Skip to main content

Νάξος, “η δούκισσα των Κυκλάδων” 09/07/2021 Από: 380€

Γαστρονομικο ταξιδι!

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Νάξος
Το πρωινό ραντεβού μας είναι στο λιμάνι του Πειραιά για να πάρουμε το πλοίο μας για το νησί. Μετά από ένα όμορφο και σύντομο ταξίδι η Δούκισσα των Κυκλάδων απλώνεται με όλη τη χάρη της μπροστά μας. Το πούλμαν θα μας περιμένει για να αρχίσουμε αμέσως την περιήγησή μας. Πρώτη στάση ο φούρνος Βελλώνια για γνωριμία με την Ναξιώτικη ζαχαροπλαστική και το ψωμί.
To Κάστρο που δεσπόζει περήφανο της χώρας θα είναι ο επόμενος προορισμός. Θα μας χαρίσει μια πανοραμική θέα και το Αρχαιολογικό Μουσείο που θα μας μεταφέρει σε παλαιότερα ένδοξα χρόνια της Ρωμαϊκής περιόδου του νησιού. Μέσα στο Κάστρο όμως βρίσκεται το Ενετικό Μουσείο το οποίο και θα επισκεφτούμε πάραυτα για να μάθουμε για την Ενετική περίοδο του νησιού. Θα καταλήξουμε για καφέ και υπέροχη θέα της χώρας στην καφετέρια 1937 σε ένα ιστορικό κτίριο που στέγαζε τις Ουρσουλίνες και πέρασε ένα φεγγάρι και ο Καζαντζάκης.
Ήρθε η ώρα όμως για φαγητό και μας περιμένει η εγγυημένη ταβέρνα του Αποστόλη για το πρώτο γεύμα στο νησί με το δημιουργικό μενού του Σεφ Τάκη. Μετά το φαγητό θα πάμε για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην πόλη ή μπάνιο στην παραλία Γκρότα Beach με θέα τον ναό του Απόλλωνα.
Ένας μικρός περίπατος στην πόλη θα μας οδηγήσει στο Deli «Ναξίων γεύσεις», για να γνωρίσουμε την κα Μαριέττα Μαργαρίτη μια φυσιογνωμία της γαστρονομίας του νησιού και τα προϊόντα της.

Ημέρα 2η: Νάξος
Μετά από ένα όμορφο πρωινό ξεκινάμε τη μέρα μας με επίσκεψη στο Organic Islands του κου Νίκου Χατζηανδρέου με βιολογικά αρωματικά φυτά και εξαγωγές στο 50% των προϊόντων του είναι ο επόμενος προορισμός μας.
Δεύτερη στάση μας το γραφικό Χαλκί για να δοκιμάσουμε το ξακουστό Κίτρο Νάξου στο αποσταγματοποιείο Βαλληνδρά. Ξεναγός μας η κα Ειρήνη Φραγκιαδάκη. Μια μικρή βόλτα στο χωριό θα μας αποκαλύψει τους θησαυρούς του, τον πύργο Barozzi, το Χαλκείο αλλά και την Gallery Fish and Olive δια ολίγην τέχνη. Συνεχίζοντας με το πούλμαν μας θα περάσουμε από τον πύργο Μπαζαίου, από τον Ναό της θεάς Δήμητρας και θα καταλήξουμε για μπάνιο στην Αγιασσό.
Ήρθε όμως η ώρα του φαγητού και κατευθυνόμαστε ολοταχώς προς την ταβέρνα σύμβολο του νησιού την Αξιώτισσα του Γιάννη και της Σοφίας. Μετά το φαγητό θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για μεσημεριανή σιέστα.
Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην πόλη ή χαλάρωση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η: Νάξος
Η τρίτη μέρα μας θα μας φέρει στην καρδιά του νησιού το όμορφο Φιλότι για ένα μικρό περίπατο. Πολύ κοντά είναι το Πυργομονάστηρο Φωτοδότης που δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτα. Επόμενος προορισμός μας είναι το λιμάνι της περιοχής τη Μουτσούνα που στο παρελθόν φόρτωναν τα πλοία με το πολύτιμο μετάλλευμα τη σμύριδα και θα μιλήσουμε γι’ αυτό. Όσοι επιθυμούν θα κάνουν ένα δροσερό μπάνιο στην πανέμορφη παραλία του χωριού, οι υπόλοιποι θα ξεμουδιάσουν με τσιπουροκατάσταση για να ακολουθήσει ένα πλούσιο γεύμα με ψαρικά της κυρά Μαρίας στο ταβερνάκι της παραλίας την Απανέμη.
Στην ταβέρνα θα συναντήσουμε και τον Γερμανό καλλιτέχνη Ingbert Brunk που επί 35 χρόνια στο νησί σμιλεύει το μάρμαρό του. Διάλεξε το νησί όχι επειδή έτυχε, όπως στη περίπτωση της εγκαταλελειμμένης Αριάδνης από τον Θησέα, αλλά γιατί έπρεπε. Εδώ ήταν ο τόπος που «γεννούσε» το μάρμαρο, το υλικό της δουλειάς του, η πηγή του φωτός και της σκέψης, άρα το μέρος το οποίο η καρδιά του τον πρόσταξε να διαλέξει ως μόνιμη κατοικία. Το εργαστήρι του βρίσκεται στον Αζαλά. Έργα του θα έχουμε δει στη Gallery Fish and Olive στο Χαλκί. Μετά το φαγητό επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το απόγευμα μπάνιο στη διπλανή παραλία ή βόλτα στη χώρα της Νάξου.

Ημέρα 4η: Νάξος - Πειραιάς
Η τελευταία μέρα μας θα μας φέρει κατ’ στο Μουσείο Λαδιού- ελαιοτριβείο στις Εγγαρές για να μάθουμε τα πάντα για τον παραδοσιακό τρόπο ελαιοτριβείας από το 1984. Επόμενος προορισμός μας ο Απόλλωνας για να δούμε τον περίφημο Κούρο.
Θα καταλήξουμε στην Απείρανθο, το μαρμαρένιο χωριό του Μανώλη Γλέζου με τα 3 Μουσεία. Εκεί μας περιμένει μια γευσιγνωσία τυριών και ζαμπονιού από την νεαρή ιδρύτρια του Vioma Κατερίνα Ανδριέλου. Μετά την γοητευτική αυτή επίσκεψη θα κατευθυνθούμε προς τις Κινίδαρο για να δοκιμάσουμε τα περίφημα κρέατα του νησιού στην χασαποταβέρνα Βασιλαρακιού του Βασίλη Κλουβάτου.
Μετά το φαγητό θα επιστρέψουμε στο λιμάνι για να πάρουμε το πλοίο της επιστροφής, περνώντας από τα ορυχεία μαρμάρου.

 

ΤΙΜΕΣ

ΣΕ Δίκλινο 380€
Μονόκλινο 460€

Το ταξίδι περιλαμβάνει
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Πειραιάς - Νάξος - Πειραιάς.
Διαμονή: Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο boutique ξενοδοχείο .
Γεύματα: Πρωινό καθημερινά.
Μεταφορές: Με πολυτελές λεωφορείο.
Ξεναγήσεις και εκδρομές: Γαστρονομικές ξεναγήσεις & δραστηριότητες όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Σημαντική Επισήμανση
Τα γεύματα – δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν πάντα ένα μενoύ γευσιγνωσίας. Τα πιάτα σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης. Τα συνοδεύουν ένα ή δύο τοπικά κρασιά εμφιαλωμένα ή χύμα τα οποία δένουν αρμονικά με το γεύμα. Στα εστιατόρια ή τις ταβέρνες της εκδρομής παρουσιάζεται όσο είναι δυνατόν η ποικιλία και η διαφορετικότητα της τοπικής κουζίνας χωρίς τα μενού να επικαλύπτουν το ένα εκείνα των άλλων.
Λόγω κορωνοϊού θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά το σερβίρισμα.
Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση του ταξιδιού 15 άτομα.

 

 Δεν περιλαμβάνονται
Γεύματα: 3 επιλεγμένα γεύματα με κρασί που προτείνονται όμως σε φιλικές τιμές..
Τέλη εισόδων: Σε μουσεία κ.λπ..
Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων που πληρώνονται επιτόπου.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Εχουμε εξασφαλίσει φιλικές τιμές στα γεύματα.