Skip to main content

Άνδρος Καλοκαίρι 2020 από 399,00

Αναχωρησείς : 24/7 , 31/7 , 7/8 , 14/8 , 21/8 , 28/8 , 4/9 , 11/9 , 12/9 , 9/10 , 23/10

4 ΗΜΕΡΕΣ

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

 

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο

1η ημέρα : Αθήνα – Ραφήνα – Μπατσί – Χώρα – Μπατσί

 

Συνάντηση στα γραφεία μας και αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας, από όπου θα σαλπάρουμε για την Άνδρο. Μετά από μια σύντομη πλεύση, σε λιγότερο από 2 ώρες φτάνουμε στην Πριγκίπισσα των Κυκλάδων!

Αφήνουμε το λιμάνι του Γαυρίου και αναχωρούμε για το τουριστικό πρόσωπο του νησιού, το γραφικό Μπατσί. Το Μπατσί είναι ένα παραλιακό παραδοσιακό χωριό  που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από το Γαύριο και 27 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Κτισμένο δίπλα στην ομώνυμη απάνεμη παραλία με την ψιλή άμμο και τα καταγάλανα νερά το Μπατσί της Άνδρου ήταν η πρώτη τοποθεσία που αναπτύχθηκε τουριστικά. Είναι γνωστό τουριστικό θέρετρο από την δεκαετία του 70′. Είναι οργανωμένο και διαθέτει ποιοτική υποδομή για διαμονή και φαγητό. Ταχτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Αμέσως μετά αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με την Χώρα,  την όμορφη και αρχοντική  πρωτεύουσα  της Άνδρου. Θα ξεναγηθούμε  πεζή στα μαρμαροστρωμένα δρομάκια της και θα επισκεφτούμε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, θα δούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, την  Καΐρειο Βιβλιοθήκη και το Ίδρυμα Κυδωνιέως, την πλατεία του Αφανούς Ναύτη και την καμάρα με το μεσαιωνικό κάστρο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα : Μπατσί – Μένητες – Αποίκια – Μονή Αγίας Μαρί-νας – Μπατσί

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την μοναδική φύση του νησιού. Πρώτη στάση το γραφικό χωριό Αποίκια, οπού θα συναντήσουμε την περίφημη πηγή Σάριζα και δίπλα της το εμφιαλωτήριο νερού.

Ακολούθως θα περπατήσουμε για την ρεματιά της Πυθάρας .

Η διαδρομή είναι πανέμορφη και οδηγεί σε ένα «Νεραϊδότοπο» όπως τον αποκαλεί η λαϊκή παράδοση. Άφθονα νερά  τρέχουν ορμητικά και δημιουργούν έναν εκπληκτικό βιότοπο μέσα στο καταπράσινο τοπίο σχηματίζοντας καταρράκτες και λίμνες όπου αφθονεί η υδρόβια ζωή.

Επιστροφή στο πούλμαν μας και συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας με την θαυματουρθαυματουργή εικόνα της και το αγίασμα. Επόμενη στάση το καταπράσινο χωριό Μένητες. Οι πηγές Μενήτων βρίσκονται στον παραδοσιακό οικισμό που είναι κτισμένος ανάμεσα στις καρυδιές και τα πλατάνια. Τα νερά τρέχουν από τα στόματα μαρμάρινων λεόντων, στη μικρή σκιερή πλατεία με τις ταβέρνες και τα καφενεία.

Το όνομα του χωριού έλκει την καταγωγή του από τις μαινάδες τις νύμφες του θεού Διόνυσου, όμως ο ιστορικός Δημήτριος Πασχάλης, υποστηρίζει, ότι το όνομα Μαίνητες προέρχεται από τη λέξη “amoenitas”, που σημαίνει χαριτωμένος, ευχάριστος τόπος. Όπως να έχει είναι ένα από τα πιο όμορφα, καταπράσινα χωριά της Άνδρου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

3η ημέρα : Μπατσί – Μονή Παναχράντου – Κόρθι – Μπατσί

 

Μετά το πρωινό μας θα ανέβουμε την βόρεια πλευρά του όρους Γερακώνες για να επισκεφτούμε την περίφημη Ιερά Μονή της Παvαχράντου, η οποία βρίσκεται γαντζωμένη στη θέση Καταφύγιο, περιστοιχισμένη από βραχώδεις όγκους, σμιλευμένοι από τον αέρα με το πέρασμα των αιώνων, δημιουργώντας σπηλιές, οι μεγαλύτερες των οποίων χρησιμοποιήθηκαν και ως ασκηταριά. Η θέα είναι υπέροχη. Σου δίνει την αίσθηση ότι αιωρείσαι στο κενό.

Όλα τα χωριά της κεντρικής Άνδρου και η Χώρα βρίσκονται στα πόδια σου.  Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας λέγεται ότι είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.

Επειδή όμως εδώ φυλάσσεται και n κάρα του Αγίου Παντελεήμονα, n μονή γιορτάζει και τη μνήμη του στις 27 Ιουλίου και φυσικά τον Δεκαπενταύγουστο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το γραφικό Κόρθι και τον Ορμο Κορθιου. Ελεύθερος χρόνος για προσωπικές δραστηριότητες αι επιστροφή στην χώρα περνώντας από την περίφημη παραλία της Γριάς το πήδημα. Διανυκτέρευση .

 

4η ημέρα : Μπατσί – Σπήλαιο Αλαδινού – Ιερά Μονή Ζωοδό-χου Πηγής – Γαύριο – Ραφήνα – Αθήνα

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Σπήλαιο Αλαδινού. Το σπήλαιο είναι το 15ο καταγεγραμμένο σπήλαιο στην Ελλάδα, στην επίσημη χρονολογική λίστα ανακαλυφθέντων σπηλαίων από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρία.

Η ξενάγηση ξεκινά από το παλαιό γεφύρι, κατασκευασμένο το 1680 μ.Χ. και η διαδρομή είναι 300 μέτρα, μέσα σε ένα παραδοσιακό καταπράσινο πλακόστρωτο καλντερίμι. Το σπήλαιο Φόρος προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση περιπέτειας εφόσον η επίσκεψη σε αυτό γίνεται σε ομάδες των 6 ατόμων. Στην είσοδο του σπηλαίου, θα σας δοθεί κράνος και φακός, καλό είναι να φοράτε κλειστά παπούτσια και να έχετε μία μακρυμάνικη μπλούζα μαζί σας.

Η θερμοκρασία στο σπήλαιο είναι σταθερή όλο το χρόνο στους 16  – 17°C  και η υγρασία στο 75%. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα υπόγειο υπερθέαμα με ογκώδεις κολώνες να δημιουργούν δαιδαλώδης χώρους.

Ποικιλόμορφοι και πολύχρωμοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Ελικτίτες και λιθωματικές λεκάνες νερού με μαργαριτάρια σπηλαίων διακοσμούν τους οκτώ θαλάμους του.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι της Άνδρου. Οι ντόπιοι το ονομάζουν «της Αγίας» και εορτάζει την πρώτη Παρασκευή μετά την Κυριακή του Πάσχα.

Το πότε χτίστηκε παραμένει άγνωστο. Σύμφωνα με την παράδοση ήταν Σχολή και μετατράπηκε σε μοναστήρι το 842. Φιλοξενεί σπάνιες εικόνες του 14ου και 16ου αιώνα, πλούσια βιβλιοθήκη με βιβλία και χειρόγραφα, καθώς και μουσείο με ιερά σκεύη και άμφια. Η . Η Μονή αναφέρεται για πρώτη φορά σε έγγραφο του 1400, ενώ στην εκκλησία της υπάρχει εικόνα με χρονολογία 1325.

Τελειώνουμε τις περιηγήσεις μας με λίγο ελεύθερο χρόνο στο Γαύριο, το γραφικό λιμάνι του νησιού πριν επιβιβαστούμε στο καράβι που θα μας φέρει γεμάτους εντυπώσεις στη Ραφήνα!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ    ΔΙΚΛΙΝΟ    ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

 24/7 , 31/7 , 7/8 , 14/8 , 21/8 , 28/8

, 4/9 , 11/9 , 12/9 , 9/10 , 23/10

 399,00  619,00

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα-Ανδρος-Ραφήνα
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Chryssi Akti Hotel 3*
  • Ημιδιατροφή.
  • Εκδρομές/περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Τσάντα, στυλό, luggage tag , ενημερωτικό εκδρομής, sudoku
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & μουσεία
  • Προσωπικά έξοδα
  • Γεύματα
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Φόρος διαμονής (1,50€/δωμάτιο/διανυκτέρευση)

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.