Skip to main content

 Καϊμάκτσαλάν Καστοριά & Λουτρά Πόζαρ 28η Οκτωβριου 2022 απο 339

Domotel Neve Mountain Resort & Spa 4* Sup  Καϊμάκτσαλάν (Παλαιός Άγιος Αθανάσιος)

Νεράϊδα - Καταρράκτες Έδεσσας - Υπαίθριο Μουσείο Νερού - Βαρόσι - Καστοριά - Μαυροχώρι (Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων) - Ενυδρείο & Σπήλαιο - Βέροια - Λιτόχωρο       27-30/10 4 μερες

 

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του Αγίου Αθανασίου βασίζεται στην πελεκητή πέτρα και το ξύλο. Τα ίδια στοιχεία χαρακτηρίζουν και το Domotel Neve καθώς το φυσικό τοπίο συναντά την ιστορική παράδοση του τόπου. Εδώ η πολυτέλεια συναντά την απλότητα και η παράδοση συνδυάζεται αρμονικά με το μοντέρνο design, δημιουργώντας μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της διαμονής στο ξενοδοχείο.

 

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Για την ευχάριστη διαμονή σας, τα δωμάτια διαθέτουν διπλό κρεβάτι και οικολογικό τζάκι (τα περισσότερα), τηλεόραση 32“, μίνι μπαρ, μπουρνούζια, παντοφλάκια δωματίου, βραστήρα νερού, μεγάλο καθρέφτη, μπάνιο με μπανιέρα ή ντους, στεγνωτήρα μαλλιών, ζυγαριά, επώνυμα καλλυντικά, μπαλκόνι ή βεράντα με θέα το χωριό, δωρεάν Wifi, κ.α.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Στο εστιατόριο θα απολαύσετε πρωϊνό από φρέσκα υλικά και εμπνευσμένο από ελληνικές γαστρονομικές γεύσεις.  Θα δοκιμάστε τοπικά εδέσματα και εκλεκτά κρασιά από την πλούσια κάβα του bar, δίπλα στο επιβλητικό τζάκι, με θέα τις χιονισμένες βουνοκορφές που ξεπροβάλλουν από το χωριό του Παλαιού Αγίου Αθανάσιου. Στο σαλόνι στο lobby μπορείτε ζήσετε στιγμές χαλάρωσης παίζοντας κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι και πίνοντας μια ζεστή σοκολάτα. Το ξενοδοχείο ακόμη διαθέτει εγκαταστάσεις συνεδρίων και δεξιώσεων, Spa διαμορφωμένο για να προσφέρει πλήρη εμπειρία χαλάρωσης σε σώμα και πνεύμα με υπηρεσίες wellness από εξειδικευμένους επαγγελματίες, θεραπείες προσώπου, σώματος καθώς και μασάζ.

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Ελασσόνα - Νεράϊδα - Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

Αναχώρηση 07:00 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις προς Ελασσόνα. Θα διασχίσουμε την εντυπωσιακή γέφυρα των Σερβίων και θα κάνουμε στάση για εξοχική ανάπαυλα και γεύμα στο ονειρικό χωριό Νεράϊδα “πάνω” στο θεσπέσιο σκηνικό της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου (Αλιάκμονα) με φόντο τα Πιέρια Όρη. Συνεχίζουμε για τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, το πιο κοσμικό ορεινό χωριό και top χειμερινό θέρετρο της Μακεδονίας, που έχει χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέος. Ο μέχρι πρόσφατα εγκαταλελειμμένος Παλιός Αγ. Αθανάσιος έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο κοσμικά ορεινά χωριά με έντονο παραδοσιακό χρώμα, όμορφους ξενώνες, στιλάτα μπαράκια, ταβέρνες που απογειώνουν τη γεύση, εξοχικές βίλλες κ.α. Άφιξη και εγκατάσταση στο πολυτελές DOMOTEL NEVE MOUNTAIN RESORT & SPA 4* Sup σε πανοραμικό σημείο πάνω από το χωριό.  Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση και για να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Καταρράκτες Έδεσσας - Υπαίθριο Μουσείο Νερού - Βαρόσι - Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς την Έδεσσα, όπου με την συνοδεία τοπικού φορέα θα απολαύσουμε μια μοναδική περιπατητική ξενάγηση (έξοδα ατομικά). Αρχίζουμε από τον διπλό και τον μεγάλο καταρράκτη “Κάρανο”, μέχρι το Υπαίθριο Μουσείο Νερού, όπου στον Παλιό Αλευρόμυλο στεγάζεται το Ενυδρείο - Ερπετάριο με πολλά είδη ψαριών γλυκού νερού και ερπετά. Θα περπατήσουμε μέχρι την παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι, όπου επίσκεψη στο Λαογραφικό της Μουσείο. Συνεχίζουμε  για τα ξακουστά Λουτρά Πόζαρ Αριδαίας με τις ιαματικές πηγές. Ξεχωριστή ομορφιά στον τόπο προσδίδουν οι φυσικοί καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού με το ιαματικό νερό. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία, να δοκιμάσουμε (για όσους ενδιαφέρονται) τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην εξωτερική πισίνα, καθώς και να απολαύσουμε έναν καφέ δίπλα στις πηγές. Χρόνος για γεύμα και επιστρέφουμε στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο για περίπατο στο καταπληκτικό χωριό. Αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο. To βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Καστοριά - Μαυροχώρι (Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων) - Ενυδρείο & Σπήλαιο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα αφιερωμένη στην πόλη της Καστοριάς. Επίσκεψη στο εντυπωσιακό “Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας” στο Μαυροχώρι και μετά στο μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων καθώς και το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου” αλλά και τη Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας με τον αιωνόβιο πλάτανο. Ο περίπατος κατά μήκος της λίμνης Ορεστιάδας, τον καθρέφτη της πόλης, είναι αναζωογονητικός και χαρίζει υπέροχες εικόνες. Το ίδιο και η εντυπωσιακή παλιά πόλη με τις παραδοσιακά αρχοντικά στις καλοδιατηρημένες συνοικίες Αποζάρι και Ντολτσό που ήταν η συνοικία των Ρωμιών κατά την οθωμανική περίοδο. Επιστροφή το απόγευμα στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Βέροια - Λιτόχωρο - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε μέσω όμορφης διαδρομής για επίσκεψη στην όμορφη πόλη της Βέροιας, όπου θα δούμε το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και θα έχουμε χρόνο για καφέ. Εδώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το διάσημο Ρεβανί. Συνεχίζουμε για το γραφικό Λιτόχωρο στους πρόποδες του Ολύμπου. Χρόνος για γεύμα στα παραδοσιακά εστιατόρια γύρω από την γεμάτη ευωδιές πλακόστρωτη πλατεία. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο πολυτελές DOMOTEL NEVE MOUNTAIN RESORT & SPA 4* Sup στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο (Καϊμάκτσαλάν)
  • • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Αρχηγός / Συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

DOMOTEL NEVE 4* Superior

4 μέρες

27 - 30 Οκτ.

Δίκλινο Standard

339

Δίκλινο Superior

375

3ο άτομο

245

3ο άτομο ως 6 ετών

200

3ο άτομο 7 ως 12 ετών

225

Μονόκλινο

550

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο Superior δωμάτιο.  

** 2ο παιδί μόνο σε Suite

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 3 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

 

Τιμή  ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση,

με δικό σας μέσον Ι.Χ. (χωρίς εκδρομές) με ημιδιατροφή

DOMOTEL NEVE 4* Superior

27 - 30 Οκτ.

Ελάχιστος αριθμός διαν/σεων

3

Δίκλινο Standard

145

Δίκλινο Superior

169

3ο άτομο

62

3ο άτομο ως 6 ετών

20

3ο άτομο 7 ως 12 ετών

38

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο δωμάτιο.     

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 3 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.