Skip to main content

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 28η Οκτωβριου 2022 απο 253

Στην καταπράσινη και καταγάλανη Χαλκιδική   27-30/10  4 ΜΕΡΕΣ

 

1η μέρα: Αθήνα - Χαλκιδική

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 και περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, φθάνουμε στη μαγευτική Χαλκιδική. Άφιξη και τακτοποίηση το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας Kassandra Palace Hotel and Spa 5* στην Κρυοπηγή. Χρόνος να απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου και το βράδυ πλούσιο δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Πολύγυρος - Αρναία - Άλσος Αριστοτέλους - Άθως - Ουρανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Η υπέροχη εκδρομική μας εμπειρία ξεκινά με ορεινή διαδρομή στην καταπράσινη φύση του Χολομώντα, μέσω Πολυγύρου. Στάση στην Αρναία, έναν από τους πιο αξιόλογους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας μας. Παλαιός, με νοσταλγικά καλντερίμια και πλακόστρωτα. Συνεχίζουμε για τη γενέτειρα του Αριστοτέλη, τα Στάγειρα, όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτούμε το Άλσος Αριστοτέλους. Πρόκειται για έναν χώρο εξοπλισμένο με διαδραστικά όργανα (ηλιακό ρολόι, πυξίδα, φακός, εκκρεμές, υδροστρόβιλος κ.ά.) που αναφέρονται στο σύγγραμμα του μεγάλου Δασκάλου “Τα Φυσικά” και στα οποία βρίσκουν εφαρμογή αρκετά φυσικά φαινόμενα και νόμοι. Καταλήγουμε στην Ουρανούπολη, πανέμορφο ψαροχώρι στο κατώφλι του Άθω. Περιήγηση και για όσους επιθυμούν (καιρού επιτρέποντος) mini κρουαζιέρα στην Αθωνική Πολιτεία, με τα φημισμένα Μοναστήρια (Βατοπεδίου, Εσφιγμένου, Ρωσσικού κ.α. – έξοδα ατομικά). Επιστροφή το απόγευμα μέσω της θαυμάσιας διαδρομής και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Χανιώτη - Νέα Σκιώνη - Κασσανδρεία - Άφυτος - Καλλιθέα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αρχίζουμε την ημέρα μας με επίσκεψη στη Χανιώτη, ένα γραφικό τουριστικό θέρετρο. Βόλτα στον πεζόδρομο και στα γύρω δρομάκια και συνεχίζουμε για τη Νέα Σκιώνη, με το παραδοσιακό γραφικό λιμανάκι. Επόμενη μας στάση η Κασσανδρεία, όπου χρόνος για γεύμα και βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού. Η περιήγηση στη χερσόνησο της Κασσάνδρας συνεχίζεται με επίσκεψη στην Άφυτο, το χωριό με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, χτισμένο σε ύψωμα πάνω από την ακτή και με την εκπληκτική θέα στον Τορωναίο κόλπο. Χρόνος για καφέ στο πανέμορφο αυτό χωριό και παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, θα κάνουμε την τελευταία μας στάση για επίσκεψη στην Καλλιθέα, το πιο κοσμοπολίτικο μέρος της Χαλκιδικής. Χρόνος για βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο και τα γύρω δρομάκια για τα απαραίτητα ψώνια και σουβενίρ, επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Σουρωτή (Άγιος Παΐσιος) - Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Αφήνοντας πίσω μας τη μαγευτική Χαλκιδική, οδεύουμε προς την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, για προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου που βρίσκεται εντός της Μονής, δίπλα στο ναό του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη. Επόμενή μας στάση η «νύφη του Θερμαϊκού», η πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Χρόνος για βόλτα και καφέ και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμές κατ’ άτομο, 27-30/10, με πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο

253

3o άτομο

248

Μονόκλινο

349

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο KASSANDRA PALACE HOTEL 5* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων