των περιλαμβανόμενων
  • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

 

Σημείωση:

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί και 4ήμερη με αναχώρηση στις 17/04 χωρίς την εκδρομή της 4ης ημέρας.

 

Τιμή κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

4 ημέρες

5 ημέρες

Δίκλινο

225 €

255 €

3ο άτομο ενήλικας

165 €

225 €

3ο άτομο παιδί έως 12

140 €

155 €

4ο άτομο παιδί έως 12

155 €

195 €

Μονόκλινο

255 €

305 €

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 20/03 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%.