Skip to main content

Σύρος, “Το μικρό Παρίσι” των Κυκλάδων 23/07/2021 Από: 320€

Γαστρονομικο ταξιδι!

 Σύρος, "Το μικρό Παρίσι" των ΚυκλάδωνΤαξίδι 3 ημερών

Ημέρα 1η: Πειραιάς – Σύρος
Συνάντηση νωρίς το πρωί στον σταθμό του τρένου στον Πειραιά για να περάσουμε στο λιμάνι και να επιβιβαστούμε στο πλοίο για τη Σύρο. Μόλις φτάσουμε στον προορισμό μας θα κατευθυνθούμε στο κοντινό οικογενειακό ξενοδοχείο και θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας. Λίγο αργότερα θα συγκεντρωθούμε και θα ξεκινήσουμε το οδοιπορικό μας κατευθυνόμενοι προς την κεντρική πλατεία. Η περιήγησή μας με τα πόδια περιλαμβάνει το Ιστορικό Κέντρο, δηλαδή την πλατεία Μιαούλη με το Δημαρχείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πνευματικό Κέντρο όπου θα ξεναγηθούμε στα ειδώλια Κυκλαδικής τέχνης αλλά και το Θέατρο Απόλλων. Θα ακολουθήσει σύντομο πέρασμα από την κεντρική αγορά τροφίμων, το Delicatessen του Κώστα Πρέκα, την παραδοσιακή κάβα του Γιώργου Κριτσίνη για να καταλήξουμε στον ιερό ναό της κοιμήσεως της Θεοτόκου (1828) και να θαυμάσουμε το ομώνυμο έργο του Δομίνικου Θεοτοκοπούλου. Θα μας ξεναγήσει με τον μοναδικό του τρόπο ο Παπά-Κώστας. Δίπλα βρίσκεται η Λουκουμοποιία της Κας Ντίνας Συκουκρή η οποία θα μας πει τα πάντα για το λουκούμι και θα μας γλυκάνει όμορφα. Για φαγητό μας περιμένει ο Σεφ Δημήτρης Πλυτάς στο Εστιατόριο Πέρι Τίνος με ένα ευφάνταστο μενού.
Το απόγευμα θα μας βρει για περίπατο και καφέ ή μπάνιο στη συνοικία ‘Βαπόρια’ με τα υπέροχα νεοκλασικά, αφού περάσουμε από τον περίτεχνα διακοσμημένο Ναό του Αγίου Νικολάου ή για βόλτα στα μαγαζιά της Ερμούπολης. Το βράδυ μας περιμένει Σινεμαδάκι, το Θέατρο Απόλλων αν πετύχουμε καλή παράσταση ή μπαρότσαρκα.

Ημέρα 2η: Σύρος
Με ένα όμορφο πρωινό ξεκινάει η ημέρα μας και στις 9:00 θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την πρώτη μας επίσκεψη στην Οικοτεχνία Κώστα Πρέκα για να παρακολουθήσουμε την τυποποίηση προϊόντων του νησιού. Η επόμενη επίσκεψη μας είναι στο Βιομηχανικό Μουσείο με την εξαιρετική παρουσίαση του φυσιοδίφη Αχιλλέα Δημητρόπουλου. Αμέσως μετά θα περάσουμε από τη Βάρη για να γνωρίσουμε δύο νεωτεριστές αγρότες που χρησιμοποιούν την μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας. Θα μας μιλήσει γι’ αυτήν ο Χρήστος Μακρυωνίτης.
Η Δελαγράτσια, το θέρετρο του νησιού είναι ο επόμενος στόχος μας, για να δούμε τα όμορφα αρχοντικά της. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στις νοτιοδυτικές παραλίες του νησιού, θα περάσουμε από την Βήσσα για να γνωρίσουμε τον συμπαθή εκπρόσωπο της νέας τυροκομικής μονάδας Τυροσύρα (2014) κο Δημήτρη Ρούσσο που θα μας μιλήσει για τα προϊόντα της οικοτεχνίας αποκλειστικά από αγελαδινό Συριανό γάλα. Λίγο πιο κάτω στον Φοίνικα θα αγοράσουμε τα υπέροχα ψωμάκια του φούρνου του Ντάνου για να τσιμπήσουμε το κάτι τι μας. Θα καταλήξουμε στην πανέμορφη παραλία Γαλησσάς για μπάνιο και φαγητό στο εστιατόριο Ηλιοβασίλεμα που σερβίρει στην αμμουδιά τις δημιουργίες του χαρισματικού Σεφ Κώστα Μπουγιούρη ο οποίος παρουσιάζει ένα πολύχρωμο μενού που ανανεώνεται συνεχώς με πιάτα που πατάνε στην παράδοση και κλείνουν το μάτι στον νεοτερισμό. Μετά το φαγητό θα περάσουμε από την παραλία Κίνι και ανηφορίζοντας προς Ερμούπολη θα περάσουμε από το ορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας με τους ονομαστούς αργαλειούς για να θαυμάσουμε τις μοναδικές αγιογραφίες του αλλά και την γαλήνη που προσφέρει η υπέροχη θέα στο Κίνι.
Τέλος θα επιστρέψουμε στην Ερμούπολη και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Αργά το απόγευμα και λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, όσοι επιθυμούν μπορούν να πιουν το ουζάκι τους στον Ταρσανά με τα ξύλινα σκαριά των καϊκιών στα πόδια τους.

Ημέρα 3: Σύρος – Πειραιάς
Μετά το πρωινό θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν μας για να επισκεφτούμε το βορειοδυτικό άκρο του νησιού και συγκεκριμένα το εγκαταλειμμένο χωριό Σαν Μιχάλη. Στη διαδρομή θα δούμε ένα διαφορετικό, άγριο τοπίο, την κυκλαδίτικη όψη της Σύρου. Μετά από μια σύντομη επίσκεψη – ξενάγηση στο χωριό θα επιστρέψουμε στην άνω Σύρα για μια επίσκεψη στο κάστρο, το μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη στο σπίτι του Μάρκου, στην καθολική εκκλησία των Καπουτσίνων και για μια ενατένηση της Ερμούπολης από ψηλά. Το πρωινό θα τελειώσει με ένα ελαφρύ δείπνο στου Λιλλή στο παλιό καπηλιό που εμφανίζονταν ο Μάρκος, με τοπικές λιχουδιές. Ξεναγός μας και μάγειρας ο εγγονός του αρχικού ιδιοκτήτη Λεονάρδος Ρούσσος. Μετά το φαγητό θα επιβιβαστούμε για τελευταία φορά στο πούλμαν μας για την Ερμούπολη.
Η επιβίβαση στο πλοίο μας και η αναχώρηση για τον Πειραιά θα σημάνει την αρχή του τέλους της εκδρομής μας.

Εχουμε εξασφαλίσει φιλικές τιμές στα γεύματα.

 

ΤΙΜΕΣ

23/07/2021   ΣΕ  Δίκλινο 320€

Μονόκλινο 390€

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Πειραιάς - Σύρος - Πειραιάς.
Διαμονή: Επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* στην Ερμούπολη σε δωμάτια με θέα θάλασσα.
Γεύματα: Πρωινό καθημερινά.
Μεταφορές: Με πολυτελές λεωφορείο.
Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
Άλλο: Μικρή γευσιγνωσία στο Deli του Πρέκα & στο λουκουμοποιείο Συκουτρή.
Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.


Σημαντική Επισήμανση
Τα γεύματα – δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν πάντα ένα μενoύ γευσιγνωσίας. Τα πιάτα σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης. Τα συνοδεύουν ένα ή δύο τοπικά κρασιά εμφιαλωμένα ή χύμα τα οποία δένουν αρμονικά με το γεύμα. Στα εστιατόρια ή τις ταβέρνες της εκδρομής παρουσιάζεται όσο είναι δυνατόν η ποικιλία και η διαφορετικότητα της τοπικής κουζίνας χωρίς τα μενού να επικαλύπτουν το ένα εκείνα των άλλων.
Λόγω κορωνοϊού θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά το σερβίρισμα.
Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση του ταξιδιού 15 άτομα.

 

Δεν περιλαμβάνονται
Γεύματα.
Τέλη εισόδων: Σε μουσεία κ.λπ..
Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων που πληρώνονται επιτόπου: 1,5 € ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Εχουμε εξασφαλίσει φιλικές τιμές στα γεύματα.