Skip to main content

Νάξος 5 ημέρες ακτοπλοϊκώς Καλοκαιρι 2021 απο 255,00

 Νάξος 5 ημέρες ακτοπλοϊκώς Καλοκαιρι 2021 απο 255,00

 

1η ημέρα: Ραφήνα – Νάξος

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί 06:30 στο Σύνταγμα και μεταφορά στο λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο, αναχώρηση στις 08:05 και άφιξη στη Νάξο στις 13:45. Επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Το απόγευμα σας προτείνουμε μία βόλτα στη γραφική Χώρα για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού. Διανυκτέρευση.


2η ημέρα: Γύρος νησιού

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Πρώτη στάση το Χαλκί, το χωριό με τα νεοκλασικά κτήρια και τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Πρωτόθρονης και το αποστακτήριο κίτρου στο οποίο παράγεται το ομώνυμο λικέρ. Συνεχίζουμε στην Παναγία Δροσιανή, την παλαιότερη εκκλησία των Βαλκανίων. Η διαδρομή συνεχίζεται μέσα από το χωριό Φιλώτι το οποίο βρίσκεται απλωμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές δύο λόφων στους πρόποδες του Ζα, είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο χωριό της Νάξου. Ο Ζας είναι το ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων, το οποίο πήρε το όνομα του από τον πατέρα των θεών το Δία που μεγάλωσε εδώ, ενώ ο γιος του Διόνυσος, θεός του κρασιού και της διασκέδασης, ανατράφηκε στο ίδιο βουνό, και μάλιστα σε ένα σπήλαιο με το όνομα Σπήλαιο του Ζα. Επόμενη στάση η Απείρανθος με τα μαρμάρινα καλντερίμια. Έχει 4 μουσεία: το Αρχαιολογικό, το Γεωλογικό, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Λαογραφικό. Στη συνέχεια περνώντας από τα χωριά Κόρωνος, Σκαδό και Μέση, φτάνουμε στο βορειότερο χωριό του νησιού, τον Απόλλωνα, όπου υπάρχει ένα μεγαλειώδες ημιτελές άγαλμα Κούρου. Εδώ υπάρχει χρόνος για φαγητό και κολύμπι στον μικρό όρμο. Επιστρέφουμε στη Χώρα ακολουθώντας τη βορειοδυτική παραθαλάσσια διαδρομή, όπου συναντάμε τον Πύργο της Αγιάς, το Μοναστήρι της Φανερωμένης (17ος αι.) και το χωριό Εγγαρές όπου και επισκεπτόμαστε το αναπαλαιωμένο ελαιοτριβείο Λιανού. Αργά το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.


3η ημέρα: Νάξος (Ελεύθερη ημέρα) – Παραλία Πλάκας (προαιρετική)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και σας προτείνουμε να απολαύσετε το μπάνιο σας στη βραβευμένη με “γαλάζια σημαία” και σε απόσταση αναπνοής από τη Χώρα, παραλία του Αγίου Γεωργίου της Νάξου. Είναι η καλύτερη επιλογή για όσους δε θέλουν να απομακρυνθούν από την πόλη. Εναλλακτικά ( προαιρετικά ) προτείνουμε να επισκεφτείτε ακόμα μία από τις πιο όμορφες οργανωμένες παραλίες του νησιού την Πλάκα. Απολαύστε καλό και νόστιμο φαγητό σε κάποια από τις πολλές ταβέρνες, χαλαρώστε και διασκεδάσετε σε ένα από τα πολλά Βeach bar της παραλίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Άγιος Προκόπιος

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη θρυλική παραλία του Αγίου Προκοπίου, μία από τις διασημότερες παραλίες της Νάξου. Η ατέλειωτη χρυσή αμμουδιά της φιλοξενεί δάσος με κέδρους που χαρίζουν φυσική σκιά στους επισκέπτες της και διακόπτεται από το γραφικό λιμανάκι των ψαράδικων της περιοχής. Σε μεγάλο μέρος της υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες μπροστά από beach bars και ταβέρνες. Νωρίς το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


5η ημέρα: Νάξος - Ραφήνα

Μετά το πρωινό μας ελεύθερη μέρα όπου μπορούμε να επισκεφτούμε τα εμπορικά μαγαζιά του νησιού για την αγορά παραδοσιακών προϊόντων όπως Κίτρο, Κερασάκι, Τυριά κλπ. Στην συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι . Επιβίβαση στο πλοίο, αναχώρηση στις 16:45 και άφιξη στην Ραφήνα στις 22:30. Μεταφορά στο Σύνταγμα.

 

 

Τιμές κατ' άτομο

Δωμάτιο 04/07, 08/07, 12/07,
16/07, 20/07,
28/08 & 01/09
24/07, 28/07 & 23/08
Δίκλινο 255 € 275 €
3ο άτομο ενήλικας 205 € 225 €
3ο άτομο παιδί έως 10 95 € 115 €
Family κουκέτα 2+2*  785 € 865 €
Τετράκλινο 2+2* 845 € 925 €
Μονόκλινο 360 € 380 €

  *Οι τιμές αφορούν 2 ενήλικες και 2 παιδιά έως 10 ετών στο σύνολο.
  Για περιπτώσεις παιδιών 10-12 προσαύξηση 30€/άτομο.  

 

Δρομολόγια πλοίων:Ραφήνα – Νάξος 08:05 – 13:45
Νάξος – Ραφήνα 16:45 – 22:30

 

Περιλαμβανονται

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Mare Naxia Boutique Hotel στην Χώρα
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση από και προς Νάξο με την Fast Ferries
  • Μεταφορά από και προς το λιμάνι της Ραφήνας
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Εκδρομή μισής ημέρας (γύρος του νησιού) με ξεναγό
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβανονται

  • Γεύματα και δείπνα
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 0,50€ το δωμάτιο ημερησίως
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό