Skip to main content

Θεσσαλονίκη 28η Οκτωβριου 2022 απο 279

Συνοδεύει επίσημη ξεναγός!!! για τις ξεναγήσεις σε Μουσείο Δίου, Θεσσαλονίκη, Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο, Βεργίνα κ.α.

και ακόμα: Επετειακή επίσκεψη στο οχυρό του Ρούπελ με φυσιολατρική - γαστρονομική ανάπαυλα στη λίμνη Κερκίνη.

27-30/10 4 ΜΕΡΕΣ

  

The Met Hotel 5* Deluxe   Θεσσαλονίκη

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Δημιουργημένο για να προσφέρει κορυφαία εμπειρία φιλοξενίας στην Θεσσαλονίκη, κοντά στο λιμάνι και σε μικρή απόσταση από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Είναι διακεκριμένο μέλος των Design Hotels και προτείνεται στους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, που ταξιδεύουν είτε για αναψυχή είτε για επαγγελματικούς λόγους.

 

ΔΩΜΑΤΙΑ: Διαθέτει 212 πολυτελή δωμάτια και σουίτες όλα σχεδιασμένα με κομψές γραμμές και σύγχρονη διακοσμητική άποψη, οικολογικά cocomat στρώματα και μαξιλάρια, πουπουλένιο ανώστρωμα και εκλεκτά λινά, αυτόνομο κλιματισμό, τηλεόραση 32’’ επίπεδης οθόνης με δορυφορικά κανάλια, mini bar, χρηματοκιβώτιο μεγέθους lap top, τηλέφωνο με voicemail, μπάνιο με καμπίνα ντους, στεγνωτήρα μαλλιών, μεγεθυντικό καθρέπτη, βαμβακερά μπουρνούζια και παντοφλάκια δωματίου, μπαλκόνι, υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο Internet.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει κεντρικό εστιατόριο με γευστικά μπουφέ και το μεσημέρι a la carte με ποικιλία προτάσεων της ελληνικής δημιουργικής και fusion κουζίνας, ασιατικό εστιατόριο και μπαρ Chan (Οκτ - Μάϊος) με gourmet δημιουργίες, εντυπωσιακό μπαρ μήκους 18 μέτρων με μεγάλη ποικιλία ευφάνταστων κοκτέιλ, στιλάτο καλοκαιρινό μπαρ (Μάιος - Σεπτ) στον 7ο όροφο

δίπλα στην εξωτερική πισίνα, πρότυπο κέντρο ευεξίας και αναζωογόνησης με πλήθος θεραπειών προσώπου, σώματος, μασάζ, άκρων, κομμωτήριο, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με υδροτζέτ, Jacuzzi, ατμόλουτρο, υπερσύγχρονο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, Wi-Fi κ.α.

Επίσης υπάρχει υπόγειος χώρος στάθμευσης (200 θέσεις) με σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (FORTIZO), ενώ κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, το ιδιωτικό λεωφορείο του ξενοδοχείου για την μεταφορά σας από και προς την πλατεία Αριστοτέλους.

 

The Met Specials για την 28η Οκτωβρίου:

  • Δωρεάν χρήση WIFI στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους
  • Δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου, της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας με τα υδροτζέτ, του χαμάμ και του Jacuzzi στο M’SPA.
  • Δωρεάν μεταφορά με το shuttle bus του ξενοδοχείου, καθημερινά, από / προς το κέντρο της πόλης.
  • Δωρεάν στάθμευση στο υπόγειο πάρκινγκ.

 

 

Domotel Olympia 3* sup

URBAN CHIC HOTEL - Θεσσαλονίκη

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Το Domotel Olympia μετά την τελευταία ολική ανακαίνιση έχει μετατραπεί σε ένα κομψό boutique ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Αριστοτέλους αλλά και πλήθος από τα εμβληματικά αξιοθέατα, μουσεία, τις αγορές Κοπάνι και Μοδιάνο, τους εμπορικούς δρόμους, τα γλεντζέδικα Λαδάδικα  κ.α.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ: Διαθέτει 97 δωμάτια, όλα εξοπλισμένα με αυτόνομο κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, ψυγείο, τηλέφωνο, μπάνιο με ντουζιέρα, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα ασφαλείας κ.α. Τέλος υπάρχει δυνατότητα για room service  και ειδικά προσαρμοσμένα δωμάτια για ΑμΕΑ.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει μπαρ-καφετέρια, σνακ μπαρ, Lounge εστιατόριο με

gourmet ελαφριά κουζίνα, βασισμένη στις αρχές της μεσογειακής διατροφής με επιλογή φρέσκων, τοπικών υλικών εξαιρετικής ποιότητας, υψηλής ταχύτητας WiFi σε όλους τους χώρους, αίθουσες εκδηλώσεων, υπηρεσίες καθαριστηρίου και ειδικό χώρο φύλαξης αποσκευών.

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Δίον - Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση 07:00 από Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις κατευθυνόμαστε προς τη μυθική Κοιλάδα των Τεμπών και τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου για επίσκεψη στο μουσείο του, ένα από τα πιο σημαντικά του Μακεδονικού χώρου (έξοδα ατομικά). Τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης παρουσιάζονται σε ενότητες αντίστοιχες με το χώρο ανεύρεσης τους (δημόσια κτήρια, αστικό κέντρο, ιερά, νεκροταφεία, κ.ά). Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου είναι η ύδραυλις, ίσως το αρχαιότερο γνωστό πληκτροφόρο μουσικό όργανο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, που χρονολογείται τον 1ο αι.π.Χ. και αποτελεί πρόδρομο του εκκλησιαστικού οργάνου της δυτικής Ευρώπης. Ακόμα θα δούμε ευρήματα από τις ανασκαφές στην αρχαία Πύδνα και την Πιερία, την έκθεση “Η καθημερινή ζωή στο αρχαίο Δίον” και σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα την προβολή οπτικοακουστικού υλικού, σχετικού με το αρχαίο Δίον και τον Όλυμπο. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη και όμορφη διαδρομή στην παραλιακή για να δούμε και να φωτογραφίσουμε τον εμβληματικό Λευκό Πύργο, το σύγχρονο γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου τις “ομπρέλες” και την Έπαυλη Ε. Μοδιάνο όπου στις 26 Οκτωβρίου 1912  συμφωνήθηκε η παράδοση της πόλης της Θεσσαλονίκης από τον Οθωμανό διοικητή στον Ελληνικό στρατό. Τακτοποίηση στο κεντρικό DOMOTEL OLYMPIA 3* sup ή στο υπερπολυτελές THE MET HOTEL 5* Deluxe. To βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

2η μέρα: Θεσσαλονίκη! Άνω Πόλη - Παρέλαση - Βυζαντινό Μουσείο - Αρχαιολογικό Μουσείο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα αφιερωμένη στη “Νύμφη του Θερμαϊκού”. Η ξενάγηση μας αρχίζει από την Θριαμβική Αψίδα του Γαλερίου, τη γνωστή μας Καμάρα και την κοντινή Ροτόντα, το θολωτό κυκλικό κτίσμα του 4ου αιώνα, παρόμοιο με το Πάνθεον της Ρώμης. Συνεχίζει με προσκύνημα στον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, στο σημείο του μαρτυρίου του που εκείνη την εποχή ήταν Ρωμαϊκό Λουτρό και αργότερα χτίσθηκε ναός. Θα ανέβουμε στην αρχοντική Άνω Πόλη στην Ιερά Μονή Βλατάδων, και τα φημισμένα κάστρα με την πανοραμική θέα. Θα κατηφορίσουμε και πάλι στην πόλη καθώς η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση αρχίζει και είναι πάντα εντυπωσιακή! Χρόνος για να την παρακολουθήσετε και ακολουθεί ξενάγηση στο Βυζαντινό μουσείο (είσοδος δωρεάν λόγω της ημέρας). Συνεχίζουμε για τον καθεδρικό της Αγίας Σοφίας, ένα από τα πιο σημαντικά παλαιοχριστιανικά μνημεία της Ελλάδας και την πλατεία Αριστοτέλους για υπέροχες φωτογραφίες. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στα Λαδάδικα, την ιστορική συνοικία ίσως τη δημοφιλέστερη σήμερα περιοχή της Θεσσαλονίκης με τα δεκάδες εστιατόρια, ταβερνάκια, bistros, μπαράκια, clubs και ότι άλλο φανταστείτε σε μία μίξη του παλιού με το νέο, της παράδοσης με το σήμερα. Η ημέρα μας θα ολοκληρωθεί με μεστή ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο (είσοδος δωρεάν λόγω της ημέρας), ένα από τα σημαντικότερα τόσο σε εθνική όσο και σε παγκόσμια κλίμακα με μόνιμες εκθέσεις συλλογών με αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, τo βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Οχυρό Ρούπελ - Λίμνη Κερκίνη - Άνω Πορρόϊα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στην ιστορική γραμμή οχυρών Μεταξά - Ιστίμπεη, ακολουθώντας τη διαδρομή προς Προμαχώνα - Ρούπελ. Ξενάγηση στο Στρατιωτικό Μουσείο με τα πολλά κειμήλια από την περιοχή και σε τμήμα των Οχυρών. Συνεχίζουμε προς τη λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, με είδη σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Ενημέρωση από την ειδική ομάδα και χρόνος για γεύμα στην τοπική χαρακτηριστική ταβέρνα. Ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις τοπικές σπεσιαλιτέ όπως βουβάλι, ζαρκάδι, αγριογούρουνο, αρνάκι γάστρας κ.α. Για όσους επιθυμούν, βαρκάδα (έξοδα ατομικά) κοντά στις όχθες. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα θα είναι τα Άνω Πορρόϊα, χωριό πανέμορφο και γραφικό, κατάφυτο με τρεχούμενα νερά και υπέροχη θέα στη λίμνη όπου χρόνος για καφεδάκι. Επιστρέφουμε από τον δρόμο που περνά κοντά από τη λίμνη Δοϊράνη και έξω από το Κιλκίς. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

4η μέρα: Θεσσαλονίκη - Βεργίνα - Αθήνα

Απολαυστικό πρόγευμα σε μπουφέ και αποχαιρετάμε τη “Νύμφη του Βορρά” με κατεύθυνση την Βεργίνα, κοιτίδα των Μακεδόνων και λίκνο της δυναστείας των Τημενιδών, για να θαυμάσουμε το μουσείο και το μεγαλείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών (έξοδα ατομικά) το οποίο προστατεύει τα ανεκτίμητα ευρήματα - αρχαιολογικούς θησαυρούς που ολόφωτα, κυριαρχούν από το 1997 μέσα στον υποβλητικό χώρο της τούμπας. Ο ασύλητος τάφος του Φιλίππου Β’, βασιλιά της Μακεδονίας και πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις του αιώνα στην Ευρώπη, η χρυσή λάρνακα με το δεκαεξάκτινο αστέρι και τους ρόδακες όπως και το χρυσό στεφάνι βελανιδιάς, το πιο βαρύτιμο στεφάνι που σώθηκε από την ελληνική αρχαιότητα καθώς και πολλά άλλα εκθέματα εντυπωσιάζουν πραγματικά! Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο υπερπολυτελές ΤΗΕ ΜΕΤ HOTEL 5* Lux ή στο κεντρικό DOMOTEL OLYMPIA 3* sup
  • • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Συνοδός ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

4 μέρες

27 - 30 Οκτ.

Dom.OLYMPIA

3* Superior

ΤΗΕ ΜΕΤ

5* Deluxe

Δίκλινο

279

309

3ο άτομο

245

225

3ο άτομο ως 12 ετών

245

100

Μονόκλινο

355

485

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο δωμάτιο.     

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση: Domotel Olympia € 1,5   The Met: € 4.

 

 

 

Τιμή  ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση,

με δικό σας μέσον Ι.Χ. (χωρίς εκδρομές) με ημιδιατροφή

27 - 30 Οκτ.

Dom.OLYMPIA

3* Superior

ΤΗΕ ΜΕΤ

5* Deluxe

Ελάχιστος αριθμός διαν/σεων

2

2

Δίκλινο

125

149

3ο άτομο

45

48

3ο άτομο ως 12 ετών

45

Δωρεάν

Μονόκλινο

95

139

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο δωμάτιο.     

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση: Domotel Olympia € 1,5   The Met: € 4.